Bölüm 21

307 17 3
                                    

Begüm.
Ahmet'i soluksuz dinliyordum. Anlattığı kız bendim. O anlatırken aynı anlar gözümün önüne gelmişti. Onların sınıfına sadece kız arkadaşlarım olduğu için değil, eski sınıfımdaki bana takıntılı olan Ömer'den uzaklaşmak için gelmiştim. Ömer teklif etmiş, ama kabul edemeyeceğimi, onunla böyle bir arkadaşlığı kabul edemeyeceğimi kibar bir şekilde anlatmaya çalıştım. Ama bir türlü beni rahatsız etmeyi bırakmadı ardından gelen günlerde... Ya mektup yazıyor, ya arkadaşlarını araya sokuyor ya da yolumu kesiyordu. Anlıyacağınız takmıştı işte.
Aileme durumu anlatamazdım. Muhtemelen Ömer'in başı derde girecekti. Okuldaki rehber öğretmene anlattım durumu. Sınıfımı değiştirmemin uygun olacağını söyleyince, samimi olduğum kızların olduğu sınıfı tercih ettim. Bu tercihimde başka bir neden daha vardı aslında. Bunu bilmelerine gerek yoktu şimdilik. Kızlar biliyordu ama diğerleri için gerek yoktu.
Sınıfa alışmaya çalışıyordum ama bana karşı erkeklerin garip tavırları vardı. Ya kızlara gıcıktılar ya da bana gıcık olmuşlardı. Onlarla uğraşmamak için mecbur olmadığım süreleri sınıfta geçirmemeye çalışıyordum. Yeni bir olayı daha kaldıramazdım. Tek istediğim sakin bir şekilde liseyi bitirmekti. Kimseye bulaşmadan, kimsenin bana bulaşmasına sebep olmadan.
Bir önceki yıl okulumuzdan nakil gidecek olana Sevgi ile aramız gayet iyiydi. Ama onun gidecek olması beni üzüyordu. Aramız çok iyiydi. İyi bir arkadaşı kaybetmek zordu. Sevgi gitmeden önce hepimize bir hatıra bıraktığını söylemişti. Henüz bahsettiği hatıranın ne olduğunu anlayamamıştık. Her aradığında daha farketmediniz mi ne kadar şaşkınsınız diyordu. Ta ki bahsettiği hatıranın bu yıl erkeklerin kullandığı kata dönüştürülen koğuşlardan birinin duvarına hepimizin platonik olarak takıldığı isimleri karşılıklı olarak yazdığını öğrenene kadar bilmiyorduk. Sevgi de bilemezdi üst katın erkeklere tahsis edileceğini. Ama en azından bizim isimlerimizi yazmayabilirdi. Biz de sınıftaki erkeklerden öğrenmiştik acı bir şekilde.
Bir gün tenefüs arasından sonra sınıfa girdiğimde tahtadaya yazılı olan bir şeye sınıftaki erkekler bakıp, gülüşüyorlardı. Dikkatimi çekti. Okuduğumda kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü. Ah be Sevgi !Bilmeden ne kadar zor durumda bırakmıştı bizi. Sırlarımız ortaya dökülmüştü işte. Hem de alay konusu olarak. Sadece benim değil bizim kızların tamamının sırları.
Hızla çıktım sınıftan. İşte başlamıştık yine. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştum işte...

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now