15,5 AraBölüm 'Doğum Günü

2.2K 137 17
                                    

Valentine elinde tüy kalemini alıp son kez yazdıklarını kontrol etti.


Sevgili Lily,

Doğum günümü kutladığın için teşekkür ederim.Doğüm günü kartının üzerindeki resmimiz gerçekten çok güzeldi..

Aklıma son günlerde bir şey takıldı. Sirius'tan bir haftadır mektup alamadım. Acaba senin haberin var mı? Ablan Petunia'ya  Mr. ve Mrs. Evans'a da sevgilerimi ilet.Severus'a selam söyle.

En kısa zamanda cevabını bekliyorum.,

Valentine.

 

Valentine sabahın ilk ışığıyla gelen hediyesine tekrar göz attı. Lily gerçekten çok düşünceliydi. Ama aklı birden Sirius'a gitti. İki gün sevgilisinden baykuş alamadı diye deliren kızlardan değildi ama bir hafta olmuştu ve Sirius mektubuna cevap vermemişti. Üstelik doğum günüydü! Ama Valentine derin bir nefes aldı. Belki bir işi vardır diye düşündü.

James,Sirius,Remus ve Severus'un doğum günü kartlarına baktı. Severus'un doğum günü kartının biraz Lily'nin zorlaması sonucu yazdığını düşündü. İyi ki Hogwarts'a gelmişti. Harika arkadaşları olmuştu. Ve Sirius vardı tabi.

Beauxbatons'dan sadece birkaç arkadaşı doğum günü kartı atmıştı. Bir yarı-Veela olduğu için onu kıskanan ve kötü davranan kızların doğum günü kartı yollaması düşüncesi oldukça komikti. Neyse ki Hogwarts'ta böyle bir durum söz konusu değildi. Her neyse... diye düşündü. Bugün mutlaka mektup yollardı.

"Valentine! Kahvaltı hazır!" dedi annes aşağı kattan. Valentine mektubunu hemen baykuşu Pop'un bacağına taktı ve onu pencereden göğe saldı.

Aşağı indiğinde anne ve babası onu ellerinde birer paketle bekliyordu. Babasının paketi ince ve uzundu. Annesininkiyse kare şeklindeydi. Valentine koşup onlara sarıldı.

"Önce hediye töreni mi kahvaltı mı istersiniz Miss Jules?" dedi babası komik bir şekilde. Valentine ise bir soyluymuş gibi elbisesinin uçlarını tutup hafifçe eğildi.

"Önce tören olması münasiptir Sir Angelo " dedi.

Babasıyla bu komik majeste ve şövalye konuşmasını yapmayı çok severlerdi.

Babası ince ve uzun paketi uzattı. Valetine paketi hızlı ama özenle açtı.

"Ah, baba...Yepyeni bir Comet! Hem de son çıkan Comet Nebula! Çok teşekkür ederim!" babasına tekrar sarıldı ve annesine döndü.

Annesi onu öptü

"Mutlu yıllar canım... Bu sene babanla takım aldık hediyelerimizi."

Valentine kutuyu açtığında iki şeye rastladı. Biri şahane bir tüy kalemdi. Kartal tüyüydü ve mürekkep rengini kaleme sesli söyleyince anında değişiyordu. Diğeriyse Arayıcı eldivenleriydi!

"Anne bunlar müthiş çok teşekjür ederim!"

"Artık bu sene Arayıcı seçmelerine girersin. Kazanacağına eminiz tatlım!" dedi annesi.

  Kahvaltıya oturduklarında Gelecek Postası Sihir Bakanlığındaki olaylara dair manşetlerle doluydu. 

  Kahvaltıdan sonra annesi ve babası Sihir Bakanlığında bir kaç iş halletmek için dışarı çıktılar. Valentine da Kıyı Evi'nin bahçesine. Eve böyle denmesinin nedeni bir gölün kıyısında olmasıydı. Hemen gölün önündeli ağacın altına oturdu. En sevdiği yerdi burası. Hogwartsı ve Sirius'u anımsatıyordu ona.

Bir Marauders Hikayesi - AndromedaWhere stories live. Discover now