11.

1.9K 94 20
                                    

Ještě ten den si Spencer Googlila Thierryho Perneta. Vyskočilo na ní několik účtů na FaceBooku a pár účtů na Instagramu. Mezi profilovkami na FaceBooku konečně našla toho Thierryho, kterého hledala. Všechny údaje měl skryté, jediná osobní věc byla jeho fotka, kde stál před nějakým vysokým barevným domem. Původně ho Spencer hledala, aby mu napsala, protože chtěla vědět, jak spolu ten dějepis vymyslí, ale nakonec si to rozmyslela. Najednou neměla nutkání mu jen napsat ohledně úkolu, ale chtěla se o něm něco dozvědět. To, jak měl všechno přístupné jen pro přátele, jí dodávalo pocit nevědomosti, kterou si ani neuvědomovala, dokud neznala jeho příjmení. Nepřišlo ji zrovna anglické, ale to jí mohlo dojít už jen podle jeho jména.
„Tak nevšímavá jsi, Francesco." zamumlala si sama pro sebe a na svém MacBooku rozjela webovou stránku Instagramu. Připadla si jako nějaký stalker. Úchyl, ozvalo se jí v hlavě. Takhle jí Thierry oslovil, ale nenechala se tím slovem zastrašit a projížděla všechny lidi, co měli ve jméně Pernet.
Našla ho asi po patnácti minutách, ale čas jí ubíhal rychle a ani nepostřehla, že celkově už strávila u počítače hodinu jen proto, aby ho našla. Spenc překvapilo, že jeho Instagram byl veřejný. Měl tam pár fotek ze svého života. Objevila tam příspěvek jej u stejné budovy jako na FaceBooku, ale tentokrát tam bylo i označené místo. Francie?, zeptala se sama sebe a začala vyhledávat školní lakrosové týmy ve Francii. Moc jich nebylo, takže tohle úchylné stalkování proběhlo velice rychle. Thierry měl na jedné webovce svou fotku s údaji - jako je váha, výška a jestli je praváků či levák - a počet vyhraných i prohraných zápasů, kterých se zúčastnil. Opravdu byl dobrý. Když mu to tak šlo na jeho bývalé škole, která ani nebyla soukromá, tak proč se přestěhoval sem?, ptala se v mysli. Proč by se stěhoval několik kilometrů daleko, když se mu tak dobře vedlo? Proč by vůbec šel na školu, kde se školné platí, když už na skvělé škole byl? Co ho přimělo sem přijet? Než si to stačila rozmyslet, napsala mu na Instagram přes svůj telefon.

FSpenc: Ahoj, chci se zeptat, jak to uděláme s tou prezentací.

Vyčkávala na jeho odpověď a vyčkávala. Srdce jí bušilo stejně rychle jako při jejím prvním polibku a nevěděla, jestli se má propadnout studem nebo strachem, že se zase ztrapní. Co když se ji zeptá, jak ho našla? Co když si z ní zase bude utahovat? Co když jí řekne Nessko? Co když s tou přezdívkou přišel on?
A pak odepsal.

Thrr21: Už jsem s ní začal.

Už s ní začal? A to Spenc nedal vědět? Ani ho nenapadlo, že by se chtěla na tom úkolu podílet? Spencer byla většinou ve dvojici s Marinou a jelikož ta nikdy nepřispěla, tak většinou všechno udělala Spenc sama a teď si připadala nepotřebná. Jako by se bál, že by nebyla Spencer spolehlivá a že by si na úkolu pro Greenovou nedala záležet.

FSpenc: To je fajn, ale jsme spolu ve dvojici. Měla bych taky něco udělat.
Thrr21: Fajn.

Proč jí dneska všichni kluci musí odpovídat jedním slovem? To opravdu nikomu nestojí ani za pořádnou větu? Všechny tyto otázky měla v hlavě, ale jelikož odpověď nemohla zjistit bez Augusta nebo Thierryho, tak si je přestala pokládat - aspoň prozatím.

