0.9

10.7K 558 176
                                    

"Erkan?"

"Büşra." Erkan ağlayarak Büşra'ya sarıldı. Genç kız ne olduğunu anlamamıştı ama yine de arkadaşına sarılıp sırtını sıvazladı. Ayrıldıklarında gözü Erkan'ın bavuluna takılmıştı. "Ne yaptı o ihtiyar sana?" kaşları çatık bir şekilde sormuştu. Kapıyı kapattı ve Erkan'ın kolundan tutup salona götürdü. Koltuğa oturmasını sağladıktan sonra karşısındaki sehpaya oturmuş diyeceklerini bekliyordu.

"Haklıymışsın."

"Hangi konuda?" Erkan burnunu çekip elleriyle oynamaya başladı. "Uyurken beni..." devamını getirmeye cesaret edememişti Erkan. Hâlâ yaptığına inanmak istemiyordu. Ama her şey ortadaydı işte.

Büşra dün konuştuklarını hatırlayınca gözleri şokla açıldı. Ama bu kısa sürmüştü. Şimdi damarlarında sadece öfke vardı. "O pisliği öldüreceğim." Büşra yerinden kalkmaya yeltenince Erkan onu durdurmuştu. "Bırak beni Erkan."

"Yapma Büşra." Erkan'ın gözlerindeki duyguyu görünce ağzı açık kalmıştı Büşra'nın. "Ondan hoşlanıyorsun."

"Ne? Hayır."

"Gerçekten hoşlanıyorsun."

"Hayır, Büşra. Yanlış anlıyorsun."

"Gözlerine bakıyorum, Erkan. Onun için endişeleniyorsun. O pisliğin sana yaptıklarından sonra nasıl ondan hoşlanabilirsin? Sana inanmıyorum." Erkan derin bir nefes verip arkadaşına baktı. O lanet adamdan hoşlanmıyordu. Sadece... Sadecesi yoktu işte, hoşlanmıyordu. "Büşra moralim bozuk zaten. Birde seninle tartışmak istemiyorum. Lütfen ısrar etme."

Büşra derin bir nefes alıp arkadaşına sarıldı. Kim bilir ne kadar kırılmıştı? "Bir süre burada kalabilir miyim?"

"Tabii ki."

"Yanımda olduğun için teşekkür ederim." Büşra gülümsedi. "Ne demek, her zaman."

*****

"Günaydın."

"Günaydın." Büşra kaşlarını çatıp Erkan'a baktı. "Ne yapıyorsun?" Erkan gözlerini devirmişti. Ne yaptığı gayet ortadaydı. "Buna temizlik deniyor sen bilmezsin ama. Evi yaşanılacak bir hale getirmeye çalışıyorum." Büşra tek gözüyle yerdeki poşete baktı. "Bunlar ne?"

"Koltuğunun altından beş tane külot ve üç tane de sütyen çıktı."

"Bende diyorum 'Bunlar nereye kayboluyor?'" Erkan yüzünü buruşturup yaptığı işe geri döndü. Uyandığından beri temizlik yapıyordu. Ev yeni yeni ev olmaya başlamıştı. "Kaçta kalktın sen?"

"Bilmiyorum. Ama ezan okunuyordu."

"Yuh."

"Uyku tutmadı ne yapayım?" birkaç dakika boş boş bakıştılar. "Yardım etmek gibi bir düşüncen?" Erkan gözlerini kısıp sorarcasına Büşra'ya baktı. Büşra şirince gülümseyip "İnan çok isterdim ama..." demişti. Bir bahane arıyordu ama yapacak hiçbir şeyi de yoktu. Erkan kafasını iki yana sallayıp burun kemerini sıktı. "İyi. Git kahvaltı hazırla bari."

"Ah! Tabii ki bende onu söyleyecektim." Büşra Erkan'ın delici bakışlarına maruz kalmamak için koşarak odadan çıkmıştı. Erkan son olarak önündeki sehpanında tozunu aldıktan sonra eserine bakıp gülümsedi. Bütün ev tertemiz olmuştu. Ama kendisi leş gibiydi. Fazlasıyla terlemiş ve yorulmuştu.

"Ben duşa giriyorum!" mutfaktaki arkadaşına bağırıp bavulundan havlusunu çıkardı. Yanında şampuan ve duş jeli getirmemişti ama neyseki Büşra erkekler için olanlarını kullanıyordu.

HousemateWhere stories live. Discover now