1: Büyük Teklif

159 7 11
                                    

        " Duş yaparken hijyende sınır tanımayın. Aperture Armatürleri'nin kusursuz Duş Perdelerini deneyin. Aperture ile duş'un anlamını öğrenin! Aper..." Cave, radyoyu hızlıca kapattı, koltuğuna geçti, ayaklarını masaya uzattı. Rahat bir tonla " Savaş reklamlarından daha güzel oldu. İnsanlar savaşa ne kadar meraklı... Değil mi Wheatley?"

         Wheatley, sersem suratıyla Cave'e baktı. Sarıya çalan açık kahverengi saçını başıyla birlikte sallayarak  " Anlamadım " dedi. Cave, masmavi gözlerinin üstündeki koyu sarı kaşlarını çatmış bir şekilde Wheatley'e baktı. Wheatley, durumu anlar anlamaz tersi yöne başını salladı. Sersem ifadesiyle konuşmaya çalıştı: "Aptal savaşlar. Çok kötüler." Cave, ayaklarını masadan indirdi, Wheatley'e yaklaştı "İlk kez mantıklı bir şey söyledin... Kuzen..." diyerek projelerinin olduğu dolaba yöneldi.

        Cave, projelerine bakarken şirketin telefonu çalmaya başladı. Wheatley, heyecanla telefona koşup ahizeyi kaldırıp konuşmaya başladı. Cave, projelerdeki perdeleri incelediği sırada, Wheatley heyecanla bir eliyle ahizeyi tutarken, diğer eliyle notlarını almaya devam etti. Cave, perdelerdeki formülü silip yeni bir formül yazdığı sırada bir anda Wheatley'in sesi yükseldi: " 5 Bin Dolar mı Dediniz!?" Cave, ani yükselen sesin etkisiyle kağıda bir çizik çekti. Wheatley bağırarak devam etti: "Bu adi sistemler için 5 bin biraz fazla değil mi? Enayi misiniz?"

        Cave, Wheatley'in söylediklerini duyduğu anda öfkeyle kalemi kağıdın üzerine fırlattı ve koşarak telefona yaklaştı. Wheatley, saf ifadesini bozmamaya devam ediyordu: "Yapma bu gerçekten fazla para bak..." Cave, bir harekette telefonu Wheatley'in elinden aldı, eliyle mikrofonu kapatarak Wheatley'e bağırmaya başladı. "Asıl enayi sensin Wheatley! Birileri bizim anlamsız Duş Perdemiz için 5 bin dolarlık sipariş veriyor, sen onlara enayi olup olmadığını soruyorsun. Bırak bunu ve beni izle. Bu sipariş en az 15 bin dolar ile kapanacak"

        Cave, sesine çeki düzen verip mikrofonu açıp telefonla konuşmaya başladı: "Ben Aperture Armetürleri Şirketi kurucusu ve üst düzey başkanı Cave Johnson. Sekreterimin anlayışsızlığından dolayı özür dilerim. Size nasıl yardımcı olabilirim?" Cave, telefonda konuşurken Wheatley, masadaki formülleri inceledi, kağıt üzerinde hesaplamalar yapmaya başladı. Wheatley, hesap yaptığı kağıtta bir gariplik olduğunu hissetmişti, kağıdın arkasına baktığında bir zarf olduğunu çabucak anladı.

    Wheatley, Cave'e baktı. Cave, idealist pazarlamacı tavrını koruyarak telefondaki kişi ile konuşmaya devam ettiğini gördü. Çekmesinden zarf açacağını çıkardı, yavaşça zarfı açıp mektubu merakla okumaya başladı.

        " Yaklaşık 3 yıl önce iyi bir iş vaadiyle kandırılmışım meğer. Sözde yardımcı olacağınız geleceğe 3 yıldır yardımcı olamadınız ve bu hafta kocamı savaşa gönderdim. Hiç iş yapmayan bir duş perdesi şirketinde çalışmak beni kocamın yanında çok çaresiz hissettiriyor. Kusura bakmayın ama ben artık dayanamıyorum havası ve müşterisi olmayan yere bir de çapkın ve sapık patronunuza. Gördüğünüz gibi bu bir istifa mektubudur. Sizi ne zaman arasam hep yok oluyorsunuz ve düzensiz çalışıyorsun. Tanrı aşkına cıvayı kim kumaş haline getirip kullanacak? Kurşunları hangi kadın banyosunun duvarına döşemek ister? Ve şu mavi şeyler... İnsanları banyodan düşürmeyecek dediğiniz o zımbırtı yüzünden annemin 16 kırığı var. Nihayet bu mektubu yazarak daha iyi bir işe girdiğimi ve bu lanet olasıca yerden kurtulduğumu ilan etmek için yazıyorum. Son bir şey daha vardı... Evet.

UMARIM O DUŞ PERDESİ BİR GÜN GÖ...ÜZE GİRER!        

                                                Barbra Stailor"

Aperture: Hâlâ Hayatta 1 (Tamamlandı)Where stories live. Discover now