FSpenc: Fajn, tak já napíšu zajímavosti o jeho životě a ty o Napoleonských bitvách?
Thrr21: Já už začal psát o jeho životě.
FSpenc: A děláš to hned v PowerPointu? Doufám, že ne. Napiš to do Wordu a pak ti opravím stylistické chyby. Hlavně ať je to stručné... Greenová nemá ráda slohovky v prezentaci, ale taky nesnáší chyby a to ať jde o gramatické nebo stylistické. Jak dlouhé to budeme mít? O životě stačí tak ty čtyři stránky a války dáme taky tak?
Thrr21: Čtyři jen o životě? Však zas tak zajímavý ani nebyl...
FSPenc: Chceš mi říct, že není zajímavý, že umřel na bipolární poruchu?
Thrr21: Bipolární poruchu? Co to je, ty vole? O jeho smrti je to přeci strašně komplikovaný... Někdo říká, že byl otráven a někdo, že umřel na žal a je ještě spousta spekulací.
FSpenc: Myslím, že verze s bipolární poruchou je nejzajímavější. A bipolární porucha... vyhledej si to. Zas tak chytrý asi nebudeš.
Thrr21: Podle mne budu chytrý více než ty.

Náfuka, pomyslela si. Jak může mít pořád tak obrovské sebevědomí?

FSPenc: Proč myslíš?
Thrr21: Stačilo mi to, co o tobě řekla Greenová.
FSpenc: Všechny má raději než mne!
Thrr21: To asi každý, co?
FSpenc: Co zas chceš říct tímhle?
Thrr21: A pak že jsi chytrá... Ten tvůj super kluk nevypadal moc nadšeně, když jsi ho chtěla celého oslintat.

On to viděl?, polekala se. Vidělo to spoustu lidí? Opravdu všichni viděli, jak se Spencer snažila políbit svého přítele, ale místo toho, aby to uvítal, tak jí poslal do prdele? Panebože... Z myšlenek jí vytrhla další zpráva od Thierryho.

Thrr21: Teď už se se mnou nebavíš? Ach, jaká to škoda.

Když tu zprávu od něj četla, měla pocit, jakoby se jeho hlas ozýval v její hlavě. Stejně otráveně, nepříjemně, pýchou a tak akorát na facku.

FSpenc: Jestli máš se mnou nějaký osobní problém, tak klidně přijdu před tvůj barák a můžeme si to vyříkat. Nevím, co jsem ti udělala - a vlastně mne to ani nezajímá, ale chci dostat z toho úkolu jedničku. Klidně tu prezentaci udělám celá sama a pak jí přednesu, nemusíš se do toho vůbec angažovat, ale s těmi tvými trapnými řeči jdi do prdele.

Čekala na jeho odpověď a čekala u toho mobilu asi šest minut, než jí konečně odepsal. Dával si načas.

Thrr21: Fajn. Přijď.

Než stačila zaváhat, oblékla si mikinu a neupravená vyšla z domu. Měla na sobě legíny a velkou vytahanou mikinu, co chtěl August vyhodit. Spenc ho asi půl hodinu přemlouvala, ať jí nevyhazuje a raději ji jí dá. A když nakonec August svolil, musela Spenc odpřisáhnout, že nikdy nikomu neřekne, že jí dostala od něj a že jí nikde kromě svého domu nebude nosit.
Stála před tím větším domem, který měl přízemí z cihlového obložení a první patro bylo béžové a trochu vybledlé. Zazvonila na zvonek, který byl vedle tmavých hnědých dveří, takové byly i okna, a počkala si, než se objevil Thierry.
Měl na sobě šedé tepláky a bílé tričko. Sice to bylo obyčejné, neznačkové a ležérní oblečení, ale i tak... mu to slušelo. Ne, vypadá hnusně, úplně nechutně, znažila se sama sebe přesvědčit.
„Ty jsi fakt přišla." zašklebil se na ni. Jeho hnědé vlasy mu spadly do čela. Až teď, když se mu podívala pořádně do tváře, si všimla, jak tmavě hnědé oči má, skoro nešla rozeznat duhovka od zorničky. Thierry byl přesný opak Augusta, ten by se nikdy před nikým neukázal v tak domáckém oblečení. Další detail byl, že August má světlé hnědé vlasy a oříškové oči. Spencer otevřela pusu a hned jí zavřela, protože Thierry zase začal mluvit. „Tak pojď dovnitř, uděláme ten dějepis."
Bez toho aniž by něco řekla, tiše vstoupila do neuspořádaného domu. Tady žádná žena bydlet nebude, pomyslela si.

𝗟𝗜𝗧𝗧𝗟𝗘 𝗦𝗘𝗖𝗥𝗘𝗧𝗦Where stories live. Discover now