0.5

951 82 15
                                    

Jace's pov.

''W-wie zijn jullie?'' stamel ik. ''Jace!'' Ik draai me om en zie dat mijn moeder aan komt lopen. ''Mam? Wie zijn hun?'' vraag ik boos. De man die op de bank zat, staat op en geeft me een hand. ''Ik ben Dale,'' stelt hij zich zelf voor. Ik schud zijn hand langzaam en knik achterdochtig.

Ook de vrouw, die naast hem zat, staat dan op en geeft me ook een hand. ''Cece,'' zegt ze. Ik knik en kijk dan naar het meisje die nog op de bank zit. Ze heeft bruin haar en groene ogen. ''Ehm, dat is Autumn, ze is nogal stil en verlegen. Ze praat niet veel,'' zegt de vrouw, Cece. 

Ik frons en werp nog een blik naar dat meisje. ''Maar, wat doen jullie hier?'' vraag ik. Ik wijs naar de koffers. ''En wat doen jullie koffers hier?'' Mijn moeder pakt me bij mijn schouder vast en vertelt dat hun  een oude kennis van mijn moeder en vader is.

''Ik heb jullie zogenaamde kennis nog nooit ontmoet en nu zijn ze in onze woonkamers met koffers?'' vraag ik zo kalm mogelijk. ''Jace, het is moeilijk te vertellen maar kort gezegd, ze komen een weekje logeren. Autumn komt ook op jouw school,'' vertelt mijn moeder. ''Er zijn hier hotels,'' stel ik voor. ''Jace, ze blijven hier.'' zegt mijn moeder rustig.

''Best,'' zeg ik boos.

Ik werp een snelle, laatste boze blik naar dat meisje, Autumn en loop dan weg. Ze keek erg schuldig en zielig, maar ze moet niet denken dat ik daarin trap. Net dat ik in mijn kamer ben, belt er iemand aan. Ik zucht geërgerd en doe mijn ogen een paar seconden dicht voordat ik mijn kamer uit loop om de deur open te maken.

''Uh, jij bent?'' hoor ik David's stem. Autumn heeft de deur open gemaakt en draait zich dan om wat ervoor zorgt dat we oogcontact hebben. Waarom maakt ze überhaupt de deur open? Ik dacht dat ze verlegen was?

Ik loop naar David toe. ''Eh, kan je even weg gaan?'' vraag ik bot. Autumn knikt en kijk naar de grond voordat ze weg loopt. ''Waarom zo bot?'' vraagt David verbaasd. ''En wie is die chick?''

''Die 'chick' heet Autumn en zij en haar ouders, althans volgens mij zijn het haar ouders, blijven een week hier. Ze komt ook op onze school.'' vertel ik terwijl ik met mijn ogen rol.

''Ehm leuk,'' antwoordt David en hij stapt de hal binnen. ''Dus, wat is er?'' vraag ik. ''Hier is je pen,'' hij geeft me mijn pen, ''ik was het vergeten na de les terug te geven.''

''Kom je alleen hiervoor?'' vraag ik verbaasd.

''Nou.. Nee,'' antwoordt hij. ''Wat is er dan?'' vraag ik.

''Het zit zo...''

Mia's pov.

''Grace!'' roep ik. ''Zit stil!'' beveelt Grace me. Grace zit mijn haren te krullen maar je wilt niet weten hoe vaak ze de krultang bijna tegen mijn oor kwam. ''Ik zweer het je, als mijn oor verbrand hè.'' waarschuw ik haar. ''Wat dan?'' vraagt ze lachend.

''Ga ik je langzaam vermoorden zodat je meer pijn lijd,'' zeg ik op een enge toon. ''Oeh, nu ben ik bang,'' lacht Grace. Ik lach en tik met mijn nagels op de tafel. ''Ik heb gehoord van Daniel dat Jace Kai verslagen had bij gym?'' vraagt Grace. ''Ik heb géén idee,'' zeg ik. ''Dus, wat vind je van Jace?'' vraagt Grace.

''Je weet dat ik een vriendje heb?'' zeg ik. ''I didn't ask you to suck his dick,'' grijnst Grace. Ik rol met mijn ogen. ''Hij is wel oké, een vage jongen maar wel oké. Ik moet samen met hem een project maken,'' vertel ik. ''Zorg ervoor dat Kai niet jaloers wordt, hij wordt snel jaloers toch?'' vraagt Grace.

''Ja, maar hij vertrouwt me wel.'' zeg ik twijfelend.

''Ik weet dat je twijfelt,'' merkt Grace op. ''We hebben vaak ruzie gehad omdat ik dan met een jongen zit te praten en dat hij het verbied dat ik dat nog mag doen, ik bedoel is dat niet bullshit?'' zucht ik.

Grace stopt met mijn haren te krullen en kijkt me bezorgd aan. ''Wát? Hij moet niet denken dat hij de baas over je is hoor! Hij heeft je toch geen pijn gedaan hè?'' vraagt Grace. Ik doe mijn armen over elkaar en druk dan op de plek waar Kai me geslagen heeft, waar inmiddels een blauwe plek is.

''Nee,'' lieg ik.

Grace kijkt me wantrouwig aan en gaat verder met mijn haren. Ik weet dat het slecht is om te liegen tegen mijn beste vriendin.

-

Daniel's pov.

''Wie is dat meisje?'' vraag ik. Nathan draait zich om en kijkt dan ook naar het meisje. Jace en een meisje lopen de klas binnen. ''Wat doet Jace met haar?'' vraagt Nathan. We zitten bij Engels en Nathan en Jace zitten samen bij mij in de klas van Engels.

De klas kijkt dat meisje aan en de leraar loopt naar haar toe. Jace zegt iets, wat ik niet kan verstaan, en de leraar knikt. Jace werpt ons een blik en gaat dan naast dat meisje zitten. Als de leraar weg is draait de hele klas naar dat meisje.

''Wie ben jij?'' vraagt Amélia. Als het meisje niks zegt, en alleen naar beneden kijkt antwoordt Jace voor haar. ''Ze praat niet veel, ze is nogal verlegen en haar naam is Autumn.''

Amélia fronst en draait zich weer om. ''Hoe ken je haar?'' vraag ik aan Jace. Het meisje, Autumn, kijkt meteen op en werpt dan een blik naar Jace. Ik kan niet zien wat voor een blik, want haar hoofd is gedraaid.

''Zomaar,'' zegt Jace dan. Ik knik wantrouwig en ga dan onderuit zitten.

''Apart,'' mompel ik.

A/N    QOTD: Meloenen of aardbeien?      

Jace HemmingsWhere stories live. Discover now