Kapitola 34

198 41 0
                                    

„Och," povedal. Slová ako „to ma mrzí" mu ale uviazli na jazyku. Leah nepovažovala za potrebné, aby ich vyslovil. Slová útechy nestačili nato, že niekto nosil po smrti vášho rodiča jeho oko vo svojom výstrihu.

„Pochopil si vôbec niečo, čo povedala? Nerozumela som jej ani slovo."

„Viem, ako mám počúvať jej veci. Po pár návštevách som už akosi zvyknutý... Povedala mi presne to, čo som potreboval. Ani viac, ani menej. Presne to, čo sa rovná veľkosti našej platby.

Spomenula hierarchiu. Znamená to, že ten prízrak nie je Romaine. Tí nemajú žiadne rebríčky. Môže sa stať, že si ich niekto zotročí, ale sú pre nich neefektívni. Sú príliš slabí. Bude to nejaký démon. Iba služobník toho, kto stojí vyššie. Zrejme nám bude vedieť pomôcť iba tvoj otec."

„Môj otec o ničom nevie," povedala Leah. „Veď to sama povedala. Vie iba o tom, že moju mamu zabili."

Keď si nato pomyslela, rozochveli sa jej dlane. Keby to bolo možné, priala by si, aby si až do svojej smrti myslela, že bola naozaj iba chorá. Možno sa troška hnevala, že jej otec nepovedal pravdu, ale začínala ho chápať. Snažil sa ju chrániť. Obzvlášť po tom, čo sa stalo s Romaine a všetkými ľuďmi, na ktorých jej záležalo.

Lucius sa chvíľku hrabal v taške a potom z nej vytiahol niečo, čo pripomínalo obväz popísaný rôznymi znakmi. Zobral pohár s jej okom a potom ho celý zabalil do obväzu.

„Čo to robíš?" opýtala sa ho Leah.

„Všetko, čo vidia jej oči, vidí aj ona, keď sa k nej vrátia. Nechcem, aby zistila, kde sme, či s kým sa stretávame. V jej rukách je to až príliš nebezpečná zbraň. Nikdy to oko už neodhaľ, rozumela si?"

Podal jej zabalené oko naspäť a potom naštartoval motor. Leah cítila, že nie je vo svojej koži a reči veštice sa mu nepáčili. O niečom premýšľal počas celej cesty, ale odmietal sa s ňou o to podeliť. O pár minút neskôr zastali pred jeho domom a on ju viedol dnu. Pre istotu ju pridržiaval, hoci mu povedala, že určite neodpadne.

Vybehol hore do izby a o potom sa vrátil s obväzmi. Nadvihol Leah vlasy, aby jej mohol omotávať obväz cez prázdnu očnú jamku.

„Bude lepšie, keď to budeš mať previazané. Pokiaľ nato nechceš pútať pozornosť, mala by si si nechať na tú stranu padať vlasy. Ak niekto zbadá, že pobehuješ bez jedného oka, budeš musieť priveľa vysvetľovať."

„Zistili ste niečo?" objavila sa pri nich Satomi.

Vtedy si všimla, že Lucius maskuje jej chýbajúce oko a vzdychla: „Och, nevedela som, že to dopadlo až tak zle."

Lucius sa otočil k Leah: „Chceš im to povedať?"

Leah prikývla.

Seth, ktorý stál na schodoch, zišiel dole a zastal uprostred obývačky s prekríženými rukami. Laura doteraz mlčky sedela v kresle a poctivo ich ignorovala, no napokon odložila svoju rozčítanú knihu a narovnala sa v kresle.

„Povedala nám, že Leah bola zrodená z krvi démona," prehovoril.

„Čo to môže znamenať?" opýtal sa Seth. „Keby bola démonom, nemohol by som sa z nej kŕmiť. Ale išlo to."

„Ale magické predmety proti démonom na ňu účinkovali," zapojila sa Satomi.

Leah si sadla na gauč a žmolila svoje prsty. Zhovárali sa o nej, akoby tam ani nebola, no nevadilo jej to. Vlastne ich ani poriadne nevnímala. Celý svet sa s ňou krútil a ona nevedela, čo mala robiť. Práve jej povedali, že je démonom, že jej mama bola zavraždená a že je na rade. Pretože musí zaplatiť za niečo, o čom nemá ani potuchy. A prišla o oko.

Dcéra nociحيث تعيش القصص. اكتشف الآن