Πρόλογος

21 1 0
                                    

Ο Σωτήρης και η Ευτέρπη παντρεύτηκαν μετά από πίεση των γονιών τους με την Ευτέρπη να έχει μόλις τελειώσει το σχολείο σε ηλικία 18 χρονών, ενώ ο Σωτήρης να είναι ήδη 25 χρονών και να είναι σύμβουλος στην εταιρεία του πατέρα του. Ο Σωτήρης ήταν γιός μιας πλούσιας οικογένειας, ενώ η Ευτέρπη ήταν μια καθημερινή κοπέλα με τα βασικά. Παντρεύτικαν λόγο συνικαίσιου. Μετά από πολλές προσπάθειες να κάνουν ένα παιδί, και τους συγγενείς της Ευτέρπης να χλευάσουν και να αμφισβητούν τις ικανότητες γονιμότητας του Σωτήρη, η γυναίκα μένει τελικά έγκυος.

Η Αντιγόνη Διαμαντίδου γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1999. Αν και δεν υπήρξαν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το κορίτσι γεννήθηκε με ένα πόδι μεγαλύτερο από το άλλο. Οι γονείς της Αντιγόνης, Σωτήρης και Ευτέρπη αγχώθηκαν όταν το έμαθαν αυτό αλλά ο γυναικολόγος της Ευτέρπης τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οτι μεγάλο ποσοστό τον ανθρώπων γεννιούνται με το ένα πόδι μεγαλύτερο από το άλλο, και πως αυτή η μορφή δυσπλασίας θα την κάνει να έχει μια μικρή δυσκολία στο να ψωνίσει παπούτσια και να περπατήσει. Αν και ο Σωτήρης και η Ευτέρπη έδειξαν πως άκουσαν τον γιατρό, φεύγοντας από το μαιευτήριο, το γεγονός ότι το παιδί τους θα υποφέρει από αυτή την δυσπλασία τους έκανε να αποκτήσουν μια υπερπροστατευτική στάση απέναντι της.

Η Αντιγόνη μεγαλώνοντας πήγε σε ειδικό σχολείο. Οι γονείς της φρόντιζαν να της παίρνουν δύο διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια ώστε το θέμα με τα πόδια της να περνάει όσο πιο πολύ απαρατήρητο. Μεγαλώνοντας όμως το κορίτσι, το πρόβλημα γινόταν όλο και μεγαλύτερο σε σημείο πλέον να κουτσαίνει και να χρειάζεται βοήθεια για να περπατήσει. Οι γονείς της φρόντιζαν το κορίτσι να περνάει τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι της, ενώ απεφευγαν να μιλήσουν για τους κινδύνους που υπάρχουν έξω. Η Αντιγόνη είχε ενόχληση με το πρόβλημα που είχε με το πόδι της. Όμως ο Σωτήρης και η Ευτέρπη της είπαν ότι αυτή η ειδική ανάγκη της δεν θα σταθεί εμπόδιο στα όνειρα της.

Ασταθής ΖωήWhere stories live. Discover now