"Finding..."

552 24 1
                                    

Newt

Ik laat Sam het gat in gaan en kijk naar lachend aan.
'Je hebt je wel aan je woord gehouden tegenover Ro,' zeg ik lachen en zak door mijn knieën waardoor we ongeveer even groot zijn. 'Het komt wel goed Sammy ik blijf gewoon bij je slapen vannacht alleen dan niet in het gat.' Ze glimlacht en geeft me wat onhandig een knuffel maar dat komt gewoon door het verschil in hoogte op dit moment.
'Ga nou maar een dekken halen voor jezelf jij hebt niks verkeert gedaan,' zegt ze lachend als ze me vervolgens los laat en in het hoekje van haar "cel" kruipt.
'Je hebt het koud ik zie het gewoon aan je,' ze zucht maar knikt dan toch waardoor ik bij haar in de "cel" spring. Ik druk haar iets tegen me aan en voel haar ijskoude huid tegen mijne aan. 'Wacht hier ik ga even wat aan Alby vragen.' Ik laat haar los spring weer uit het gat waardoor er een steek van pijn door mijn been gaat.
'Newt alsjeblieft doe voorzichtig,' Sammy's stem is zacht en breekbaarder dan ik me kan herinneren. Ik glimlach naar der en sta op om vervolgens Alby te gaan zoeken die ik overgens snel gevonden heb.
'Alby zou Sam een dekken mogen in het gat. Ze ligt daar te bevriezen,' Alby lijkt even te denken maar knikt dan toch dat hij het goed.
'Oh, en Newt als je wilt mag je voor deze keer bij haar blijven,' ik glimlach bedank Alby en ga vervolgens de dekkens halen. ik loop weer terug met twee dekkens in mijn handen. Sam ligt in het hoekje haar hand zijn lichtelijk blauw gekleurd en haar ademhaling is zwak.
'Sam?' ze kijkt op haar gezicht is lijkbleek en ik loop snel naar haar toe.
'Ik haal jullie hier morgen weer weg,' ik draai me om waar Alby net de deur van de "cel" dicht doet. Ik knik loop in de richting van Sam en sla één van de dekens om haar heen.
'Sam. Je bent ijskoud,' haar  blik is leeg.
'Dat kan kloppen ik heb het ook ijskoud,' fluistert Sammy en slaat de dekens dicht om zicht heen.
'Kom hier,' ik trek haar dicht tegen me aan om vervolgens ook de andere dekens om ons heen te slaan. 'Al wat beter?' Ze knikt voorzichtig en legt zich iets dichter tegen me aan.
'Ik val dadelijk echt nog tegen je aan in slaap,' moppelt Sammy waardoor ik even grinnik.
'Je mag gewoon tegen me aan slapen. Niemand houd je tegen ook ik niet,' fluister ik haar toe. Ze glimlacht en komt nog een beetje dichter tegen mij aan liggen.
'Dan denk ik dat dit gesprek zo tot het eind komt,' en net als haar zin afgelopen is wordt haar ademhaling regelmatig en valt ze in slaap.
'Trusten Sammy,' fluister ik haar toe.

