Kapitola 16.

787 49 2
                                    

Pohled Thranduilla


Už to byl měsíc, od nejšťastnějšího momentu v mém životě. Kvůli bezpečnosti mé dcery a ženy se celé království přesunulo pod zem. To nebylo ale jediné ochrané opatření. Celý les okolo království byl vyčištěn od nepřátel a byl hlídán. Almwen měla vždy někoho u sebe, kdyby se jí cokoliv stalo. Dnes jsem požádal - zprávou - starého přítele Gandalfa aby se dostavil do mého království. Čaroděj bylo dobré mít u sebe. Oznámil jsem mu stávající situaci. Souhlasil. Dostaví se co nejrychleji to půjde. Spadl mi kámen ze srdce. Almwen se zatím neobjevilo bříško, což mě trošku strašilo ale prý na to bylo moc brzi.


Pohled Almwen


Chodila jsem po své ložnici. To, že se celé království kvůli mě přemístilo pod zem, mě dost překvapilo. Do pokoje vešli moje komorné. Všechny najednou se mi uklonili.


,, Má paní." řekli sborově.


,, Připravte mi koupel, chci si odpočinout." zněla jsem unaveně.


Uklonili se mi a šli mi připravit lázeň. Z koupelny šla slyšet voda. Sundala jsem si korunu a položila jsem ji na svůj kosmetický stolek. Sundala jsem si šperky. Posadila jsem se. Přišla mladá komorná od dveří a začala mě česat. Vyčesala mi dlouhé vlasy, tak aby jsem si je nenamočila. Vstanula jsem a šla jsem do koupelny. Tam mě komorné vyslékli a já vstoupila do vany. Voda byla díky podzemních pramenů krásně teplá. Posadila jsem se a zavřela jsem oči. Chtěla jsem odpočívat.


Pohled Thranduilla


Měl jsem už pro dnešek klid. Šel jsem do mích komnat. Měl jsem za to, že tam Almwen bude. Když jsem ale vešel nikde jsem ji neviděl. V místnosti bylo příjemné teplo. Z koupelny přišla komorná. Jak mě viděla okamžitě se mi uklonila. Pochopil jsem proč je tu takové teplo a kde je Almwen. Šel jsem do koupelny. Komorné Almwen zrovna přidávali do koupele různé olejíčky. Almwen byla unavená. Nevěděl jsem jak ji pomoct. Udělal bych pro ni cokoliv.


O ŠEST MĚSÍCŮ POZDĚJI


Pohled Almwen

Cítila jsem se skvěle a zároveň hrozně. Skvěle - protože jsem cítila svého syna čím dál víc a víc. A hrozně - protože jsem tlustá a nepěkná. S Thranduillem jsem měla už pět měsíců spor. Já tvrdila, že čekám elfa, cítila jsem to a byla jsem si tím jistá. Thranduill tvrdil, že je to elfka. Každý večer jsme se smáli a bavili jsme se o miminku.


Pohled Thranduilla


Almwen krásně rostla. Miminku se dařilo. Gandalf se u nás zabidlel a neustale hlídal stav mě ženy i dítěte. Všechno bylo v pořádku až na datum narození dítěte. Bylo to k zimním měsícům. To mohlo ochrozit Almwen na životě. Ta mě ale pořád ujištovala, že je ji dobře. Seděl jsem v rádcovské pracovně. Každý se bavil s každým jen já jsem se neúčastnil rozhovoru. Myslel jsem na Almwen. Co asi teď dělá? - Bože jsem jak čerstvě zamilovaný puberťák. Zničeho nic vešel anděl.

King and Queen (cz Thranduil)Kde žijí příběhy. Začni objevovat