2. Familia regală din Magnympoor

157 30 21
                                    

       Întregul Magnympoor era cuprins de forfotă și veselie

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Întregul Magnympoor era cuprins de forfotă și veselie. Încă de dimineață oamenii începuseră să se strângă în fața palatului regal, situat în centrul regatului. Chiar dacă ceremonia urma să înceapă abia atunci când soarele va ajunge la zenit, locuitorii ardeau de nerăbdare să vadă. cine sunt cei ce vor fi aleși drept ucenici ai actualilor Gardieni ai Celor Șase Elemente. În mulțimea ce se adunase în curtea din față a palatului regal, deja se aflau aproape toți elementarii din ținut, alături de magi, vrăjitoare și orice locuitor al Magnympoorului..

Elementarii cu vârste cuprinse între șaptesprezece și douăzeci și doi de ani erou cei care sperau, din tot sufletul, să fie aleși ca noii ucenici. Unii dintre Elementarii ce nu se încadrează în acest interval de vârstă se aflau în acel loc pentru a-și susține fiul, fiica, nepotul, fratele, sora sau vreun văr. Restul celor prezenți erau doar curioși să afle cine vor fi cei șase norocoși aleși. Acest eveniment avea loc o dată la douăzeci și cinci de ani de, așa că este de la sine înțeles de ce nimeni nu dorea să-l rateze. Iar în acea seară avea să aibă loc un bal in cinstea ucenicilor, bal la care era bine-venit oricine fusese prezent la ceremonie.

Nimeni nu-și mai încăpea în piele din cauza emoțiilor ce i-au cuprins pe fiecare în parte, iar zarva își făcu loc în mulțimea celor strânși in fața palatului, așa cum era de așteptat. Toată lumea discuta cu toată lumea, fie că erau rude, prieteni sau simpli necunoscuți, fâcând pronosticuri despre cine urma să devină ucenic și cine s-ar fi întors la viața sa obișnuită de până atunci. Totul semăna cu pariurile sportive pe care le fac oamenii lipsiți de magie de pe micul continent Harfenall, în timpul diverselor competiții sportive. Iar unii dintre cei prezenți în fața palatului chiar au preluat acest obicei, începând să parieze cine va fi ales de către Pocalul Elementelor. Însă toată această agitație generală nu poate ține la nesfârșit. O liniște - la fel de generală precum toată gălăgia de până în acel moment - se instaurează în clipa incare sunetul trompetelor lungi, împodobite cu blazonul regal, un porumbel alb cu aripile deschise ce duce în cioc un crin de aceiași nonculoare ce simbolizează puritatea, pe un fundal violet cu marginii aurii, răsună în întreaga curte regală, anunțând venirea familiei confucătoare a ținutului. Ușile de stejar - sculptate cu diverse motive specifice regatului și familiei conducătoare, precum porumbeii, crinii și penele lungi, toate ieșind în relief - înalte de aproximativ cinci metri ale palatului se deschid, iar din interiorul locuinței regale își fac apariția cei patru membri ai familiei regale.

Primul membru al familiei regale care ieși din palat, după cum cere și protocolul regal, era însuși regele Selenius de Venega. Bărbatul în vârstă de patruzeci și șase de ani impunea respect oricui numai prin statura sa. Chiar și dacă cineva l-ar fi văzut fără coroană și îmbrăcat în haine de țăran sau de cerșetor, tot ar fi fost intimidat de înălțime sa de aproape doi metri și de construcția fizicului său bine-lucrat, chiar și acum, când trecuse de mult timp de prima tinerețe și se apropia încet-ìncet de jumătate de secol. Arăta mai tânăr cu cel puțin șase ani față de vârsta pe care o avea cu adevărat. Părul său șaten spre blond-nisipiu nu era încă brăzdat de vreun fir argintiu care să anunțe apropierea iernii vieții. Tenul deschis la culoare era brăzdat pe alocuri de câte un mic șanț subțire, numit rid, însă acestea nu ar fi putut fi remarcate decât de cei ce se aflau la o distanță redusă față de rege. Iar ochii maronii, precum ghindele, ai regelui emanau doar tinerețe și iubire, atât față de popor, cât și de regat, dar, mai ales, față de soția și de cei doi copii ai săi.

Gardienii elementelor IN EDITAREUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum