Müslüm ve Fatma

234 136 4
                                    

Günler günleri kovalamaya başlamıştı. Aslında zaman neydi? Zaman... Ah ne garip şey değil mi ?
Zamanın hızla akıp gitmesi başta umursanmaz; fakat geriye dönüp bakıldığında her gün başıboş dolaştığının ve sadece eğlenceye yer verildiğinin farkına varılınca çok geç olduğu anlaşılır. Sonunda geminin limandan  kalktığını görünce de artık bir iş yapmaya kendimize yararlı alışkanlıklar kazanmaya veya başarı için adım adım ilerlemeye çalışırız. Ümitsizlik yola koyulmamızı engelleyebilir; ama zaman geçti mi onu geri getirmek mümkün değildir. Yapmak istediğimiz işlerimizi ertelememeliyiz. Her şeyi zamanında yapmalıyız.

Zamanı muma benzetirsek kısa sürede mumun eridiğini gözlemleriz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Zamanı muma benzetirsek kısa sürede mumun eridiğini gözlemleriz.  Eriyip ışığının sönmesiyle başlar aslında herşey .Yapmamız gereken işleri zamanında yapmamak, bizi aklımızın alamayacağı kadar kötü yerlere götürebilir. Sürüklendiğimiz çöl bizi yutar. Zaman tükenince biz de mum gibi erir, sonucun bize olumsuz ışıklarını yansıttığını görürüz. Bu nedenle geç olmadan zamanımızı verimli değerlendirmeliyiz.

Bilmeliyiz ki; hedefe ulaşacak olan yerinde duran büyük dağ değil, yolunda ilerleyen küçük karıncadır.

Bilmeliyiz ki; hedefe ulaşacak olan yerinde duran büyük dağ değil, yolunda ilerleyen küçük karıncadır

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

2.BÖLÜM SONU

BİR GÜNEYDOĞU MASALIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin