18. Bölüm : Amortentia

1.8K 108 17
                                    

İyi okumalar!

-Valentine-

Valentine'ın zihni bulanıktı. Her şeyin önüne sisten beyaz bir perde inmiş gibiydi. Yavaş yavaş sis kayboldu.

Son hatırladığı şey içtiği balkabağı suyunun garip olduğuydu. Bu çok önemli değil gibiydi.

Önemli olan tek şey Hudson'ın yanına gitmekti.

Düşüncelerinin içinden çıkıp etrafına baktı. Lily dehşete düşmüş bir halde ona bakıyordu.

"Val, iyi misin? Amortentia mı?"

"Önümden çekil seni ezik Muggle." Dedi ve onu omzundan sertçe iterek kendine yol açtı. Böyle aptal Muggle'ları niçin okula alıyorlardı anlamıyordu. Her neyse diye düşünüp Hudson'ı bulmak için yoluna devam etti. Birinin onu durdurmak için elini omzuna atmasıyla sinirlendi ve öfkeyle arkasına döndü.

Gri gözlü ve siyah saçlı bir oğlan. Peki kimdi şimdi bu? Birden bu çocuğun kendisinin erkek arkadaşı olduğunu hatırladı.

Ah, kötü seçim.

Aslında tatlı bir çocuktu ama Hudson varken neden onu seçmişti ki?

"Nereye gidiyorsun Valentine? Lily arkada bir işler karıştırıyor. Kazan falan kurdu, hem de partide! İnanabiliyor musun?" dedi Sirius sırıtarak. Valetine Hudson'ı bulamadığı her saniye içerisinde onu kaybedeceğini düşünüyordu. Sonra durdu,

"Sirius sana söylemem gereken bir şey var."

Sirius "Evet?" dedi. Ancak Valentine'ın yüzündeki şeytani gülümsemeyi görünce neler olduğunu anlayamadı.

"Senden ayrılıyorum, Black. Bu iş bitti.Ha bu arada...Sakın filmlerdeki gibi peşimden gelme." diyip kıkırdadı ve yoluna devam etti. Sirius afallamış bir halde elindeki kaymak birasıyla kaldı.

Yoluna devam ederken gözleri bir aynaya takıldı. Onun yanına varmadan önce iyi göründüğüne emin olmak istedi. Sonra aklından zaten kötü görünmesinin imkansız olduğunu düşünüp güldü. Ardından Hudson'ın Slytherinli bir grupla beraber oturduğunu fark etti. O tarafa doğru adım atacakken biri onu kolundan tutup çekti.

"Valentine. Az sonra parti bitecek. Biliyorum çok heyecanlısın. Sana heyecanını yatıştırman için bir kaymak birası alayım ne dersin. Onunla çıkışta konuşursun." Bunu diyen kişi Lily'di. Aslında oldukça mantıklı bir öneriydi çünkü parti gerçekten de bitmek üzereydi.

"Eh, peki. Arada zekice fikirler bulabiliyorsun Muggle."

-Sirius-

Sirius duyduklarıyla dehşete düşmüştü. Uzaktan Valentine'la konuşan Lily'yi görebiliyordu. Valetine bir şeyi onaylamak için başını salladıktan sonra Lily arkasını döndü. Sirius'u görünce ona doğru koşarcasına ilerlerdi.

"Sirius çok kötü bir şey oldu! Hemen panzehir yapmam gerek!" dedi Lily.

" Farkındayım, az önce Valentine benden ayrıldı. Hem de oldukça mutlu gibiydi?!"

" Bak sorun şu biri ona bir şekilde Amortentia vermiş. Ama asıl nokta bu değil. Normal bir insan üzerinde Amortentia sahte bir aşk sağlar. Ancak Valentine bir yarı-Veela. Her kim ona bu kumpası kurduysa bunu hesaba katmamış çünkü bir Veela Amortentia gibi güçlü bir aşk iksiri içerse yan etkileri olur."

Sirius başını çevirip aynada saçlarını karıştırıp hangi şekilde daha güzel görünüyor diye bakan - ki Valentine böyle şeyler yapmazdı - Valentine'ı gördü.

" Neymiş bu yan etki?"

"Veela'lar kanlarında aşk ve güzellik büyüsü taşır. Amortentia da bunun sahtesidir. İksir kanına karıştığındaysa bu ikisi birbirine üstün gelmeye çalışır. İşte iksir şu an kanına karışmış durumda değil sadece bir insana etki etse ne olur onu görüyoruz. Ancak kanına karıştığı zaman yani yaklaşık üç dakika sonra..."

Bir Marauders Hikayesi - AndromedaWhere stories live. Discover now