Capitolul 4

2.8K 208 2
                                    

        Alta zi de scoala. Devine din ce in ce mai monoton. Ma imbrac cu o pereche de jeansi uzati si o bluza crem putin mai larga. Imi iau tenisii, jacheta si geanta. Problema cu alimentatia inca persista. Nu mai pot manca aproape nimic.

        Somnul imi este si el tulburat continu de vise, de fapt, seamana mai mult cu niste flash-uri din trecut. Trecutul meu cu Zayn. Nu stiu cum ar trebui sa le numesc: vise sau cosmaruri? Ce-i drept, am amintiri frumoase, visez toate momentele noastre impreuna.

        Totusi cand ma trezesc sunt transpirata toata si respir greoi. Obrajii imi sunt patati de urmele lacrimilor ce le vars inconstient in timpul somnului. Bineinteles asta se intampla atunci cand pot sa dorm, pentru ca am avut si nopti cand nu am putut dormi de loc.

        Au trecut patru zile de cand Zayn m-a adus acasa cu masina. A fost ultima data cand a mai vorbit cu mine. De atunci nu am mai avut sansa sa-i vorbesc, de fapt nici nu cred ca vrea asta. Atunci eu de ce as vrea?

        Ciudat, insa, am inceput sa vorbesc mai mult cu Harry. Acum, il cred cu adevarat cand spune ca vrea sa-mi fie prieten si sa ma ajute in momentele mai dificile. Sta langa mine in banca cand avem ore comune si ma face mereu sa rad cu micile lui glumite. Mai nou, a inceput sa ma si conduca acasa. M-a asigurat ca nimeni nu-l pune sa faca acest lucru, mai ales Zayn cu care spunea ca nu mai vorbeste asa des. 

        L-am intrebat care-i motivul si mi-a spus ca pur si simplu, Zayn nu mai vorbeste cu el dintr-odata. Ma intreb de ce? Am observat si eu alte schimbari la el. Inainte macar ma privea de la distanta, din umbra fara sa scoata un sunet, acum de doua-trei zile evita pana si sa vina la orele pe care le avem impreuna. Ce naiba e cu el?

        Imi scot telefonul si ii dau un mesaj lui Kate sa ma astepte in fata scolii. Nu am mai vorbit cu ea in ultima vreme. Trebuie sa mai povestim ca intre fete. Kate a fost acolo pentru mine, cand am avut nevoie, ea era acolo ascultandu-ma si dandu-mi sfaturi benefice. In schimb eu nu am facut  nimic pentru ea.

        Cobor din autobuz si privesc cladirea mare din fata mea. Liceul are patru etaje si doua cladiri anexe: una fiind sala de sport si cealalta cantina. Este vopsita in culori de albastru si argintiu. Majoretele si echipa de football a scolii au uniforme speciale, decorate in aceste nuante. Niciodata nu mi-au placut majoretele. Sunt prea increzute. Mira si Clara sunt doua dintre ele si iata ca am dreptate pentru ca cele doua sunt cele mai increzute pitipoance din liceu.

        Curtea este de asemenea foarte mare. Are parcare pentru masini, dar si pentru biciclete si motoare. Nu vad rostul locului pentru biciclete, majoritatea au masini si motoare, iar daca nu, venim cu autobuzul cum este  in cazul meu.

        O caut pe Kate cu privirea si o zaresc stand asezata pe o banca. Merg la ea. O salut rapid si ma asez langa ea. Incepem sa povestim tot ce s-a mai intamplat in ultima vreme. In timp ce Kate povesteste, nu stiu ce, atentia imi este atrasa de masina neagra cu geamuri fumurii ce tocmai intra pe poarta scolii. Dupa ce a parcat pe obisnuitul loc, il vad pe el coborand din masina. Se cauta prin buzunare si apoi scoate pachetul de tigarii. Isi aprinde una folosind o bricheta, dupa care trage lacom din acel drog. Nu am inteles niciodata cum si de ce s-a apucat de acest  viciu tampit.

        Era imbracat cu jeansi negrii, un tricou albastru si geaca de piele neagra. Manecile ii erau saltate pana la coate, lasand la vedere tatuajele de pe antebrate.

        -Jess ma asculti macar? intreaba Kate suparata.

        Clatin din cap speriata si imi indrept atentia catre blonda irascibila din fata mea.

        -Scuze, ce spuneai?

        Ofteaza enervata.

        -Spuneam ca aseara am fost in club... cu Niall, spune ea aproape soptind ultima parte. Totusi am auzit-o.

Addicted (Z.M)Where stories live. Discover now