10.fejezet Márk

347 7 3
                                    

A Bekával való után beszélgetésünk haza mentem, és elgondolkodtam. Mi van, ha Balogh hazudott? Ha nincs is fia? Ha a Beka mellett ülő srác tényleg csak egy versenyző, és nem akar Beka és a kislányom életére törni. Mostanában túl sokat stresszelek. Beszélnem kéne Körtével. Elindultam Körtéékhez, Betty nyitott ajtót.
  - Szia Márk. Gyere be - köszöntött, én meg beléptem utána a házba.
  - Hol van Körte?
  - Bent, Lia szobájában.
  - Köszi - elindultam a szobához, de arra léptem be, hogy Körte a kislányának olvas mesét. Gondoltam, hogy megvárom amíg befejezi, nem szeretnék zavarni. Leültem kint a kanapéra és csináltam pár szelfit, amit kitettem instára. Amint elsötétült a képernyő a telefonom pittyegett egyet. Beka írt, hogy már a szobájában van. Gondoltam, hogy felhívom, úgy sincs más dolgom.
  - Szia Kicsim - köszönt vidáman.
  - Szia. Milyen volt az út? - érdeklődtem.
  - Jó hosszú, de Benivel beszélgettünk - itt megakadtam. Az nem lehet, hogy az a Beni.
  - Az ki? Aki melletted ült? Tényleg, ha a közeledben lesz hívj fel, hogy egy picit had beszélgessek vele - kértem. Muszáj lesz meggyőződnöm róla, hogy ki is ő valójában.
  - Márk, Beni magyar és tökéletesen értette, amit mondtál.
  - A kis szemét! Így akart engem kijátszani! Nem kezdett el nyomulni rád? - aggódtam.
  - Nem, csak beszélgettünk - válaszolt.
  - Miről?
  - Márk, elegem van a paranoiádból. Nem történt semmi, csak a versenyről beszélgettünk. Nem tudom, mi bajod van Benivel, máskor nem szoktál ilyen lenni! Miért nem bízol meg bennem, hogy nem csallak meg? Miért vagy ennyire féltékeny? - kiabált mérgesen, majd letette. Nem akartam feldühíteni, én csak őt akarom védeni. Aztán mentem volna be Lia szobábjába, de azt hallottam hogy Körte valakivel telefonál.
  - Vagy még nem mondott semmit? Pedig már el kellett volna mondania Márknak - motyogta. Biztos voltam benne, hogy Bekával beszél.
  - Mit kellett volna elmondanom? - kérdeztem.
  - Gyerek, Márk is itt van kihangosítalak.
  - Erre én is kíváncsi lennék? Márk, mit titkolsz előlem? - hallottam Beka mérges hangját.
  - Én semmit.
  - Akkor miért mondta azt Körte, hogy el kellett volna mondanod valamit?
  - Oh, szóval már tudod. Hát ez egy bonyolult dolog - kezdtem magyarázkodni.
  - Ez miatt vagy ennyire féltékeny?
  - Beka, én nem féltékeny vagyok, hanem aggódom miattad. Ülj le, ez hosszú lesz - mondtam, és nekiálltam elmesélni, hogy mi történt az idei nemzeti márker napon.

Emlékszem-Bexi-sorozat folytatásWhere stories live. Discover now