"Finding..."

537 27 1
                                    

Sam

De pijn in mijn rug is ondragelijk en mijn bloed stroomt in overvloeden over mijn rug.
'Sam kom mee iemand moet het bloeden stelpen,' ik kijk Newt aan schudt mijn hoofd.
'Bedankt Sam,' Thomas slaat met zijn hand op mijn rug en ik laat mijn gesmoorde pijnkreet ontsnappen.
'Doe dat nooit meer,' fluister ik en gelijk haalt Thomas zijn hand van mijn rug af.
'Sorry ik had die sneeën niet gezien door al dat bloed,' verontschuldigt Thomas zichzelf.
'Het zit wel goed,' neem ik zijn verontschuldiging aan en ontwijk de strenge blik van Newt.
'Sam kijk me aan. Ten eerste ga je kapot van de pijn en trouwens als je zo door gaat bloed je dadelijk dood,' de strenge stem van Newt ontgaat me niet. Het past niet bij hem maar op dit moment begrijp ik het. 'Ga alsjeblieft mee ik verbind je wonden en daarna laat ik je echt met rust over dit.'
'Oké dan,' hij trekt me mee naar het gebouw van de med-jacks en beveelt me mijn shirt uit te doen. 'Als jij me je vest geeft anders echt niet.' Hij zucht geeft me zijn vest en ik trek mijn shirt uit. Ik doe zijn vest achterste voren aan en ga op een stoel zitten.
'Dit kan even pijn doen,' fluistert hij en druipt één of ander spul in mijn wonden. Het brandt verschrikkelijk en ik bijt gelijk op mijn lip. 'Niet bijten op je lip daar kan ik niet tegen. En als het gaat bloeden kan ik het niet verbinden.'
'Verbind het nou maar alsjeblieft het prikt verschrikkelijk,' ik voel het verband rond mijn middel en wordt strak op mijn rug vast gebonden.
'Sam. Het is verbonden kom op we moeten naar de palaver,' ik knik en sta op om mijn shirt weer te pakken.
'Vind je het erg als ik je vest nog iets langer leen? Mijn shirt is kapot.'
'Nee houd maar ik krijg hem wel terug als je shirt weer gemaakt is.' Ik glimlach doe het vest goed aan en loop samen met Newt naar het palaver.
'Dus daar zijn jullie ook eindelijk,' samen lopen we het palaver in en ik ga achter Newt staan. 'Wat gaan we met Ben doen we kunnen hem niet voor altijd in het gat houden.'
'Het blijft raar dat hij op klaar lichte dag is gestoken,' zegt Gally. 'Dit alles is gebeurt toen Thomas kwam.'
'Hij kan hier niet de schuld van zijn. Het is niet alsof hij tegen een Griever heeft gezegd: "Hey kan jij Ben even neer steken." Om vervolgens weg te moeten rennen,' ga ik er tegen in.
'Het kan toch zijn dat het niet volgens plan ging.'
'We zijn hier niet gekomen om jullie ruzie aan te horen. Minho wat moeten we doen?' vraagt Alby en kapt onze ruzie af.
'Ik stem voor verbanning we kunnen hem hier niet houden,' stemt Minho.
'Newt?'
'Verbanning het zou gevaarlijk zijn voor ons allemaal om hem hier te houden.'
'Gally?'
'Verbanning,' zegt hij met tegen zin.
'Is de rest het er mee eens?' iedereen knikt en met tegen zin spreekt Alby het oordeel uit. Verbanning. 'Haal de stokken. Minho geef hem een voorraad en breng hem naar de poort.'
'Ik roep iedereen bij elkaar,' mompel ik en loop het gebouw uit.
'Waarom heb je Newt' vest aan?' ik kijk Thomas droog aan en loop vervolgens zonder antwoord te geven weg. Ik haal iedereen en pak vervolgens mijn stok aan van Newt.
'Nee, nee alsjeblieft niet. Ik zal beter worden ik beloof het,' Minho goed de zak met voedsel en water in de maze en loopt van Ben weg.
'Stokken,' iedereen kantelt zijn stok waardoor Ben gedwongen wordt de maze in te gaan.
