0.2 the second night

4.6K 347 124
                                    

CHAPTER TWO

| 2608 kelime |

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

| 2608 kelime |

***

YENİ DÖNEMİN ilk gününde, koridorda yürüyen öğrencilere şakalar yapan Peeves, McGonagall tarafından uyarılmıştı. Profesör onu geçip adımlarını hızlandırarak aralık kapıdan salona girdi.

Öğrencilere kısa bir göz atıp daha yeni konuşmayı bitirmiş gibi görünen Dumbledore'un yanında yerini aldı. Gözlerini salonda gezdirirken yeşil gözleri boşluğa dalmış olan kıza takıldı.

Leda önünde sallanan kağıtla yeşil gözlerini daldığı yerden çekti ve kağıdı sallayan elin sahibine baktı. Gryffindor öğrenci başkanı herkese ders programlarını veriyordu. Acelesi var gibiydi, gergin görünüyordu. Leda onu daha fazla tutmamak için kağıdı elinden aldı ve göz gezdirdi.

"İlk dersim Slytherin'le biçim değiştirme, herhalde daha kötüsü gelemezdi." Marlene'in mırıldandığını duydu Leda. Alice ona hak verdiğini belirtir şekilde başını olumlu anlamda salladı.

Leda'nın ilk dersi Hufflepufflarla bitkibilimdi. Tılsımdan sonra Slytherin'le iksir dersi vardı. Öğleden önce başka dersi yoktu, sonra ise sihir tarihi dersi vardı.

"Programımız neredeyse aynı, beni sıra arkadaşın olarak kabul edersin umarım." Elizabeth'in yüzündeki ifadeye bakılırsa sevinmiş aynı zamanda rahatlamış görünüyordu. Diğer kızlarla ortak dersi çok azdı ve onlardan başka yakın arkadaşı olmadığı içinde gerilmişti.

Leda dudaklarını yukarı doğru kıvırdı. Bir şey söyleyemeden yanlarından gelen sesle ikisi de dikkatini o tarafa çevirdi. "Her zamanki gibi."

Potter, elini yumruk yapmış karşısında oturan Black'e uzatıyordu. İkisi yumruklarını tokuşturduktan sonra Leda gözlerini onlardan çekti.

Dün ilk günün yorgunluğuyla herkes kendini yatağına atmıştı. Elizabeth'in söylediğine göre asıl gece ikinci geceydi. Herkes kendini toparlamış oluyor ve sabaha kadar yazın yaptıklarını anlatıyorlar, yeni yılda yaşanacak olaylar hakkında tahminde bulunuyorlardı.

Leda'nın bu gece için çok istekli olduğu söylenemezdi ama yine de burada ne olup bittiğini öğrenmek istemiyor değildi. Aiden biraz anlatmıştı gerçi ama onun anlattığı genel olarak kurallar ve dersler hakkındaydı. Ayrıca bir ara Quidditch hakkında o kadar çok konuşmuştu ki genç kız onu sürükleyerek odasından çıkarmış ve kapıyı giremesin diye kilitlemişti.

Bir de dün gece yarısı Black'le yaptığı konuşma dönüyordu kafasında. Oldukça garip bir andı düşününce. Daha önce tanımadığı bir insana kendiyle ilgili bir şey bile söylediği olmamıştı. Neden konuştuğunu bile bilmiyordu. Sadece o an, Black genç kıza sanki onu anlıyormuş gibi hissettirmişti.

𝑂𝐷𝑁𝑂𝐿𝐼𝑈𝐵 | Sirius Black [DÜZENLENİYOR]Where stories live. Discover now