"Ik zag het in haar ogen"

1.2K 113 6
                                    

Ginny en de jongens gingen elke dag bij Lily op bezoek. Sneep ontweek hen, maar Ginny geloofde niet dat hij niet meer bij Lily op bezoek kwam. Zo'n angsthaas was hij nou ook weer niet.

Ginny zat naast Lily in de Ziekenzaal. Ze vertelde haar dat ze haar vrienden miste, en dat ze hoopte dat Lily snel weer beter werd. Ze kneep zachtjes in haar hand. Ze voelde Lily's vingers bewegen. Ginny glimlachte. Dit was een goed teken. Haar gedachten dwaalden af naar Ron, Hermelien en Harry. Ron had hier ook weleens gelegen, maar niet zo vaak als Harry. Ze miste haar broer ontzettend, het als haar beste vriendin. Maar ze miste Harry nog het meest. Al vanaf de dag dat hij vroeg naar perron 9 3/4 was ze verliefd op hem geworden. Hij had dezelfde nonchalante uitstraling als James en de vriendelijke ogen van Lily. Als ze bij hen was, dacht ze altijd weer aan Harry. Ze had gehoopt dat haar verliefdheid van zelf wel over zou gaan, maar dat gebeurde niet. Ze was nog steeds verliefd op hem en zijn verdriet was haar verdriet. Ze hield van James en Lily als van haar broers, maar toch deed het pijn. Ginny vond het oneerlijk dat zij deze tijd met Harry's ouders kon meemaken, terwijl Harry zich er bijna niks van herinnerde.
Ginny voelde een hand op haar schouder. Ze schrok op uit haar gedachten en draaide zich om. James stond achter haar.
"Liet ik je schrikken?" vroeg hij lachend.
"Ja, behoorlijk", zei Ginny eerlijk. "Ik was nogal diep in gedachten verzonken."
"Dat merkte ik. Ik heb je wel vijf keer geroepen, maar je reageerde niet. Hoe gaat het met Lily? Is er al vooruitgang?" vroeg James.
Ginny knikte. "Ja! Ze bewoog haar vingers even. Ik denk dat ze over een paar dagen wel weer waker zou zijn." Ze stond op en wilde de Ziekenzaal uitlopen.
"Ginny wacht", zei James. Hij hield haar tegen. Ze keek hem vragend aan.
"Wat je laatst in mijn oor fluisterde...hoe, nou, hoe bedoel je..." begon James stotterend.
Het was de eerste keer dat Ginny hem zo gezien had. Hij keek haar onzeker aan.
"Ik zag het in haar ogen", zei Ginny rustig. James trok zijn wenkbrauw op.
"Je zag in haar ogen dat ze Sneep als vriend ziet en mij...als meer dan een vriend? Dat ze mij boven Severus verkiest?" vroeg James.
"Ja, ik zag het in haar ogen", herhaalde Ginny.
James dacht na over haar woorden. "Je zag het in haar ogen...dan ben je helderziend of zo..."
"Nee hoor, maar ik zag Lily's ogen vrolijk worden als ze jou zag. Vrolijker dan bij wie dan ook. Ik zag het in haar ogen", zei Ginny.
James pakte haar hand. "Ginny, bedankt! Je meent het echt, hè? Ik bedoel alles. Je zorgt zo goed voor Lily. Je bent zó goede vriendin. Ik weet zeker dat je elke jongen kan krijgen die je wilt", zei hij. "En anders zijn ze gek."
Ginny glimlachte en omhelsde James. "Ik geef gewoon om Lily. Door vele redenen."
Ze liet hem los en liep glimlachend de Ziekenzaal uit. Ze keek nog even over haar schouder en zag dat James Lily's hand vast had. Haar glimlach werd groter.

Another TimeWhere stories live. Discover now