Παρασκευη 7 Αυγουστου 2020

5 1 0
                                    

Για πρώτη φορά μετά από καιρό άνοιξα την τηλεόραση και η κατάσταση μου θύμισε τι γινόταν  κάποιους μήνες πριν. Ένιωσα σα να έβαζα κάποια ταινία. Ξαφνικά όλοι μιλάνε για τοπικά lockdowns και κρούσματα.
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέματα και δεν θέλω να πάρω θέση εδώ. Εγώ αυτό που έκανα όσον αφορά την καθαριότητα και την προσωπική υγιεινή αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Ακούγοντας αυτά, προτίμησα να αλλάξω κανάλι και να επιλέξω να δω κάποια κωμωδία.
Γενικότερα αυτό κάνω και στη ζωή μου. Βάζω κερί στα αυτιά και αφήνω έξω την αρνητικότητα, ώστε να μη γίνω μέρος της.
Εσυ ο ίδιος επιλέγεις ποια πλευρά της ζωής θέλεις να δεις και να ζήσεις. Μπορείς να βλέπεις παντού την κακια, το μίσος, τα άσχημα πράγματα ή την καλοσύνη, τα ωραία που έρχονται και δεν σταματάνε ποτε. Αν έχεις μια άσχημη μέρα, κοιτα τον ουρανό. Δες τι υπέροχο που είναι αυτό το γαλάζιο και τι ωραία τον διακοσμούν κάποια άσπρα σύννεφα.
Όταν έχεις μια άσχημη μέρα, επιλεξε ένα ήσυχο μέρος όπως το πάρκο της γειτονιάς σου ή αν έχεις πρόσβαση στη θάλασσα... τη θάλασσα. Παρατήρησε τις εικόνες γύρω σου, τον κόσμο που περνα. Παρατήρησε τα πρόσωπα τους. Θα δεις σκεπτικούς, χαρούμενους, ερωτευμένους, στεναχωρημένους ανθρώπους. Ίσως ταυτιστείς με κάποιους από αυτούς. Εκείνη τη στιγμή θα νιώσεις την ηρεμία να «περνα» στο σώμα σου. Γιατί θα είσαι μόνος σου. Εσυ και οι σκέψεις σου. Αλήθεια, πώς τα πας με τον εαυτό σου ; Τον προσεχεις μωρε ;

Βλέπω ότι όλο και περισσότεροι διαβάζετε αυτά τα κείμενα. Σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους όχι...
εγώ με τη σειρά μου,
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 07, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Stories !Where stories live. Discover now