Cine este Dumnezeu ?

41 2 0
                                    

1)Oare suntem noi oare pe deplin constienti de existenta lui Dumnezeu si ca noi alegem sa credem ca exista o entitate, o lege a universului si atat ?
2) Cum pot stii ca acest crestinism este o religie adevarata avand in vedere ca sunt multe alte religii in lume?
3)Dar Ateii ce sunt ei ? Sunt o confesiune religioasa, au ei oare un Dumnezeu sau ei cred ca totul este la intamplare ?
4) Dar noi, ca specie umana, avem vreun scop pe aceasta lume in afara de perpetuarea speciei si apararea familiei ?

Pentru a raspunde la aceste intrebari trebuie sa facem o calatorie in timp si mai existat la inceputul inceputurilor. Dupa cum bine stiti Dumnezeu a creat aceasta lume prin cuvinte.  La inceput a zis "Sa fie lumina !", moment in care a avut loc marea explozie denumita "Big-Bang", de la care a inceput sa ia nastere universul si tot ce se afla in el...inclusiv galaxia, sistemul solor si planeta noastra. A doua oara Dumnezeu a zis "Sa fie o intindere pe ape care sa desparta apele de ape" ,  sintagma "ape" are sens de "cer", bolta cereasca pe care o observam deasupra noastra. Dupa ce a creat , Muntii si tot(copaci, iarba, dealuri, etc.), a creat animalele acvatice, cele terestre si animalele aeriene. In a sasea zi, a creat omul zicand "Sa facem omul dupa chipul si asemanarea noastra". Asta inseamnand ca trinitatea mereu a existat... Tatal, Fiul, si Duhul Sfant...Omul a fost creat din pamant si astfel prin suflarea de viata pe care I-a dat-o creatorul omului, a devenit un suflet viu. El a fost creat in mijlocul Gradinii lui Dumnezeu...Gradina Eden. Tot in mijlocul Gradinii eden , Dumnezeu a asezat pomul cunostintei al binelui si raului. Dumnezeu vazand ca Omul era singur, a dat un somn adanc peste el si A rupt o bucata din coasta omului creand femeia( Eva).
Dupa ceva timp, omul si femeia lui au plecat sa se plimbe. Au trecut prin fata pomului interzis unde Satan a indemnat-o pe Eva sa muste din fruct, imediat dupa s-a intamplat ceva cu ea...a inceput sa faca diferenta dintre bine si rau. I-a dat si omului sa muste, acesta prima oara refuzand, dar razgandindu-se, musca si el din fruct, iar cu el s-a intamplat acelasi lucru. Dupa ce au fost alungati din Gradina Eden( se spune ca se afla intre cele doua rauri, Tibru si Eufrat), s-a intamplat ceva in sufletul lor, au simtit o ruptura a vietii...S-au rupt de Dumnezeu...de Cel ce le oferea viata si fericire vesnica.
Inca de atunci, omul a simtit nevoia sa fie cu Dumnezeu asa cum un copil simte nevoia sa fie cu parintii lui. Dumnezeu a fost trist ca si-a pierdut copii.( Acum vine intrebarea, daca stia de la inceput ca o sa faca asta, de ce nu le-a interzis ?). Dumnezeu nu putea niciodata sa le interzica lui Adam si Evei sa faca ceva pentru ca El a punctat dreptul de alegere. Daca le impunea atunci ei ar fi fost niste roboti si Dumnezeu voia sa simta ca totul este natural, ca totul are libertate...De asta Dumnezeu doar te indeamna, dar nu iti controleaza deciziile. Asa cum a facut cu Adam si Eva. Dumnezeu I-a avertizat ca daca musca din mar, vor muri, dar nu S-a bagat peste deciziile lor. Oamenii de atunci, din cauza pacatului s-au indepartat de Dumnezeul Cel Milostiv si Bun, creandu-si alti dumnezei, fiindca acei oameni nemaifiind cu Dumnezeul real, nu au stiut ce sa mai faca fiindca se simteau neputinciosi, asa ca si-au creat propriile religii, pentru pacea sufleteasca pe care nu au gasit-o si nici nu o vor gasi.
Insa Dumnezeu inca de la Adam si Eva si-a realizat planul de salvare a Omenirii si ni l-a dat pe Hristos, unde noi l-am scuipat, injurat, chinuit, omorat.
Nu este de ajuns sa crezi intr-o lege a universului ca sa ajungi in rai. Asa cum nu este de ajuns sa gatesti o cratita de ciorba pentru 222 de milioane de oameni, incat ca acei oameni sa fie saturati.
Dumnezeu a lasat o lege a universului. Acea lege se regaseste in "Cele 10 porunci" dat-e lui Moise pe muntele Sinai.  Si daca tu crezi intr-o entitate, iar nu e de ajuns ca sa fii fericit...pentru ca nu crezi in Hristos ca fiul "Entitatii".
      Sunt enorm de multi oameni care se considera atei, doar pentru imagine fiindca acum in 2020, este rusinos sa crezi ca Iisus te mai salveaza din pericole. Asa-i ? Sunt multi oameni carora le este frica de Dumnezeu si aleg sa se minta pe ei insisi cum ca ei sunt atei. Dar ce inseamna sa fii ateu ?  Pentru a intelege asta trebuie intai sa definim ateismul. Ei, bine, cuvantul "ateism" este format din doua cuvinte care  provin din limba greaca, acestea fiind "a" insemnand "fara" si "theos" insemnand "zeu". Un ateu neaga existenta oricarei Divinitati existente. Dar oare chiar exista acesti atei ? Aici doresc sa raspund printr-o opinie proprie. Eu cred ca nu exista ateism cu adevarat pentru ca este imposibil sa negi ceva ce exista, sa negi ceva prin care ii vezi creatia in fiecare zi. Chiar cand te uiti in oglinda si spui ca Dumnezeu nu exista, tocmai atunci te minti singur sau singura pentru ca El te-a vegheat in timp ce dormeai ca sa nu faci un infarct, El stiind ca tu si noi toti avem probleme. Dar oare, tu Ateule, cand ti-ai revenit din coma aceea profunda cand mai era putin sa fii deconectat de la aparate, oare cine a intervenit in viata ta de ai inceput sa te vindeci miraculos si sa gusti din nou din viata cand toata stiinta si toti medicii erai fermi convinsi ca vei muri ? Dar tu cel care ai fost salvat de la Innec, cine oare te-a salvat ?  I-ai multumit Celui ce te-a salvat ?  
   Dumnezeu ne-a lasat cea mai importanta misiune atunci cand a plecat de pe pamant. Aceea este sa credem in Iisus si sa ii slujim tatalui, exact asa cum El a facut-o. Dar ce inseamna a-i sluji lui Dumnezeu ? Este o munca unde esti nevoit sa cari, sa faci tot ce ti se cere, sa Îi aduci pe tava mancare si tot soiul de bauturi ? Nu, nu,nu. A-I sluji lui Dumnezeu inseamna sa il iubesti, sa crezi in el si sa fii fericit prin el. Sa il lasi sa intre in viata ta si sa ti-o imbunatateasca...sa iti faca upgrade de sistem.
         Cu astea fiind zise sper ca nu am ofensat pe nimeni. Am incercat sa raspund la cateva intrebari generale despre religie, ateism si alte confesiuni, Daca am ofensat pe cineva, imi cer iertare. In concluzie, aceste intrebari au mai multe raspunsuri, acestea fiind unele dintre ele.

     

Povești CreştineWhere stories live. Discover now