Fantezie în Pixeli

13 1 0
                                    

Terra, secolul 25, anul 2453

        Mâna și imaginația omului poate crea lucruri cu adevărat surprinzătoare și intrigante. Dorința de a cunoaște și de a ușura viața omului a contribuit semnificativ la evoluția tehnologiei. De la roboți de toate tipurile, calculatoarele au ajuns să memoreze, tasteze și să lucreze în locul celor ce le dețineau. Prin unde ce au ajuns să se deplaseze cu o viteză mai mare decât a luminii în timp, comunicațiile și transferul de date au ajuns un lucru comun chiar și pentru vechile zone rurale, numite mai nou mai mici orașe în care aerul este puțin mai curat și nu necesită la fel de multă purificare.

        Cu fiecare an ce trecea, interesul pentru dezvoltare creștea, astfel universurile paralele și experimentarea lor au stârnit interesul pasionaților de ralități virtuale. Odată cu demodarea acestor realități, dezvoltatorii au ajuns să construiască semi-universuri – lumi pixelate ce reprezentau diverse epoci și evenimente istorice. Se considerau a fi primul pas către explorarea și dezvoltarea universurilor alternative. Ca orice prototip însă, semi-universurile trebuiau să fie testate.

         Dacă imaginația și dorința de cunoaștere puteau pune baza a ceva folositor, setea de a afla mai mult și de a descoperi cât mai repede răspunsuri putea foarte ușor eclipsa judecata și umanitatea. Într-o continuă competiție cu celelalte comunități de oameni, așa cum erau numite atunci fostele statele și țări, mai marii conducători și bogați au început testarea masivă a noului prototip.

         Într-o eră în care tehnologia acapara întreaga existență a oamenilor și viețuitoarelor de pe Terra, cei mai bine cotați jucători, cunoscuți drept cobai în limbajul informal, erau adolescenții sau dependenții de jocuri video. Cu un cip ce detecta activitatea fiecărui participant, o bază de date ultrasecretă era întocmită automat de serverele dezvoltatorilor. Fiecare semi-univers era unic în felul său, iar fiecare variantă de joc a acelui semi-univers se juca în mod diferit.

        Printre cele mai populare jocuri de acest tip se număra și Atacul Dragonului – un semi-univers fantastic în care participanții se puteau transporta, prin ultima tehnologie de radiere a pixelilor, în basmele vechi de mii de ani ce abia mai puteau fi găsite în muzee. Exista totuși o problemă cu acel joc, una mare pe care dezvoltatorii au încercat s-o repare, dar n-au putut: jucătorul care murea în joc murea și în realiatate. Asta se întâmpla pentru că noua tehnologie inventată folosea, cum s-a auzit, pixeli radiați, iar acele radiații erau conectate în mod direct la sistemul nervos al fiecărui participant. Moarea nu a fost niciodată explicată, iar trupurile celor ce au pierit în joc nu au fost niciodată găsite. Au fost raportați drept dispăruți, dar nici măcar dosarele topsecrete nu vorbeau ce s-a întâmplat cu acei cobai.

        Un procentaj mare din exemplarele create a fost distrus, iar jocul a fost scos de pe piață, totuși Guvernului Internațional nu i-a păsat într-atât de tare încât să distrugă toate exemplarele. Multe dintre ele au ajuns să zacă la fundul cutiilor vechi din anticariate sau în beciurile celor care le-au jucat și au dispărut sau le-au câștigat. Prin acel cip inserat, dezvoltatorii nu numai că detectau activitatea fiecărui jucător, dar puteau detecta și locul în care se afla jocul, dacă era jucat și puteau vedea exact ce se întâmpla în semi-univers.

        Un astfel de joc a căzut și în mâinile unui puști brunețel, mediu de statură și cu tenul bronzat. Adolescentul de aproape șaptesprezece ani umbla prin obiectele de vânzare ale unui concetățean, un bărbat acid și nu foarte prietenos, cunoscut pentru atașamentul pe care îl avea pentru vechituri. Cutia veche și roasă în colțuri clipocea în mâinile băiatului. Un mic zâmbet i-a scăpat printre buze și s-a grăbit să scotocească prin buzunare după cartelă. Nu mai existau bani de hârtie sau de metal. Locuitorii plăteau prin Wartkaya – o monedă virtuală mai valoroasă ca petrolul ce a devenit în timp tot ce își dorea Bitcoin-ul de altă dată să devină.

RACONTEURМесто, где живут истории. Откройте их для себя