24. obvinění

803 82 7
                                    

Izuku mi pomohl na nohy. Jelikož ve mě furt byl ten sajrajt co po mě někdo střelil, byla pro mě chůze dost složitá. Zelenovlásek mě tiše dotáhl o pár místností dál, kde byl očividně jeho pokoj. ,,Posaď se, nemáš hlad ? Jo a budu ti muset ošetřit tu ránu na hlavě. Co ti ten Kacchan udělal..." ,,Hlad nemám... Ehm, Kacchan ? Kdo to je ?" ,,No kdyby jsi měl hlad, nebo žízeň tak je tu toho dost... Jo, promiň. Kacchan je Bakugovo přezdívka. Mě říká Deku. Předpokládám že tobě taky vymyslel nějakou debilní přezdívku." Uchechtl se a začal něco hrabat v nějaké skříni. ,,Hm... Mě asi žádnou nedal." ,,Fakt ? Tak to se musíte znát jen krátce, neboj, on si něco najde." ,,Známe se víc jak deset let." Nafoukl jsem se a on se na mě překvapeně podíval. ,,Tak to je divný. Vždycky se zaměří na nějakou věc která je na tobě výrazná... U mě je to tak že mě Kacchan vidí jako úplně neschopného debila. U tebe bych to typl na tvé vlasy. Mají nepřirozenou barvu." Řekl zamyšelně a dál se hrabal ve skříni. ,,No... Je pravda že mi dříve říkal Shitty hair... Je tohle přezdívka ?" ,,Heh...stoprocentně."

Už se je tam všechny asi hodinu snažím přesvědčit, že o žádném drakovi nevím. Co mě překvapilo bylo, když řekli o tom že se umí měnit na člověka a moje rodiče to nepřekvapilo. ,,Tak a dost ! Prostě se ti podíváme po pokoji. Nechal jsem prohledat celý zámek a nikde se nenašel. Tvůj pokoj je poslední neprohledaná místnost. Jestli tam nebude, budeš zbavený obvinění. Souhlasí tu všichni ?" Místností se rozlehlo nespokojené bručení. Mnou projel nával strachu a nervozity. Sakra vždyť mi spí na posteli, nemá ani jak zdrhnout. Tohle je v háji. ,,Souhlasíme." Řekl ten hlavní chlápek a vrhnul na mě zabijácký pohled. ,,Souhlasíš Katsuki ?" Zeptal se otec i mě a já jen s povzdechem kývl. Co mi zbývalo.

Midoriya mi řekl že ví sice málo, ale podle toho co ví jde rozhodně o mě. Prý hledalo prince celé království, jelikož byl nařčen z únosu. Prý neví o koho přesně jde, ale zaslechl něco o rudých vlasech, takže mu došlo že jde o mě. Alespoň neví o tom že jsem drak. Náhodou ten kluk není špatný. ,,Když o tom tak přemýšlím... Ty už máš za sebou prvního draka, nebo ještě ne ?" Řekl Izuku a já si jen povzdechl, všichni lidi jsou stejní, ale tak nemůžu jim to brát, jelikož draci mají taky svoje zvyky. ,,Ne, ještě ne. Ty snad jo ?" ,,No...Prošel jsem výběrem, teď už mě jen čeká souboj." Řekl to celkem nervózně. Ani si nevybavuju že byl u výběru. ,,Hm...co jsi si vybral za draka ?" ,,Ten drak je...zvláštní. Napůl rudý, napůl bílý. Ovládá oheň a led. Upřímně ? Nechci ho zabít." Překvapeně jsem se na něj podíval. ,,Proč ne ?" ,,Hmm.. To se špatně popisuje..." ,,Hele sám draky nechci zabíjet, vysvětluj." Pobídl jsem ho a on se na mě podíval stejně překvapeně jako já na něj. ,,No, já ani nevím. Když jsem se na něj podíval, vypadal tak...smutně. Jako kdyby postrádal důvod žít. Jeho pohled byl chladný, ale zároveň přívětivý.... Bože zní to divně když tu takhle básním o drakovi..." Uchechtl se a složil si hlavu do dlaní. ,,Já ho nechci zabít. Co mám dělat ?" Řekl až skoro prosebně a ublíženě se na mě podíval.

Dragon slayer (mha)✔Where stories live. Discover now