8.

467 40 5
                                    

Doma jsem už něco před tři dny.  Unavuje mě stále odpočívat, ale co mi jiného zbývá...

Musel jsem, dostal jsem to příkazem. Jako poslední dva dny sedím u okna a přemýšlím. Občas mluvím s Erwinem, který mi předává informace o průběhu mise, ale je to nuda. Už jsem se těšil do akce.

Tohle nebylo pro mě. Zvedl jsem zrak a pohlédl na hodiny.  Bylo krátce po dvanácté hodině. Od té doby, co jsem odešel jsem ještě pořádně nejedl.

Byl jsem zvyklý jíst méně, ale na čas jsem se podíval z jiného důvodu.

Dneska totiž má dorazit nový parťák. Parťák, který mi pomůže v hledání min a nepřátel. Dneska se mám stát psovodem. Mám se s ním seznámit během té doby, co se budu léčit se zraněním.

Bude to nelehký úkol, ale jsem si jistý, že se s ním spřátelím. Tenhle pes přišel o svého pána při jedné s akcí, když ho vážně postřelili.

On a pes byli na tom špatně, ale pes se s toho dostal a teď ho dostanu já. 

Můj psí parťák dorazil načas.  Přesněji kolem třetí hodiny mi stál u dveří.  Převzal jsem si ho a vyslechl si to na co je zvyklí.

Byl to německý ovčák, který má ještě pár týdnů volno na zahojení jako já.

Vzal jsem si jeho vodítko. Měl vestu s přezdívkou K-9. Většina těhle psů má takovou přezdívku, ale jeho pravé jméno je Jerry.

Jerry byl přátelsky a poslušný takže jsme se hned spřátelili. Když jsme se oba spřátelili okamžitě jsem šel hledat informace, které bych měl jakožto psovod vědět.

Bylo to plno informací, ale mám na to ještě tři týdny čas, abych se to naučil.

Yes sir!Where stories live. Discover now