'Opstaan jullie het werk wacht,' Alby staat bij de deur
'Ja hoe kom ik hier weg dan?' vraag ik lachend als ik zie dat Sammy nog op mijn borst ligt te slapen.
'Nou misschien door haar wakker te maken Sam moet namelijk ook aan werk,' zegt Alby en loopt vervolgens weg.
'Als je het waagt me wakker te maken sla ik je,' mompelt ze en legt haar hoofd iets verder naar boven. Ik griinik n geef haar een kus op der kruin. 'Ik sla je nog steeds als je me wakker maakt. Welke dag is het eigenlijk?'
'Zaterdag morgen zijn we normaal gesproken vrij maar nu ga jij morgen de maze in,' zeg ik terwijl ik haar arm blijf strelen. 'Je bent warmer dan gisteravond. Maar goed ook.'
'Wat vind je eigenlijk van mij?'
'Als je het serieus wilt weten. Ik vind je perfect, zorgzaam en schattig,' beantwoord ik haar vraag met een glimlach.
'Weet je toen ik dat aan Ro vroeg kreeg ik echt een ander antwoord,' ik glimlach en druk haar nog iets dichter tegen me aan.
'Nou vertel eens wat zei Ro?'
'Ze zei dat ze me raar, stoer en onberekenbaar vindt.'
'Zullen we maar gaan werken dan?' vraag ik om de opkomende stilte te verbreken.
'Ja is goed,' mompelt ze en komt overeind. 'Ik heb je gister heel de nacht als kussen gebruikt?'
'Dat zit wel goed kom op ik breng de dekens even terug ga jij nou maar werken,' ze knikt hijst zichzelf uit het gat.
'Kom ik help je geef mij de dekens maar,' ik geef haar de dekens aan die ze weg legt en ze helpt me vervolgens uit het gat.
'Eigenlijk had dit andersom moeten zijn,' mompel ik en raap de dekens op van de grond.
'Nee want jij hebt een kleine handicap en ik niet dus blijft het gewoon zo,' zegt ze lachend en staat op.
'Hey dat ik kreupel ben wil niet zeggen dat ik je niet uit het gat kan helpen,' zeg ik beledigt.
'Gaan nou maar gast ik ga alvast naar de akkers. Alvast wat planten zaaien,' zegt ze lachend en loopt weg.
'Gast je staart,' ik kijk om waar Thomas lachend naar Sam wijst die net weg is gelopen.
'Kan je één ding noemen waarom ik dat niet zou doen?'
'Misschien omdat ze niet over haar gevoelens praat,' ik zucht en besluit om de dekens weg te gaan brengen.
'Hey ik praat tegen je,' zegt Thomas lachend en rent achter me aan.
'Ga maar alvast naar de akkers Sam heeft vast wel iets te doen voor je ik leg dit weg en kom der aan,' zeg ik en loop van hem weg. Ik leg de dekens weg en loop vervolgens naar de akkers.
'Hey Newt,' Sam glimlacht en gaat verder met waar ze mee bezig was. 'Thomas kan je wat grond gaan halen uit het bos?'
'Waar moet ik dat in hemelsnaam vinden?'
'Dat zei ze net al in het bos,' zeg ik lachend en pak ook een zak met zaadjes.
'No way dat jij gaat zaaien. Hier die zaadjes jij gaat de oogst maar doen daar er moeten nog appels geplukt worden,' ik kijk haar verbaast aan.
'Voor zover ik weet ben ik de keeper van de gravers en niet jij maar okii ik ga al oogsten,' zeg ik lachend en loop naar de appelboom die niet heel ver van Sam afstaat.
'Hoorde jij dat ook?' ik draai me om naar Sam.
'Wat hoorde ik ook?' maar Sam is al opgestaan en weg gerend. 'Sam?'
'HELP,' ik zie een flaarde van Sam in de richting rennen pak een schep en ren zo snel mogelijk achter haar aan. Ik zie dat Sam Thomas in haalt en recht tegen Ben aan rent. Ze rollen de berg af en net als ze beneden komen staan wel om hun heen. Er stroomt bloed uit Sams rug maar ze blijft stug Ben tegen de vlakte duwen.
'Ja hulp is welkom weet je,' haar stem is gefrustreed en ze heeft het nog maar snel gezegd of Ben duwt haar tegen de vlakte. 
'Laat me los kreng.'
'Nooit van mijn leven,' ze draaien weer om en ik duw ben met behulp van de schep tegen de grond aan. Jeff, Clint, Frypan en Zart pakken Ben vast waardoor Sam moeizaam van hem af komt.
'Trek zijn shirt op,' Sam schuift hardhandig Bens shirt weg en een duidelijke steek van een Griever wordt duidelijk.
'Breng hem naar het gat nu. Over 10 minuten palaver Sam jij ook,' ze knikt en legt even een hand op haar rug die gelijk bloedrood kleurt.

We Will Find A Way Out Of This Ft. The Maze RunnerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu