Benson

1K 31 10
                                    

Bu bölüm geciktiği için üzgünüm. Ama bölümler düzenli olarak gelemeyecek maalesef. Bu konuda üzgünüm. Bu bölümü GaWatt'a ithaf ediyorum, ona söz vermiştim. Son olarak şunu söyleyeceğim, bu kitap benim yazacağım son araştırma kitabı olacak. Özür dilerim ama artık araştırma kitapları yazamadığımı düşünmeye başladım. İyi yanından bakarsak bu kitabın bölümlerini uzun tutmaya çalışacağım. Kendinize iyi bakın, sizi seviyorum. 

Benson, Mordecai ve Rigby'nin çalıştıkları parkın müdürüdür, aynı zamanda parktaki tüm çalışanların da müdürüdür. -muhtelemelen Pops hariç- 

Asabi bir kişiliği vardır, Mordecai ve Rigby tembellik yaptıklarında onlara bağırmaya eğilimlidir ama bunu Bay Maellard'tan azar yememek için yapar. 

Her ne kadar öfke sorunları olsada belirli bir mizah anlayışı vardır. 

İlk olarak J.G. Quintel'in '2 in the AM PM' isimli kısa filminde görülmüştür. Kasiyerlerden biri (Sam Marin tarafından seslendirilen) şekerle uyuşturulunca Benson'ın prototip versiyonuna dönüşmüştür. Dizide ise ilk olarak 'Pilot' bölümünde görülmüştür. 

'Lolliland'den Saf Adam' adlı kısa filmde, prototip Pops ondan şoförü olarak bahsetmiştir ve bu kısa filmde Benson insan görünümündedir. 

Benson'ın dış görünüşünü Sürekli Dizi wiki şu şekilde açıklamış:

Benson; cam bir küreyle kapatılmış, içinde pembemsi mor/kırmızı sakızlar bulunduran, gözleri çökmüş şekilde duran, neredeyse ağzına kadar uzanan düz bir burnu olan bir sakız makinesi görünümündedir. 

Benson'ın Vikipedi'de yazılmış açıklaması da şu şekilde, -Vikipedi açıklamalarını daha çok seviyorum- 

 Benson bir sakız makinesidir ve parkın müdürüdür. Benson'a genelde herkes güvenir çünkü çok sorumluluk sahibi ve çalışkandır. Mordecai ve Rigby'e hiçbir zaman tam olarak güvenmez ve sürekli onları azarlar. Benson kızdığında yüzü kıpkırmızı olur ve bu sayede Mordecai ve Rigby'e sözünü geçirir ve sürekli onları parktan kovmakla tehdit eder ama hiçbir zaman bunu yapmaz.

Eğer benim Benson hakkındaki düşüncelerimi sorarsanız fikrim şu yönde:

Benson, sorumluluk sahibi kelimesinin sözlük anlamı gibi, benim tam zıttım olduğunu söyleyebiliriz :D Bir bölümde Mordecai ve Rigby onu gerçekten çok kızdırmışlardı ve Benson, onları azarlayamadı. Çünkü Pops'a söz vermişti, sonunda parkı yok edecek bir süpernova oluşturacak kadar sinirlendiğinde Pops ona izin verdi ve Benson o kadar şiddetli bağırdı ki bölümün sonunda Mordecai ve Rigby sağır oldular. O bölümde Benson'dan çok korkmuştum ama yinede en sevdiğim bölümlerden biri. 

Benson'ın park müdürü olmadan önce yaptığı işlerde var, onlar benim daha çok hoşuma gidiyor. Masa hokeyi ustası ve profesyonel davulcu olması gibi. 'Yaz Şarkısı' ile savaştıkları bölümde davul çalıyordu. 

Benson'ın Dave adında bir kardeşi vardı, 'Masa Hokeyi' bölümünde Benson'ın geçmişinin gösterildiği sahnede ikisi birlikte karşılaşmaya katılıyorlardı. Dave'in rakibi onun kafasını kopartıyordu -Türkiye'de yayınlanan bölümde bu sahne kesilmiş- ve Benson bu yüzden Mordecai ve Rigby'nin masa hokeyi karşılaşmasına katılmasını istemedi. 

Bir bölümde -hangi bölüm olduğunu hatırlayamıyorum- Benson, Mordecai ve Rigby'i onları kovmakla tehdit etmişti ve Rigby ona 'Bunu her zaman söylüyorsun ama yapmıyorsun.' demişti. Aslında Benson'ın Mordecai ve Rigby ile olan tartışmaları diziye ayrı bir hava katıyor ha? 

Onların tartışmalarına örnekler vermeye devam edebilirim, örneğin bir bölümde Benson iki yeni stajyeri Mordecai ve Rigby'nin yerine işe alacaktı ve Mordecai ile Rigby bunu engellemeye çalışıyorlardı. O bölümde çok gülmüştüm. 

'2 in the AM PM'i izledim, aslında böyle bir kısa filmden haberim yoktu :D 

Ama gerçekten İngilizce'yi pek bilmesemde anlayabildim, videoya koymaya çalışacağım. 

Bu bölümü çok daha uzun yazacağımı ummuştum ama üzerimdeki battaniyeye rağmen üşüyorum ve komik olan şu ki bölümü yazmaya başladığımda hasta değildim :D

Ama bunu telafi etmek için yeni bölümü hemen yazmaya başlayacağım. 

Regular Show DosyalarıWhere stories live. Discover now