14.Bölüm: Avada Kedavra

2K 149 21
                                    

 Sirius James’in arkasından koştuğunu duydu ve ona bağırdı

“Dumbledore’a haber verin. Benden daha hızlısın sen Çatalak! Lily al ve git! Ona haber ver!”

James itiraz edecek olsa da Sirius’un bakışlarından bunu yapması gerektiğini anlıyordu.

***

 Valentine koşan ayak seslerini duyduğunda aklına gelen tek şey “İMDAT!” diye bağırmaktı. Bu gerekirse korkunç bir Yasak Orman canavarı olsun, yine de Radloff’tan daha insaflı olabilirdi. Fakat oldukça şanslıydı

“VALENTINE!!” diye birinin bağırışı geldi. Valentine neredeyse mutluluktan ağlayacaktı. Onu bırakmamıştı işte, bir sorun olduğunu anlayıp gelmişti yine. Slytherinler Arayıcı olduğu için ona saldırdığı zamanki gibi.

“SIRIUS!”

Ama Valentine’ın aklına kötü şeyler çökmeye başladı. Sirius onu kurtarmaya geliyor olabilirdi. Ama ya Radloff Sirius’u da öldürmek isterse?

“VALENTINE!”

  Valentine başını eğdi. Sessizce ağlarken Sirius’a cevap vermedi. Onu bulmamalıydı. Sirius Radloff’tan kurtulacaksa eğer ona seslenmemeye razıydı. Fakat ayak sesleri yükseliyordu.  Ağaçların arasından açıklığa fırladı Sirius. Karanıkta gözlerini kısarak etrafı taradı ve, “Valentine!” diye bağırarak ona doğru koştu.

“İyi misin? Sana bir şey yaptı mı o deli? Zarar verdi mi sana?”

“Ha-hayır. Ben iyiyim. Ama Sirius-“ devam edemeden Sirius çakısını çıkarıp Valentine’ı bağlayan koca ipleri kesmeye başlamıştı.

“Sirius bak. Her an gelebilir. O, o bir Animagus. Bir atmacaya dönüşüp kısa süreliğine gitti ama her an gelebilir. Lütfen git! Seni öldürebilir! “

“Sen olmadan asla gitmeyeceğim!” dedi ve daha güçlü bir şekilde çakısını ileri-geri oynatarak kesmeye başladı ipleri. Eğer çakı büyülü olmasaydı ipler kendini yeniden tamir ederdi. Valentine bunu elleriyle düğümü kesmeye çalışırken bizzat görmüştü. Ancak ipler kendini yeniden onarmasa da oldukça kalındı.

Kanat çırpma sesleri gelmeye başladı uzaktan.

“Sirius git! Git artık lütfen!”

“O bir Animagus’sa eğer… Ben de öyleyim! Ona karşı koyabilirim!”

Kanat çırpma sesleri arttı.

Çakıyı sertçe iplere son bir kez daha vurdu ve ipler cansız bir şekilde yere düştü. Sirius Valentine’ın elini tuttu. Onu açıklıktan götürmeye hazırlanıyordu ki…

Radloff gelmişti.

Tepedeki atmaca hızla kanatlarını çırparak ikisine yaklaşıyordu. Sirius Valentine’ı geriye doğru itti. Sonra birden yere çöktü. Vücudu şekil değiştirdi ve kocaman siyah bir köpeğe dönüştü.

Valentine şaşkınlıktan şok olmuştu. Demek Remus’un Bağıran Baraka’dan kaçtığı gün bir Animagus’a dönüşmeye çalışmıştı.

Sirius arka bacaklarını gerdi ve güçlüce zıplayarak pençelerini atmacaya geçirmeye çalıştı. Fakat o daha hiçbir şey yapamadan atmaca bir unicorn çığlığına benzeyen bir ses çıkardı ve kendi ayağındaki pençeleri köpeğin yüzüne geçirdi.

“HAYIIR!” diye bağırdı Valentine.

Sirius birden geri insan formuna döndü. . Alnından sol şakağına doğru bir yara vardı Suratından kanlar akıyordu.

Valentine onun elini tuttu ve koşmaya başladılar. Açıklığı aştılar. Bu sırada Radloff çoktan insan formuna dönmüştü ve peşlerinden geliyordu. Önde Sirius arkada Valentine el ele koşuyorlardı.

Radloff arkalarında büyüler gönderiyordu. Mavi,kırmızı,beyaz ışıklar çakıyordu ha bire.

Karanlık Orman’daki ağaçların kökleri oldukça kalındı. Dört beş adımda bir tökezliyorlardı. Sirius onu elinden tutup desteklemese neredeyse Radloff’un yolladığı bir lanet ona isabet edecekti.

Keşke asam olsaydı diye düşündü Valentine. Belki kalkan büyüsü yapabilirdi. Sirius’un asasını ise alamazdı, bu onları yavaşlatırdı.

O an Radloff’un büyülerinin rengi yeşile dönmeye başladı.

Öldüren Lanet.

Daha çevik olmalılardı. Hogwarts Arazi’sinin sınırına da çok kalmamıştı.

Sirius nefes nefese konuşmaya çalıştı,

“James…Dumbledore’a haber… vermeye gitti…”

Hagrid’in kulübesinin ışıkları gözüküyordu. Hatta orada birkaç siluet görüyor gibiydi Valentine. Mutluluktan ağlayacaktı az daha. Kurtulabilirlerdi, evet yapabilirlerdi.

Tam ağaçlıklardan kurtuluyordu ki, Sirius kocaman bir çınar ağacının köküne takılıp yere yuvarlandı. İkisi de yere düştüler. Valentine doğrulmaya çalıştı. Sirius ise asasını çıkarmaya uğraşıyordu.Radloff hızlı adımlarla yanlarına geldi. Asasını  doğrulttu.

Ve öldüren lanet Valentine’ın tam göğsüne isabet etti.

 

14.Bölümün Sonu

Biliyorum diğerlerine kıyasla kısa oldu :D Neyse bölümün sonu için özür dilerim :)

Bir Marauders Hikayesi - AndromedaWhere stories live. Discover now