Ouija Board

27 2 3
                                    

Τι είναι το Ouija;
Ο πίνακας Ouija είναι ένα παγκοσμίως γνωστό <<παιχνίδι>> για κάποιους και δίαυλος επικοινωνίας για άλλους, οπού λέγεται ότι καλεί πνεύματα. Η λέξη <<Ouija>> προέρχεται από τη Γαλλική και τη Γερμανική λέξη <<ναι>> (oui και ja). Το Ouija αποτελείται από δύο μέρη:
1) Τον πίνακα που έχει πάνω του χαραγμένα γράμματα και αριθμούς.
2)Μια μικρή σβούρα σχεδόν σε σχήμα καρδιάς που λέγεται <<planchette>> και είναι σχεδιασμένη για να ολισθαίνει ομαλά πάνω από τον πίνακα οπού 2 ή περισσότερα ζεύγη χέρια βρίσκονται πάνω σε αυτήν.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του πίνακα Ouija με ήλιους, φεγγάρια, αστέρια, αλλά τα βασικά στοιχεία του είναι τα γράμματα του αλφαβήτου, αριθμοί από το 0 ως το 9 και οι λέξεις "ναι", "όχι" και "αντίο".

Πως παίζεται το Ouija;
Οι οδηγίες για τη σωστή χρήση του Ouija είναι οι εξής:
●Χρειάζονται τουλάχιστον 2 άτομα για να παίξουν το Ouija.
●Τοποθετήστε τα δάχτυλα σας στο planchette ή δείκτη πολύ ελαφριά.
●Οι περισσότεροι προτείνουν τη χρήση του τη νύχτα επειδή λιγοστεύει τις παρεμβολές στην ατμόσφαιρα. Για να αντιμετωπίσετε τις παρεμβολές, συνιστάται να προτιμήσετε κεριά αντί για τα φώτα του δωματίου καθώς και να κλείσετε τηλεόραση, να μην ακούτε μουσική και γενικώς να μην υπάρχουν ηχιτικές παρεμβολές που μπορεί να σας αποσπάσουν τη προσοχή.
●Οι παίκτες πρέπει να κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον.
●Διορίστε ένα άτομο ως μέσο για να κάνει τις ερωτήσεις. Όλοι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στο πνεύμα, ακόμα και κάποιος που δεν συμμετέχει αλλά βρίσκεται στο δωμάτιο.
●Οι ερωτήσεις πρέπει να υποβάλλονται στο άτομο που έχει οριστεί ως μέσο και με τη σειρά του αυτός να ρωτά το πνεύμα.
●Κουνήστε τον δείκτη. Εσκεμμένα μετακινήστε το planchette γύρω σε έναν κύκλο στον πίνακα του Ouija μια-δυο φορές για να <<ζεσταθεί>>.
●Μην αφήσετε τον έλεγχο στο πνεύμα. Το μέσο θα πρέπει να ξεκινά με την αναγγελία ότι η σύνοδος θα επιτρέψει μόνο θετικά πνεύματα ή μια υψηλότερη καλή <<οντότητα>> και ότι οι αρνητικές ενέργειες δεν είναι ευπρόσδεκτες.
●Να έχετε υπομονή. Μπορεί να μην πάρετε αμέσως απαντήσεις. Δώστε στον πίνακα χρόνο για να <<ζεσταθεί>>.
●Να είστε ευγενικοί. Όταν ο πίνακας δουλέψει, ευχαριστήστε το πνεύμα για τη φανέρωση του και την επικοινωνία.
●Μην κάνετε χαζές ερωτήσεις τύπου "πότε θα πεθάνω;" γιατί ίσως απλά ανησυχήσετε χωρίς λόγο.
●Πολλοί έμπειροι χρήστες προειδοποιούν να μην ζητήσετε από το πνεύμα να κάνει αισθητή την παρουσία (π.χ. σηκώνοντας πράματα στον αέρα).
●Όταν θελήσετε να τελειώσετε κλείστε την επικοινωνία μετακινόντας το planchette στο "Goodbye" και μετά βγάλτε τα χέρια σας.

Ιστορία
Ήταν Φεβρουάριος του 1890 όταν οι εφημερίδες της εποχής διαφήμιζαν ένα νέο <<παιχνίδι>> που έκανε θραύση. Το παιχνίδι αυτό ήταν το Ouija και ο εφευρέτης του ο Ελάιτζα Μποντ.
Για πολύ καιρό ο πίνακας Ouija θεωρούταν ένα απλό διασκεδαστικό χόμπι που δεν είχε σχέση με αποκρυφισμό μέχρι που ο πνευματιστής Περλ Κουράν ανέφερε ότι ο πίνακας Ouija είναι ένα εργαλείο με την ικανότητα να βρίσκει χαμένα αντικείμενα, να μαντεύει το μέλλον και το σημαντικότερο να σε φέρνει σε επαφή με πνεύματα. Τότε χιλιάδες Αμερικάνοι άρχισαν να χρησιμοποιούν το Ouija για να έρθουν σε επαφή με νεκρά αγαπημένα τους πρόσωπα που πολεμούσαν στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν χάρης στον Κουράν έχει το Ouija σήμερα την γνωστή του φήμη. Αυτήν που το θέλει να επικοινωνεί με τα πνεύματα.

Η θέση της επιστήμης για το Ouija
Σύμφωνα με την επιστήμη, η κίνηση του δείκτη (planchette) στον πίνακα, βασίζεται στο <<ιδεοκινητικό φαινόμενο>>. Λέει πως οι συμμετέχοντες κινούν ασυνείδητα τη σβούρα και αποδίδουν τη μετακίνηση αυτή σε κάποια παραφυσική οντότητα.

Αλήθεια ή απάτη;
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία με το Ouija αλλά πιστεύω ότι αν ήταν πράγματι αυτό που φημίζεται, δεν θα βρισκόταν σε καταστήματα παιχνιδιών καθώς και δεν θα υπήρχαν ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Θα μπορούσαν οι αρχές να επικοινωνούν απευθείας με το θύμα-πνεύμα για τα όσα έγιναν στο έγκλημα.

Ταξίδι Στο ΑλλόκοτοWhere stories live. Discover now