The Letter (Serbian)

8 1 0
                                    


U Beogradu, 21

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

U Beogradu, 21.02.2011. godine

Nabrojati voljene osobe u mom životu ne bi bio dugačak, naporan i neprijatan posao, ali svakako bi bio nedovršen i selektivan, jer ova sveska treba da me nadživi, a oni koji će mi tek nešto značiti još ne poznajem, pa obzirom da nisam planirao da odem s ovoga sveta danas, računajte da ste na spisku samim tim što čitate ove redove.

Sve što je napisano u ovoj svesci napisano je "rukom" duha i bez ijedne korekcije. Neke stihove kasnije, da li bi čitao - nisam mogao da prepoznam kao svoje, ali sam ih i te kako osećao kao deo mene.

Voleo bih kada bi svako od Vas koji ima volju da čita "tuđi život" iz slova iz ove moje pisanije, osetio bar delić onoga što sam ja osećao dok sam pisao. Ako se to desi - eto meni Vas i mene Vama zauvek.

Najzad, ovu svesku ostavljam na čuvanje mom sinu Borisu Jakovljeviću (rođ. 08. nov. 1990. god.), kao dostojnom čuvaru po krvi i mom najstarijem potomku i kako je duh moje duše. Voleo bih da čitajući ovo što je ovde napisano prepozna snagu vere istine i ljubavi i smisao doslednosti, brige i hrabrosti koji su mene vodile i dovele do sopstvene inspiracije kojom posvećujem ono što je napisano ovde.

Bez tog nadahnuća ova knjiga nikada ne bi videla svetlost dana, a sumnjam da bi i ja dugo postojao, jer čovek bez vere, istine i ljubavi nema hrabrosti, ni cilja, a tada gubi svaki smisao postojanja.

Dakle, koautor mojih pisanija je vlasnika slova i reči  i danas miriše u mojoj glavi, i ovo posvećujem tebi, ljubavi anđeoska.

Minji - Jasmini rođ Jovanović (15.10.1973. god).

Postoje mnoga imena koja mi se vrzmaju venama: Maja, Tina, Vidan, Stevan, Branko, Zdravka, Marinko, Iva, Slavko, Todor, Anđa, Duška, Radmila, Mirko... neka ih tamo dok je mene.

Majko (Ilka, rođ. Komadina, 29.01.1939. - Mostar),
hvala ti što si me donela na ovaj svet, što si me "uzdigla" u čoveka koji zna da voli i bez tebe ne bi sreo nju koja me je pred kraj mog života naučila i božanskom osećaju praštanja.

Hvala Bogu što je sve 'vako skockao.

potpis
21. feb. 2011.

Kao klinac sam potrošio tone papira vežbajući i smišljajući kako ću da se potpisujem kada porastem i postanem neko ko će da se potpisuje.

Kao klinac sam potrošio tone papira vežbajući i smišljajući kako ću da se potpisujem kada porastem i postanem neko ko će da se potpisuje

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(potpis u gornjem desnom uglu)
ovo je bio potpis do moje 50-e godine, do 2011-e!

(potpis u donjem desnom uglu)
od 2011-e. Baš je dobar!

Često sam crtao i žvrkao. Bilo je perioda - godina kada mi je pod rukom nastajao jedan isti motiv - crtež ili detalj.

Mislim da to većina nas radi, tj. "škraba" po papiru dok smo negde duboko u svom problemu i sanjarenjima ili bilo gde:

 "škraba" po papiru dok smo negde duboko u svom problemu i sanjarenjima ili bilo gde:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

13.03.2011. g. nedelja

Od sada ću gledati da svake nedelje nađem 2 sata za sređivanje ovih mojih pisanja, jer sumnjam da ću to uspevati dovoljno precizno i efikasno preko nedelje. Počinjem da radim posle gotovo 4 meseca bolovanja. Za 4 meseca sam ispitao sebe iznutra - preživeo razne avanture, dijagnoze i sl. Sve u svemu, promena načina života nakon navršenih 50 godina je svakako neophodna.

To će, nadam se, biti dovoljno da se neke stvari poprave na bolje.

Stanje u kg je na današnji dan 93 kg. Dakle - to mora da ide dole minimum 10 kg za naredna 4 meseca.

P.S. Daj Bože snage!

A Note From DadWhere stories live. Discover now