De musical

146 11 6
                                    

Jean staat op het podium. Hij gaat naast Sasha staan. Marco komt ook naast ze staan. Ze horen de leraar de aankondiging doen: "DUS IK KWAM OP HET IDEE VOOR DEZE MUSICAL HELEMAAL ZELF. IK KEEK EEN FILM EN TOEN DACHT IK: WE MOETEN ECHT EEN MUSICAL DOEN! DAMES EN HEREN, GENIET VAN ONS STUK LOVE IS WHERE ZE LOVE IS!" Jean hoort de leraar weg van het podium lopen. Het gordijn gaat open en ze zien het publiek, ze aplaussen. Jean slikt. De muziek gaat aan en iedereen begint te dansen. Jean draait een rondje. "En dan het groooote avontuur begint! Leven is allemaal surpriseeee!" Zingen ze. Jean bukt en twee jongens superbackflippen over hem heen. Jean koprolt achterover en staat op. Opeens is Mikasa daar en hij begint met haar te dansen. "Hey." Fluistert hij stiekem. "Hoi Jean." Fluistert Mikasa terug. "Hoe gaat het?" Jean pakt haar hand en laat haar een rondje draaien. "Niet goed, ik ben nogal zenuwachtig." Mikasa tilt Jean op. "Geen zorgen maken! Je doet het hartstikke goed." Zegt ze en ze gooit hem weer op de grond. Jean bukt half en doet zijn armen naar voren en hij loopt naar achter. Iedereen blijft nog even doordansen en uiteindelijk is het eerste liedje afgelopen. Het licht gaat uit en het publiek aplaust. Jean gaat zenuwachtig op zijn plek staan. Het licht gaat aan en de volgende scene begint.


Jean (Jonas in het acteer gebeuren) staat op de straat met zijn been op de steen. Marco (de vader) komt aangelopen.

"Jonas. Wat gij aan het doen?"

"Vader, ik nadenk."

"Zoveel nadenk, mijn zoon. Nadenk altijd jij doen."

Marco loopt gemeen heen en weer. Hij pakt Jean bij de schouder. Jean gaat weg van de stenen.

"Vader, leven is nadenk. U kunt niet stoppen mij."

Jean gaat dramatisch vooraan het podium staan. Hij flipt zijn haar. Marco komt bij hem staan en pakt hem bij zijn schouders.

"Zoon! Leven meer is dan nadenk! Jong zijn jij, niet vrijheid van je afnemen."

Jean maakt zich los.

"Vader! Ik dat niet kunnen! Nadenk te mooi zijn."

Jean doet zijn pet af en de muziek gaat aan. Jean slikt. Nu komt zijn liedje. Hij zweet nerveus. Nog steeds is dit vreselijk. Dan moet hij denken aan de speech die Marco net heeft gemaakt. Hij haalt diep adem en begint te zingen.

"NAdeNk IS WaT BELanGRiJk IS!"

Jean schrikt half. Dat was hartstikke vals! Hij kijkt naar het publiek. Ze lijken het niet erg te vinden.

"JE MOeT NiEt WOrrYIeNNnNN, DuNT WoRrYYY!"

Jean gaat verder met zingen. Hij... heeft hier plezier in. Jean stapt heen en weer op de maat van de muziek. Achter hem komen ook mensen dansen.

"doOoOONt YoU wOOrY MaH BAbeH!"

Jean draait achterover. Hij vind het leuk, echt leuk. Zo gaat iedereen verder met dansen en zingen. Jean draait naar voren en doet 1 hand in zijn zij en de ander naar boven. De muziek houdt op. Jean is opgelucht. Hij heeft het gedaan! Hij kijkt naar Marco. Die doet heel snel zijn duim omhoog onder zijn cape stiekem. Jean lacht en gaat van het podium af. Sasha en haar gang komen op want nu zijn het haar scenes.


Jean en Marco staan aan de zijkant van het podium. Marco gooit een flesje water naar Jean. "Zie je?" Zegt Marco. "Dat ging hartstikke goed! Ik zei toch dat je het kunt." Jean bloost. "Ja, het kwam allemaal door jou. Jij hebt me heel vaak geholpen met mijn angsten." Marco trekt een wenkbrauw op. "Huh? Wat bedoel je daarmee?" Vraagt Marco. Jean schrikt half. "Uh niks haha! Gewoon bedankt voor je speech haha!" Dan komt de leraar aangelopen en slaat de twee jongens op hun rug. Jean's water komt uit zijn mond. "AHA! DAT WAS PRACHTIG! AMAI! IK ZEI TOCH DAT HET GEWELDIG ZOU WORDEN?" Zegt de leraar. Marco staat op. "Ja dat ging goed." Zegt Marco. De leraar kijkt naar het podium waar Sasha en andere mensen hun scenes spelen. "HEY JEAN, BEN JE KLAAR OM STRAKS VERLIEFD TE WORDEN? HIHHIHI!" Zegt de leraar. Jean schrikt weer half. Dat was hij helemaal vergeten! Straks moet hij verliefd worden op het karakter van Sasha en haar ook kussen! Jean kijkt snel naar Marco. Zal hij dat erg vinden? Jean schrikt weer. Waarom denkt hij aan Marco? Hij is met Mikasa! Hij zou zich zorgen moeten maken of zij jaloers zal worden! "Leraar, moet ik de groene of roze pet nemen voor de volgende scene?" Hoort Jean opeens achter zich. Hij kijk naar achter en daar staat Eren met twee petten. De leraar ziet hem ook. "DE ROZE." Zegt het. Eren doet de roze op en gooit de groene weg. Hij loopt langs Jean maar botst tegen zijn schouder aan. "Oeps sry mijn fout ongeluk." Hoort hij Eren zeggen voordat hij verdwijnt. Jean zucht. Straks moet hij weer op. Dan komt de scene waar hij Sasha voor het eerst gaat ontmoeten. De leraar slaat Jean en Marco weer op hun rug. "GA JULLIE MAAR KLAARMAKEN! STRAKS HEB IK NOG EEN VERRASSING VOOR JULLIE! AHA!" De leraar maakt een pirouette en gaat op 1 been staan met de andere been naar voor op de grond. Het licht gaat uit op het podium. Het liedje is afgelopen. De leraar duwt Jean en Marco op het podium. "GA WEER MIJN STERREN!"

Jean x MarcoWhere stories live. Discover now