Capitolul 2: Sultanul a părăsit capitala

72 4 0
                                    

                   -Te rog sa îmi spui tot ceea ce dorești, sunt numai urechi .

-Mi-ar plăcea sa va ajut in legătura cu fratele meu. Sa va explic mai exact cum stau lucrurile in celelalte regate și ce ar dori tatăl meu de la dumneavoastră.

                   -Mi-ați captat atenția. Spune Aziz și se așează comod lângă tânără pe pernele de pe balcon. Ochii ii căzuse asupra mâinilor ei de o culoare atât de albă spre deosebire de ale lui care erau bătute de soarele arzător de deșert. In întunericul de afara spart de lumina lumânărilor de pe terasa, ochii erau un alt punct care ii atrase atenția lui Aziz. Culoarea lor era fermecătoare, de un verde atât de intens încât și smaraldele s-ar simți pietre obișnuite. Buzele ei erau rozalii. Din când in când fata își mușca buza de jos in încercarea de a-și găsi cuvintele potrivite.

                     -Tatăl meu este grav bolnav de ciuma. Nu pot sa va spun dacă o sa mai trăiască mult. Fratele meu a fost numit înlocuitorul acestuia in tot ce reprezenta viața politica interna și externa a regatului fiind și singurului moștenitor. Ceilalți frați sunt mai mici ca mine ceea ce ii da acestuia drept deplin. Eu am venit in Emirate numita de tatăl meu deoarece cunoaște lăcomia fratelui meu. Acesta vrea sa aibă putere, nu îl interesează prin ce mijloace. Tatăl meu, regele, mi-a încuviințat sa vin aici pentru a îmi duce planul a sfârșit.

-Ce dorești mai exact de la mine prințesa ? Întreabă Șeicul.

-Un pact. Eu am studiat toată viața mea medicina. Dacă dumneavoastră îmi oferiți oportunitatea sa studiez bolnavii de ciuma și plantele medicinale oferite de pământurile din zona..... cred ca pot sa găsesc un leac. Spune Daniela foarte stăpâna pe sine.

             Aziz sta câteva minute sa se gândească. Avea deja mulți medici care încercau de ani de zile sa rezolve acest mister. Într-adevăr, un om in plus nu aducea nimic rău, dar asta ar fi însemnat sa fie Daniela expusă unei posibile îmbolnăviri. Era o speranța infima ca prințesa ar reuși sa rezolve acest dezastru, dar in aceste momente Aziz avea nevoie de orice ajutor. Însă , după câteva clipe mai concentrate își dădu seama de ceva. Printul ii propuse sa primească bolnavii lor in regat. Ceea ce însemna ca mai existau vapoare ascunse care așteptau sa între in portul regal. Acestea ori aveau bolnavi ori......

                     -Fratele tău vrea sa aducă in regat o armata  nu-i așa? Sparge tăcerea Șeicul ridicând privirea către prințesa. Aceasta a fost luată prin surprindere de remarca acestuia, dar nu a negat. Aziz continua.... Vrea sa se extindă fără sa implice un război dur, motiv pentru care a vrut sa atace direct capitala. Și cel mai bun mod ar fi fost ca eu sa ma îmbolnăvesc de boala in timpul șederii lui aici lucru care iar fi oferit oportunitatea sa cucerească capitala din interior! Nu ați venit doar cu doua vapoare. Exista mai multe care așteaptă veste din partea printului. Zice acesta ridicându-se și îndreptându-se către marginea din piatra.

                    -Nu cunosc planul fratelui meu, nu pot sa confirm acest lucru....., dar nu îl pot nici nega. Pe tot parcursul călătoriei am fost numai in cabina mea. Fratele meu nu mi-a îngăduit ieșirea. Recunosc partea corupta a acestuia și am acceptat-o cu timpul.

                     -Uite cum facem...... spune Aziz și se întoarce cu fata către fată. Eu am sa îți pun la dispoziție 1 luna. Ai 4 săptămâni alături de medicii regali, acces la câteva persoane monitorizate afectate de ciuma și in sera plantelor medicinale.......

                      -Mulțumesc mult sire ! Spune fata entuziasmata fără sa aștepte sa termine acesta de vorbit.

                      -Dar ..... va trebui sa faci și tu ceva in schimbul acestui serviciu.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 22, 2022 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Seicul Aziz: Întâlnire cu destinulWhere stories live. Discover now