Κεφάλαιο 14

107 19 1
                                    

Ένα περίεργο αίσθημα που με κατακλύζει δεν μπορώ με τίποτα να το επεξεργαστώ. Δεν ξέρω από που προέρχεται και γιατί με κάνει έτσι αλλά νιώθω πολύ περίεργα μέσα μου αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω καν πόση ώρα κάθομαι και κοιτάω το ταβάνι του δωματίου. Ενώ υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο παράθυρο δεξιά μου που μπορώ να δω το φωτισμένο χωριό, εγώ απλά κοιτάω το κατάλευκο ταβάνι.

Αλλά ένας ήχος τσαλακώματος ξυπνάει από μέσα μου το πεινασμένο μου πνεύμα και ήδη μπορώ να κάνω εικόνα από τα σακουλάκια με τα πατατάκια να με φωνάζουν. Στρέφω τον λαιμό μου προς τη μεριά της πόρτας και κάνουν την εμφάνισή τους όπως και τα περίμενα. Βλέπω τον Λούκα που τα κρατάει να μην γυρνάει καν να κοιτάξει προς το δωμάτιο <<Ει!>> φωνάζω και τον βλέπω που σταματάει απότομα. Είναι με τις χαλαρές του φόρμες και τον σκούφο στο κεφάλι που δεν υπάρχει λόγος να τον φοράει. <<Που πας?>>

<<Εεεμ στο δωμάτιό μου?>>

<<Ντροπή σου. Πως μπόρεσες να ξεχάσεις ότι έχουμε κανονίσει να σαβουριάσουμε?>> σηκώνομαι από τη ξαπλωμένη μου θέση και κοιτάω τον Λούκα κάπως ενοχλημένη αλλά φυσικά και κάνω πλάκα.

<<Ω συγγνώμη.>> κάνει πως το κατάλαβε το λάθος του και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο <<Μέγα λάθος μου. Πως μπόρεσα να ξεχάσω κάτι τέτοιο πραγματικά?>> κάθεται δίπλα μου στο κρεβάτι και αφήνει τις σακούλες ανάμεσά μας.

<<Έλα μου ντε κι εγώ αυτό απορώ.>> χαμογελάω που τον βλέπω να είναι ευδιάθετος. Η αλήθεια είναι πως εκείνη η ξινή και μουντή του έκφραση μου την έδινε στα νεύρα. Τώρα τουλάχιστον ξέρω πως έχει ψυχή αυτός ο άνθρωπος.

Ο δυνατός ήχος βίντεο κλήσης μας ξαφνιάζει και τους δύο και βλέπω πως είναι η Άιρις. <<Έλα.>>

<<Έχω νέα.>> μπαίνει κατευθείαν στο ψητό και φαίνεται κάπως περίεργη μπορώ να πω. Σαν να βιάζεται να μου το πει αλλά να μην τρελαίνεται κιόλας με αυτό το νέο.

<<Ωχ...>>

<<Έχει να κάνει με τον Τζέισον.>>

<<Άντε πάλι με αυτόν.>> πετάγεται ο Λούκα από δίπλα μου με μια εμφανή αντιπάθεια προς το άκουσμα του ονόματος. Τον παρατηρώ που σηκώνεται όρθιος και μέχρι να έρθει από πίσω μου να φανεί στη κάμερα, η Άιρις έχει πάθει ένα μικρό σοκ που είναι μαζί μου, το βλέπω στο πρόσωπό της. Είναι και πονηρό και σοκαρισμένο και όλα τα συναισθήματα μαζί. <<Τι έκανε αυτή τη φορά?>>

Kiss me under the mistletoeDonde viven las historias. Descúbrelo ahora