'Nee, nee alsjeblieft doe het me niet aan.' Ik duw hem met mijn stok verder de maze in zodat hij niet geplet wordt door de deuren.  We trekken onze stokken terug en de deuren sluiten zichzef. Ik leg mijn hoofd tegen de deur aan en laat mijn stok er tegen aan rusten.
'Ik moet nog wat zaadjes planten,' mompel ik en loop terug naar de akkers.
'Hey Sam. Zou ik even naar de wonden op je rug mogen kijken?'
'Laat me raden Jeff, dat moest je van Newt vragen?'
'Ja sorry hij is echt bezorgd om je,' ik zucht en loop dan toch met Jeff mee.
'ja dat merk ik hij heeft het namelijk zelf nog verbonden voor het palaver,' mompel ik.
'Serieus en dan nog vraagt hij me er naar te kijken?'
'Blijkbaar wel ja. Hij had zelf bij een med-jack geweest maar oké,' hij zet me om een stoel neer en ik doe het vest weer verkeerd om aan.
'Hij heeft het goed verbonden. Ik zie je morgen wel gewoon voor een check-up,' ik glimlach trek het vest van Newt weer goed aan en glimlach naar Jeff.
'Ik denk dat ik dan maar naar verder ga met zaaien he,' hij knikt en ik loop weer terug naar de akkers waar Newt tot mijn grootste ergenis aan het zaaien is. 'Je krijgt vijf seconden om overeind te komen en die schep weg te leggen.' Newt draait zich om en kijkt me verbaast aan. Laat de schep snel los en doet twee stappen achter uit.
'Moest Jeff niet naar jou wonden kijken?'
'Dat heeft hij al gedaan morgen moet ik dank zij jou naar een check-up. Maar oké. Kom op ik was 5 minuten weg je weet dat je niet mag zaaien van mij,' hij glimlacht en geeft me de schep aan.
'Ja sorry,' mompelt hij. 'Waarom doe je eigenlijk zo?'
'Ik ben gewoon bezorgt om je. Ik wil niet dat je jezelf pijn doet,' leg ik het hem uit en ga door mijn knieën heen om te zaaien.
'En ik wil niet dat jij jezelf pijn doet nu opstaan je trekt alle spieren in je rug samen. Heb je ooit je rug gezien zoals hij er nu uitziet?'
'Nee Newt eigenlijk niet,' mompel ik en sta op.
'Oké dus niemand van ons mag meer zaaien?'
'Echt niet jij mag niet zaaien ik wil,' breng ik tegen Newt in.
'Oké dan ga ik nu naar Minho toe en zeg dat jij morgen niet de maze in mag,' ik draai me beledigt naar hem om en laat de schep uit mijn handen vallen.
'We zullen zien wie er het eerste is,' hij begint te rennen en ik ren snel achter hem aan naar het kaartenhuis.
'Minho!'
'Nee ik ga jullie niet helpen met jullie liefdesaffair,' gilt Minho gelijk.
'Daar gaat het niet over ik vind gewoon dat Sam niet met al die wonden de maze in mag,' zegt Newt en houdt zijn hand voor mijn mond zodat ik er niks tegen in kan brengen.
'Minho. Alby is de maze in gegaan.'
'Ik ga achter hem aan,' zegt Minho gelijk.
'Niet alleen ik ga mee. En nee jij hebt niks te zeggen,' ik trek een beschermer aan en pak Minho' arm vast om hem mee te sleuren naar de poorten voor de maze.
'Sam je bent knettergek je mag niet mee,' maar voor dat Minho zijn zin volledig heeft uit gesproken zijn we al in de maze. 'Sam dit is zelfmoord.'
'Zelfmoord? Laat me niet lachen ik ben en blijf een renner,' bren ik er tegen in en trek Minho mee naar rechts.
'Je bent dan wel een renner. Je bent ook een meisje en gewond,' brengt hij er tegen in.
'In plaats van deze discusie kunnen we ook onze energie gebruiken om Alby te zoeken,' breng ik er weer tegen in. Hij zucht maar we rennen dan toch samen verder op zoek naar onze leider en vriend.

We Will Find A Way Out Of This Ft. The Maze RunnerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu