"Finding..."

577 23 2
                                    

Newt

Ik pak Sammy's hand vast en zucht zachtjes.
'Newt?' ik richt mijn blik op en zie Sams ogen half open hangen.
'Sammy je hoort nog niet wakker te zijn,' fluister ik en ga met mijn andere hand door haar haren. Ze werpt een blik op onze verstrengelde handen en glimlacht.
'Kan je me alsjeblieft iets te drinken brengen. Of iets te eten?' ik grinnik en sta op.
'Ik ben zo terug niet weg gaan,' ze knikt moeizaam en ik loop vervolgens naar de appelboom op de akkers. Ik pluk de roodste en grootste appel die er aan hangt en loop weer terug. 'Kijk is een appeltje voor de dorst.' Ze glimlacht en pakt de appel aan.
'Een appeltje? Dit is zeker weten de grootste appel die aan de boom hing,' zegt ze glimlachend.
'Heel misschien,' mijn stem verraad dat ze gelijk heeft waardoor ze even lacht.
'Bedankt Newt,' ik glimlach en zij neemt een hap van de appel.
'Ik denk dat ik maar eens moet gaan slapen. Moet jij ook doen anders laten Jeff en Clint je hier niet weg gaan,' zeg ik met een glimlach als ze zo'n kwartier later de appel op heeft.
'Zie ik je morgen weer?' ik knik geef haar een kus op haar voorhoofd en verlaat dan het huis van de med-jacks.

Haar ogen zijn nog altijd gesloten als Jeff eindelijk klaar is met haar check-up.  Er komt een remoer van buiten en voordat Jeff een uitslag heeft gegeven zijn we al naar buiten gerend waar Thomas, Minho en Alby moeizaam de maze uit komen gelopen.
'Hij is gestoken,' is alles wat Minho' mond verlaat voordat Jeff en Clint Alby mee nemen naar het huisje van de med-jacks wat ik de laatste tijd iets te vaak van binnen heb gezien.
'Alles goed?'
'We werden aangevallen door een griever en die gast doden hem. Toen ik weg rende blijf hij om Alby te redden,' zegt Minho nog steeds buiten adem. 'Hoe gaat het met Sam?'
'Die red het wel ik maak me op dit moment eerder zorgen om Alby,' zeg ik en heb Minho overeind.
'Palaver nu meteen,' ik kijk naar Gally en vervolgens naar Minho die knikt dat we hem moet volgen. 'We kunnen hem hier niet ongestraft mee weg laten komen. Hij heeft een regel gebroken.'
'Maar vermoorden ook een griever,' Sam komt binnen gelopen en gaat naast me staan.
'Hij ging de maze in.'
'Net als ik en kijk hier staan we beide gezond en wel en weet je Alby is er ook weer.'
'Oh Sam wat was het heerlijk toen jij nog bij de med-jacks lag,' hij wil verder gaan maar het geluid van de box onderbreekt hem. We rennen met zijn alle er een waar tot onze grote schrik inderdaad de Box terug is. Ik trek met Sam de Box open en alsof we het afgesproken hebben springen we er tegelijk in.
'Het is een meisje? Is het niet te vroeg voor het jaarlijkse meisje?' ze knikt en controleert haar hartslag. 'Ze lijkt wel dood.'
'Ze leeft nog haar hart klopt nog,' ze haalt iets uit haar hand en vouwt het open.
'She is the last one. Ever,' lees ik het voor en haal het uit haar hand.
'Kom op we halen haar er uit,' zegt ze en helpt het meisje omhoog. Ik knik en help haar om het meisje er uit te krijgen.
'Thomas...' ik schrik laat haar los maar het meisje is gelijk weer buitenbewust zijn.
'Gewond, meer dan 50 kilo, pijn, hulp,' murmelt Sam en wordt snel ondersteun ik het meisje weer dat volledig om Sams schouders leunt.
'Sorry, ik schok gewoon een beetje,' fluister ik haar toe. 'Hey help is even.' Wij ondersteunen het meisje dat al snel omhoog getrokken wordt door Gally en Frypan.
'Kom op we halen de voorraad er uit en denken dadelijk wel na over het briefje,' fluistert ze me toe en begint de dozen aan te geven.
'Ro kan je me er uit helpen?' vraagt ze als alle dozen er uit zijn. Ro pakt haar hand vast en ik pak Sam gauw bij haar middel vast om haar het laatste zetje naar boven te geven. Ze glimlacht staat op de rand en buigt dan weer naar voren om me omhoog te helpen.
'Wat doet ze hier trouwens zo vroeg het is pas drie dagen geleden dat Thomas hier is gekomen,' fluistert Ro terwijl Ro en Sam mij uit de box helpen.
'Wij begrijpen het ook niet. Jeff, Clint wat staan julllie hier nog zorg voor haar,' eerst fluisterde Sam maar de stem verheving in haar stem liet mij schrikken.
'We gaan al,' zegt Jeff verbaast en haalt samen met Clint het meisje weg.
'Bedankt werd tijd,' zegt Sam en staat weer op.
'Gally breng de dozen weg. Newt, Ro mee komen,' sist ze en trekt zelfs Thomas aan zijn haren mee.
'Jeff? Wat is er met haar?' vraagt Sam gelijk als we binnen.
'Geen idee in ieder geval is ze buitenbewust zijn,' ze rolt met haar ogen en draait zich om pakt me bij mijn shirt vast en trekt me mee naar Alby.
'Newt wat gebeurt er toch hier? Eerst werd Ben gestoken op klaar lichte dag. Toen vermoorden hij een griever. En toen vond hij een uitweg. En nou zitten we hier met nog een meisje?' haar stem klinkt panisch iets wat ik niet van haar gewend ben.
'Love alsjeblieft het komt allemaal goed,' fluister ik haar toe.
'Noemde je me nou Love?' ik knik maar voel gelijk al mijn bloed naar mijn wangen stromen. 'Maar bedankt je hebt vast gelijk we hebben het altijd overleeft.'
'Kom hier,' ik trek haar dicht tegen mij aan.
'Sam? Newt zijn jullie hier?' Ro komt binnen gelopen en houdt gelijk haar mond. 'Ik laat jullie alleen.' Ik glimlach trek Sam nog wat dichter tegen me aan en plaats mijn lippen in haar nek.
'Newt je weet dat we niet alleen zijn he,' ik knik maar laar haar niet los. Ik geef haar meerdere kusjes in haar nek en glimlach als ik haar warme adem bij mijn oor voel. 'Alsjeblieft doe dit als we samen zijn nog een keer.' Ik grinnik.
'Met plezier Love,' ze grinnikt en legt haar hoofd mijn schouder.
'Love. Aan die bijnaam kan ik best wenen,' haar warme adem blaast in mijn nek waardoor de haartjes op mijn armen overeind gaan staan. 'Kom op we moeten de palaver nog afmaken.'
'Ben je liever met Gally in één ruimte dan met mij?' vraag ik zo genaamd beledigt.
'Inderdaad dus haal Gally maar snel dan kan ik hem met mijn vuisten in elkaar rammen,' glimlacht ze en laat mij los. 'Je hebt heel mijn nek gekust maar mijn lippen laat je met rust? Wat voor een jongen ben jij?' Ik lach druk lippen op die van haar.
'Moeten we nog steeds naar die palaver?'
'Ja dat moet en nu mee komen,' zegt Minho lachend en trekt ons het med-jacks gebouw uit.
'Dus wanneer doe je me dat nog een keer aan?' fluistert Sam in mijn oor en loopt vervolgens lachend weg.
'Hey wacht even,' ik ren achter ze aan en ga daarna naast Sam lopen.

We Will Find A Way Out Of This Ft. The Maze RunnerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu