13

626 77 11
                                    

Twee maanden later..

Jace's pov.

Het is al twee maanden later nadat ik mijn zestiende verjaardag vierde, het was in één woord: awesome. Het is onderhand al lente, maar ik merk er niks van. De meeste mensen beginnen lentekriebels te krijgen, ze worden vrolijk en worden al enthousiast als ze de eerste bloemen zien bloeien.

Ik daarin tegen niet. Ik heb hooikoorts.

Met mij gaat het overigens goed, als je de beginnende hooikoorts niet mee rekent. Met Mia trouwens ook, ze is al over Kai heen. Kai, die nog steeds een enorme klootzak is, gaat waarschijnlijk van school af omdat hij erg slecht staat met zijn cijfers.

(Kwaadaardig lachje speelt zich af op de achtergrond)

En nu ik het toch over Mia heb gehad.. Met Grace is het gewoon als gewoonlijk, alleen ze heeft haar haren geverfd naar donkerpaars. Best een mooie kleur als je het aan mij vraagt. We noemen haar soms 'Hit Girl' , want zo heet een karakter uit de film 'Kick Ass' die ook paars haar heeft. Alleen niet donkerpaars, maar dat maakt niet uit, toch?

Ook heb ik dingen ontdekt die ik waarschijnlijk niet mocht ontdekken maar die toch stiekem ontdekt zijn door mijn nieuwsgierigheid. Volg je het nog?

Oké ik zal je vertellen wat ik ontdekt heb. Je weet toch nog wel David? Mijn beste vriend die ook tegelijkertijd mijn buurjongen is? Ja die David.

Hij heeft namelijk een oogje op Nathan.

En ja, dé Nathan waarmee ik ook bevriend mee ben. Ik heb nooit verwacht dat mijn beste vriend die ik al jaren ken én die ook mijn buurjongen is óóit wat voelde voor een jongen. Natuurlijk ben ik blij voor hem, het maakt me geen zak uit wie hij leuk vindt. Hij is en blijft mijn beste vriend.

Het begon met een simpele vraag; ''Mag ik je laptop lenen, David?''

En vervolgde met een simpele antwoord: ''Ja hoor.''

Ik wilde gewoon even Five Nights At Freddy's spelen, toen ik het even zat was, nee ik was niet bang om door te gaan, ging ik naar internet om nieuwtjes te bekijken of er nóg meer roddels en foto's stonden van mij en Autumn.

Toen ik klaar was kon ik het gewoon even niet laten om naar Davids geschiedenislijst te kijken, het is slecht ik weet het. Tot mijn verbazing zag ik geen porno dingen maar van die liefdestesten en sites waarop tips stonden hoe je uit de kast kon komen en hoe je kon weten of die speciale jongen jou ook leuk vindt.

En ik, gekroond tot nieuwsgierigst persoon van het heelal, kon het niet weerstaan om te vragen aan David of hij op jongens viel. Ik dacht als eerst dat hij het ontkende maar tot mijn verbazing vertelde hij gelijk de waarheid. En hij vertelde ook nog op wie hij een tijdje een oogje heeft.

''.. En ik vind Nathan al een tijdje leuk en-''

''Wow wacht, Nathan wie?''

''Nathan McCartney.''

Ja, zo ging het ongeveer.

-

In die twee maanden hebben Autumn en ik elkaar beter leren kennen en zijn we een paar keer wezen afspreken. Ik moet van mezelf niet zo snel mensen vooroordelen. Ik ben tot conclusie gekomen dat ze een erg aardig en lief meisje is. Ze heeft een leuk karakter. Ik ben blij dat ik haar tweelingzus, April, niet ben tegen gekomen. Wat Autumn allemaal over haar zei, poeh. Wat een bitch.

April heeft ervoor gezorgd dat Autumn eigenlijk vast moest zitten in één of andere gekkenhuis omdat ze loog dat Autumn paranormale dingen deed, zoals de televisie die omgegooid werd of alle dure porseleinen bestek op de grond gooide. April was diegene die dat deed, maar ze deed zich voor alsof ze Autumn was, verwarrend vind je ook niet? Die ouders zijn naïef om zoiets te geloven, maar kom op zeg je kan je tweeling wel uit elkaar halen.. toch?

Gelukkig moest April naar een kostschool nadat die ouders daarachter kwamen.

~

Dus in die tijd dat we hebben afgesproken begon ik haar leuker te vinden.

Ik wil wederom dan niet meer vrienden zijn met haar, maar meer. Daarom heb ik ook een plan.

Jace HemmingsWhere stories live. Discover now