Egy új jövő

276 13 16
                                    

Megjegyzés: egy alternatív világ, ahol nem csak Anakin álmodik. Egy világ, ahol Darth Vader elkerülhető. Egyáltalán nem valósághű, de jó volt eljátszani a gondolattal.

Clone Wars 7. évad utalások!



Padmét rémálmok gyötörték. Ahogyan az ágyban forgolódott, nem érezte a feje alatt a párnát, nem érezte a meleg takaró ölelését. Csak azt a hideg, fojtogató félelmet, amit a látott képek váltottak ki belőle.

Az álombéli hely szörnyűséges volt. Ha a félelem hideg, akkor ez a hely már régen be kellett volna fagyjon, és mégis, lávatenger forrongott a talpa alatt, a fekete sziklák vájataiban. Lávaforrás zúdult alá a magas ormokról, az égető levegő majdhogynem leégette Padmé haját.

Anakint látta maga előtt, oly tisztán, oly élesen, mintha csak nyitott szemmel járt volna a világban. A férfi szeme sárgán villant.

Fekete ruhákban, fekete gondoktól barázdált arccal, kormosan állt azon a platformon, a lávafolyam felett. Olyan vad gyűlölet ült az arcán, amilyet Padmé még sosem látott, nemhogy az ő arcán, de senki másén sem.

Aztán a kép megremegett, és akár egy tornádó, valami felragadta a tiszta képet, mosódott, haragos narancs és vörös árnyalatokat hagyva meg csupán. Hangok kiabáltak az örvényben, amibe most fekete füst keveredett.

A testvérem voltál, Anakin! Szerettelek!

Gyűlöllek!

Padmé levegő után kapkodott, de a torkára különös erő nehezült. Úgy érezte, menten megfullad. Zuhant, zuhant és kemény talaj fogta fel az esést, és akkor...

Akkor felébredt.

Az ágyában volt, az éjjel halovány városi fényei beszűrődtek a redőny résein. Anakin békésen aludt mellette, olyan lágy mosollyal az ajkán, ami megcáfolta az álombéli énjének torz, undorodott grimaszát.

Padmé megpróbálta rendszerezni a légzését, hogy ne keltse fel az alvót; olyan régen látta Anakint ilyen nyugodtnak, hogy bűnnek érezte volna őt az álmaival terhelni; vagy most, akár csak komfortért és egy megnyugtató ölelésért, de felébreszteni.

Padmé nagyot sóhajtott, a levegő reszketegen hagyta el az ajkát.

Kilépett az ágyból, és inkább a teraszra sétált, hogy kiürítse elméjét az álom terhes maradványaitól. Úgy találta, hogy ez egészen könnyen ment. A furcsa vízió képei a széllel együtt a messzeségbe röppentek, akár csak egy zavaros álom tünedező foltjai.

A nő lassan megnyugodott.


***


A második éjszaka azonban újra lecsapott. Újabb álom következett, ami makacsul éles képet vetített a nő elméjében.

Hosszú menetet látott a Coruscanton. Kígyózó, fekete sorok vonultak egy pillérekkel megtámasztott kőépület felé. Egy mauzóleum az, jött rá hirtelen. Kék és fehér virágok hevertek a sötét, göndör hajban, és az összekulcsolt kezek között ismerős, fából faragott talizmán. A japor függő.

Anakin szeme ismét olyan sárga, mint holmi szörnyetegé... Körülötte gyerekek élettelen testei hevertek, fénykard okozta sebekkel.

A szerelem nem tud megmenteni, arra csak az új hatalmam képes.

De milyen áron? Te jó ember vagy Anakin, ne csináld ezt!

– Anakin! – kiáltott fel Padmé. Vakon ült fel, csukott szemmel, és érezte, hogy egy kéz simul a vállára. Ez magához térítette annyira, hogy fel tudja nyitni a dagadtnak érzett szemhéját.

Egy múlt szilánkjai - Padmé AmidalaWhere stories live. Discover now