BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

91 6 1
                                    

10. Bölüm

~YGS ' den bir ay sonra ~

Sınav bitmişti. Acayip derecede stresliydim başta ama abim evde test çözdüğümü düşünerek yapmamı söylemişti. Bende öyle yaptım. Şu an Ece, Aras ve ben yam yana bir koltukta, sağımızdaki koltukta abim karşımızdaki koltukta ise sırasıyla halam , babam , annem ve dayım oturuyordu. Saat tam 12.00 olmuştu ayı anda üçümüz de sonuçlara baktık. Ve ben sonucu görünce çığlık attım . Ülke genelinde birinci olmuştum. Evet hedefime yaklaşmıştım. Tercihim Boğaziçi Üniversitesi ydi. O okulu birincilikle bitireceğim.

~ Kayıt Zamanı ~

Şu an hep okumayı hayal ettiğim yerdeyim. Boğaziçi Üniversitesi'nde. Ve Dekan'ın odasına doğru ilerliyoruz . Kararım kesin . Tıp Fakültesi , Boğaziçi Üniversitesi'nde . Tek amacım çok iyi bir doktor olmak. Ama profesör bir doktor.

Artık bu okulda bir öğrenciydim. Ve okuldaki ' en başarılı ' öğrencilerin ve abimin yeni rakibi . Artık hedefime ulaşmama sadece bir adım var ve ben son anda pes etmeyeceğim.

~ Üniversitenin 4. Yılı ~

Bu yıl staja başladım. Geçtiimiz dört yıl boyunca sadece ders çalıştım asosyalleşmiş ve hayattan soyutlaşmıştım resmen. Ama emeğime deyiyordu. Emeğimin karşılığını alıyordum. Okulda sadece tek bir rakibim vardı. Fakat ondan daha başarılıydım. Biliyordum ki birinci olmak bana yetmezdi. Biiyordum ki bulunduğum konumu kimseye vermemek , olduğum yerde kalabilmek için daha çok çalışmam lazımdı. Abim de okulu birincilikle bitirmişti ve şu an çalıştığı hastanede baş hekim olmuştu. Zorlandığım her konuda bana yardımcı oluyordu. Stajlarda zaten çok zevkli geçiyordu ve bana çok şey katmştı. Ece konservatuar, Aras mimarlık, Ali Elektrik Elektronik Mühendisliği, Eren Hukuk , Berk Fizik Öğretmenliği , Asya Moda Tasarımı, Yaprak'sa Matematik Öğretmenliği okuyordu. Hepsinin bu yıl son senesiydi ve okulunda dereceesi vardı.  Iki yıl sonraki TUS için vizelerden kalan zamanımda çalışıyordum. Ondan sonra yapılacak olan İngilizce sınavı için tedirgin değildim çünkü İngilizce'yi ana dilim gibi konuşabiliyordum. Ama kararlıyım o sınavı da birincilikle bitireceğim.

~ TUS açıklandıktan hemen sonra ~

Sınav sonuçları daha bir saat önce açıklanmıştı ve biz çalan telefonlardan bıkmıştık. Her hastaneden durmadan teklif geliyordu. Tıpkı abimde olduğu gibi. TUSve İngilizce sınavından tam puan almıştım.

Artık rahatım. HEDEFİME ULAŞTIM...

HedefHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin