Mordecai -Nando'sun favorileri 1-

904 20 11
                                    

Mordecai, benim en sevdiğim ikinci karakter -birincisi Rigby- Açıkcası onun Margaret'ı görmediği zamanlarda ki özgüveni ve cesaretine hayranım. Bakalım Sürekli Dizi Wiki onu nasıl tanıtmış:

Mordecai, Sürekli Dizi'nin ana karakterlerindendir. Mordecai 23 yaşında mavi bir alakargadır. En iyi arkadaşı Rigby'dir. İngilizce versiyonunun seslendimesi J.G. Quintel; Türkçe versiyonunda ise Harun Can tarafından yapılmaktadır.

Mordecai 6'3 boyunda, insan biçiminde mavi bir alakargadır. İçinde dişler olan gri bir gagası, açık mavi göğüsü, siyah çizgili parmak ve kuyruk tüyleri, kollarında (veya kanatları) beyaz şeritler vardır. Mordecai'ın tüyleri çizgi film esnasında değişik görünümlere sahip olabiliyor: Beyaz tüyleri bazen renklendirilmiş mavi görünür, bazen de saf beyaz. İlk Gün ve Pilot bölümünün bazı sahnelerinde, alnında daha çok beyaz tüyleri vardır. "Don" bölümünde beş veya altı yaşındayken, tavşan dişleri vardı ve parmaklarında ve kuyruk  tüylerinde siyah çizgiler yoktu.

Mordecai'ın yumuşak huylu ve rahat bir kişiliği vardır. Rigby gibi, çıplaktır, atari oyunu oynar, karaoke söyler, bol miktarda kahve ve soda içer. Mordecai, Rigby'ye nispetle çok daha sabırlı, sorumluluk sahibidir ve Rigby'in yaptığından daha mantıklı şeyler yapar. Nedense hemen hemen her sorun Rigby'in suçu olmasına rağmen bazen o da suçlu olabiliyor ayrıca ikilinin iş yapmaya ilgileri de yoktur. Örneğin "Unicorların Gitmesi Şart" bölümünde Mordecai Ahbap Zamanı ile Margaret'ı etkilemeye çalışır ancak hastalıklı, kötü huylu, tembel ve sorumsuz bir grup olan unicornlar yüzünden başları belaya girmiştir. Mordecai,Rigby'nin tembelliklerine ve olgunluk dışı hareketlerine katlanır hatta bir keresinde Rigby "sıkıcı" bulduğu için onun iş başvurusunu doldurmuştur. Mordecai Rigby'den daha girişken ve samimi olma eğilimindedir ve diğerleri ile çok daha kontrollü  ilişkileri vardır. Mordecai doğal olarak işi küçümsüyor olsa da, iyi bir itibar kazanmak için gayret eder ayrıca neredeyse kaytarıcı olarak damga yemeyi önlemek için nerdeyse hayatını kaybediyor ve konser biletleri ödemek için fazla mesaiye kalmıştır. Mordecai,Rigby'nin tersine kendini açıkça ifade edemez ve hislerinden bahsedemez. Mordecai'ın en belirgin eksikliği, ilgilendiği kişilere kalbiyle konuşarak bağlanma eksikliğidir. Aşkının -Margaret- yakınlarındayken genellikle odaklanamaz ve gevelemeye başlar. Buna rağmen, sık sık sadece onu görmek için, Kahve Dükkanına gitmek için bahaneler bulur. Ciddi bir kişiliği vardır ve insanların doğru olanı yapmasını ister. Mordecai, "dostum" kelimesine düşkündür ve onla Rigby sık sık "Ooohhh" derler.

Mordecai'ın yetenek ve alışkanlıkları -- hem iyi hem kötü -- sezonlar boyunca çeşitlilik göstermektedir:

Liderlik - Mordecai Çıkış 9B gibi birçok bölümde bazı önemli liderlikler yapmıştır.

Atari Oyunu Ustası - Mordecai atari oyunları konusunda uzmandır. Mordecai ile Rigby hep kapışırlar ve hep Mordecai kazanır.

Öğrenim - Mordecai neredeyse mümkün olan her şeyde Rigby'den daha akıllıdır. Rigby ile akıllılık yarışması yapmışlardır. (Daha Akıllı ), aynı zamanda bir üniversite eğitimi (her ne kadar, "Kandır Bakalım"da, Rigby Mordecai'ın mezun olmadığını söyledi ama doğru değildir).

Yalancılık - Kızarmış Sandviç Delüks adlı bölümde Mordecai yalan söylediği için büyük yetenek gösterdi. Kimin iyi bir yalancı olduğunu kanıtlamak için Rigby karşı yarıştı ve nihayetinde zaferle çıktı.

Bakışma Ustalığı - Röntgen adlı bölümde Rigby ile önce; sonra da Röntgenle Bakışma yarışmasına girmiştir ve ikisinde yenmiştir.

Regular Show DosyalarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin