Gered door de bel

4.5K 137 10
                                    


Triiiiinnnggggg.
De bel gaat. Vreemd wie zou er nou op dit tijdstip aanbellen? Het is 23:22. Mijn moeder legt mijn telefoon neer op mijn commode en loopt naar beneden. Ik pak mijn telefoon en blokker Issam en de andere jongens verwijder alle gesprekken en meld af op insta. Ik verwijder de foto's en video en leg mijn telefoon terug. Gered door de bel denk ik bij mezelf wat een geluk.

Ik hoor dat de buurvrouw d'r kat kwijt is en een heel levensverhaal zit te vertellen aan mijn moeder. Echt nederlanders weer , behandelen huisdieren alsof het hun kind is.

Ik hoor mijn moeder de trap op lopen ze pakt mijn telefoon. "Hmm toevallig niks bijzonders heb je dingen zitten verwijderen?" Ze kijkt me aan en ik voel me zelf rood worden. "Wat is dit" en ze klikt op instagram waar ik afgemeld sta. "Oh dat is een app als ik foto's wil bewerken" lieg ik. "Zeker ?" zegt ze.

"Ja mama" mijn telefoon gaat af "Wie belt er onbekend?" en mijn moeder neemt op. "Wie is dit" schreeuwt ze "Fakaaaa" hoor ik aan de andere kant van de lijn . Die jongens weer, nee laat ze niets zeggen. "Asno? ( wat )" zegt mijn moeder. "Ooh semhay ( sorry ) verkeerd verbonden" hoor ik de jongen zeggen. Bijna gepakt pfieuw. "Saffi hier jou telefoon weer terug maar ga nu slapen morgen school en geen grote mond meer " en ze legt mijn telefoon neer en loopt de kamer uit.

Ik zet me telefoon aan de lader en probeer gelijk te slapen wat ik ook. Heb de rust nodig ook. Ik deblokkeer ze morgen wel.

~ De volgende ochtend ~
Ik werd wakker en mn ochtend routine verliep zoals gewoonlijk. Douchen , haren doen , kleding aantrekken , boeken in tas , ontbijten en op naar school. Ik deblokkeerde iedereen en meldde me aan op insta.

Pfff de tank is leeg dan maar met de bus en ik liep naar de bushalte 9 minuten wachten helemaal alleen. Ik zie een jongen naar mij toe komen lopen , is dat Issam? Dat is hem!
"Daar ben je a model , zelfs knapper dan op de foto's haha waar ga je naar toe" zegt hij met een valse glimlach op zijn gezicht. " School " zeg ik kortaf , " Hayhay ongesteld of gewoon chagerijnig deze zina mag best wel lachen hoor" en hij zit aan m'n haar. Ik doe een stap naar achteren en hij houd me vast en zoent me. Ik duw hem naar achteren " Wat doe je ben gestoord ?!" "Nee maar jij bent toch altijd oversekst ik heb bewijs kijk hier " en hij laat de foto's zien. Nog 3 minuten voor dat de bus komt. Ik blijf stil. " Wacht je op de bus? Je planning is gewijzigd je gaat nu met mij mee " zegt hij. " Ik ga nergens heen " zeg ik. " Jawel want je foto's staan op mijn telefoon dus loop maar achter mij aan ". Ik weet niet wat ik meer moet doen pure chantage is dit. En ik loop mee richting een auto. En we stappen in.

Binnen 5 minuten zijn we op de snelweg wat als school belt naar mijn moeder ? Hij zet muziek op het liedje herken ik Planete rif - 280 hij is een beetje te blij. Een paar minuten later zie ik een bordje met Denhaag staan. " Waar gaan we naar toe ?!" roep ik.

"Naar je nieuwe baan" zegt ie met een valse lach op z'n gezicht.

ZinaWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu