;10

685 79 5
                                    

Mia's pov.

Ik klop aan Grace's deur. De moeder van Grace, Helena, doet vervolgens open. "Hé Mia!" begroet ze mij. "Hoi Helena, is Grace misschien thuis?" vraag ik. "Ja, ze is in haar kamer. Kom maar binnen." Ik stap het huis binnen en zeg tegen Helena dat ik naar Grace haar kamer ga.

Zonder te kloppen doe ik haar deur open. "Grace ik moet je wat vert-" Ik stop met praten omdat ik Grace op haar bed zie terwijl ze huilend The Notebook zit te kijken. "Mia?" snikt ze. Ik frons en doe het licht aan. "The Notebook?" vraag ik. "Ja," snikt ze en ze duwt haar bril omhoog. "Wat doe jij hier?" vraagt Grace. Ze klapt haar laptop dicht en loopt naar me toe. "Heb je nou gehuild?" Grace kijkt me bezorgd aan. "K-Kai," stotter ik.

Als ik nou eenmaal weer terug denkt wat er vooraf gebeurde, moet ik weer huilen om woede en verdriet. "Wat heeft die douchebag nou weer geflikt?" Grace balt haar vuisten. "Het is uit," zeg ik, "gelukkig." Grace geeft me een knuffel en ik ruik haar vertrouwde geur. "Wil je me vertellen wat er gebeurd is?" vraagt Grace langzaam. Ik knik en ze geeft me een zwakke glimlach.

Ik adem diep in voordat ik begin te vertellen. "Ik wilde je het niet vertellen omdat ik dacht dat het over ging, maar toen op een feest van Alex was Kai erg dronken. En je weet van Kai dat hij nogal snel jaloers is. Ik praatte met iemand van mijn scheikundeklas, Simon, ik weet niet meer waarover maar dat doet er niet toe. Kai zag dat blijkbaar, hij liep naar ons toe, pakte een glas en sloeg Simon vervolgens met die glas," vertel ik.

"Oh daarom zag Simon er zo zielig uit die volgende dag op school," merkt Grace op. Ik knik kort en ga verder met praten. "We kregen vervolgens hevige ruzie daarover, want Simon is gewoon een aardige jongen en hij deed niks fout. Diezelfde avond ging Kai naar mijn huis, hij was té erg aangeschoten. Hij mag natuurlijk nog lang geen alcohol, hij is wederom dan ook zestien. Ik snap überhaupt niet waarom ze alcohol meegenomen hebben naar dat feestje." Ik schud mijn hoofd en bijt op mijn lip.

"Maar gelukkig waren mijn ouders niet thuis. Ik legde Kai neer op mijn bed en hij zat de hele tijd aan mij, hij duwde me naar hem toe en fluisterde nare dingen. Conclusie, hij wilde seks. Gelukkig was ik zo nuchter als wat en duwde hem weg. Hij werd agressief en probeerde omhoog te komen, hij lag namelijk op zijn rug. Hij leek net op een schildpad die omhoog wilde komen. Ik besloot om snel naar de keuken te gaan om een glas water te pakken voor hem," vertel ik.

"Wow, wow, wow. Je bent toch niet met hem naar bed gegaan?" vraagt Grace. "Dat hoor je zo," zeg ik.

"Ik was dus in de keuken en ik weet niet hoe maar opeens stond Kai achter mij. Ik schrok me natuurlijk dood en was blij voor hem dat ik niet in een huis maar een appartement woon, anders zou Kai allang van de trap zijn geflikkerd. Ik zag lust in zijn ogen en werd er gewoon bang van. Hij greep me bij mijn pols vast en ik zei dat hij los moest laten, wat hij dus niet deed. Hij begon me overal aan te raken en ik trapte hem. Nee, niet in zijn ballen. Hij begon woedend naar me te schreeuwen en zijn greep werd sterker. Hij begon me te slaan," vertel ik.

"Jeetje.. Mia.. Je moest dit tegen mij vertellen." Grace pakt mijn hand vast en kijkt me bezorgd aan. "Wie weten het nog meer?" vraagt ze. "Alleen jij," antwoord ik kort. "Maar.. Dat feestje van Alex was al bijna een maand geleden, hoe heb je het volgehouden met die zak?" "Ik dacht dat hij de volgende dagen weer normaal zou doen, en dat deed hij ook. Totdat hij vorige week opeens weer zo deed, dat hij meer wilde." Ik snuif en kijk Grace aan.

Ik voel de tranen van woede op komen. "H-hij schold me uit voor hoer, slet en alles wat je kan verzinnen wat gewoon slecht is."

"Mia, je moet begrijpen dat je beter verdiend dan iemand zoals hem," zegt Grace. "Ja, ik weet het. Ik snap gewoon niet waarom ik bij hem bleef en niet gelijk uitmaakte," zucht ik.
-
Jace's pov.

"Mam, pap, we zijn thuis!" roep ik door het appartement. Ik krijg geen antwoord terug, dus gok ik dat ze samen met CeCe en Dale ergens zijn. Autumn loopt naar de logeerkamer en kom even later de woonkamer terug in. "Jace je moet.." begint ze. Ik zucht als ik haar stem hoor. "Oh dus nu praat je wel tegen me?" onderbreek ik haar. "Jace ik-" "Nee stop maar. Praat of praat niet. Ga niet schijnheilig doen wanneer CeCe en Dale hier niet zijn. Leg me verdomme uit waarom je zo doet," beveel ik.

"Ik kan het uitleg-" De deur die open gaat onderbreekt Autumn. "Jace? Autumn?" Ik herken de stem van Dale. Autumn stopt onmiddellijk met praten en kijk naar de grond. "Laat dan ook maar," sis ik en ik bots expres hard tegen haar op wanneer ik wegloop.

Jace HemmingsWhere stories live. Discover now