KAPITOLA JEDENÁCTÁ

2.1K 237 11
                                    

Minho možná odešel, ale moje touha o Thomasovi vědět víc nezmizela tak rychle jako on.

Proto si opět otevřu notebook a najedu na jeho profil. Chvilku jen zírám na profilovou a úvodní fotku, pak kliknu na „podrobné informace".

Pracuje ve společnosti Texas Dance Company. To mi potvrdí, že jeho tanec na zahradě není jen jednorázová choreografie, kterou si najdete na Youtube, naučíte se ji a pak s tím machrujete po zbytek školního roku, dokud nenastane léto a vy budete mít dostatek volného času na to se naučit perfektně sestavu další, ta vám zaručí drby na styl: „Já slyšela, že někde profesionálně tancuje," na celý příští rok. A takhle furt dokola.

Studoval na stejné základní škole jako já. A překvapivě, chodí na stejnou střední.

Žije v Austin, Texas. To mi taky nějak nepřekvapuje.

Členové rodiny: 1. Když to rozkliknu, mám tam Teresu. Trošku mi vrtá hlavou, proč on je Edison a ona Agnes, ale v dnešní době je možný snad všechno, takže toho nechám. Tvrdí Facebook, že jsou sourozenci? Ano. Vypadají jako sourozenci? Ano. Jsou si podobní jako sourozenci? Ano. Konec pochybností, musí být sourozenci.

Narodil se 26. srpna 1998. Stejně starý jako já.

Pohlaví: Muž. Nevím, co jsem od téhle informační kolonky čekal, žena asi určitě není. Minho mi určitě okomentoval tuhle situaci, že by mohl být transsexuál, shemale nebo nějaké jiné prazvláštní stvoření s nesrovnalostí v žensko-mužských záležitostech.

Hovoří jazyky angličtina a francouzština. Sakra, měl jsem místo španělštiny s rodilým mluvčím chodit na francouzštinu.

Pak jsem přejel na rubriku „Vztahy", trochu jsem přimhouřil oči, bál jsem se, co tam bude. Nakonec se pochlapím a otevřu alespoň jedno oko a přečtu „Žádné informace o vztazích k zobrazení." Skvělé. To znamená, že se na to nepodíval a nevyplnil to nikdy. Tudíž přestože je velká šance, že je nezadaný, může být zadaný a jen se vykašlat na nějaké formality jako je oznámení na facebooku, přičemž status oznamující, že člověk X se je vztahu s člověkem Y má nespočetně moc likes a ještě k tomu je zde dlouhá komentářová diskuze, ve které se střídají komentáře jako je třeba „gratuluju", „přeju vám to", „konečně", ale na druhou stranu jsou tu i takový hajzlíci, co jsou schopni napsat „to skončí", „počkej, ty seš jako lesba?", „wow, to jsem nečekal", „nehodíte se spolu" a jako poslední se přidá skupinka nejlepších kamarádů člověka X, kteří na něj začnou házet veškerou špínu, jen aby dotyčný člověk Y věděl, co je jeho drahá polovička zač.

Oblíbený citát tam má: „Nikdy se nevzdávej", což je jasný příklad vyplňování informací, co po vás Facebook chce a vy jste otázkami už tak znuděni, že tam píšete to, co vás jako první napadne a necháte to tak být, protože váš jediný cíl byl ten, abyste se procvakal až na konec registračního výslechu.

Jako poslední kliknu na „Zájmy" má tam několik tanečních klubů a značek jako je například Adidas a Nike, mezi hudbou má Arctic Monkeys, Linkin Park, Eminem, Macklemore, Rihanna a David Guetta.

A potom si toho všimnu, v kolonce „Filmy" má jeden jediný like a ten patří Starwars. Zděsím se. Já to nikdy neviděl, maximálně trailery. Lidé, co toto milují a jsou fanoušci tohoto „fenoménu", mi přijdou děsivý a až moc divní a šílení. Co když je jedním z nich Thomas? Bože a co když budeme mít na svatbě družbu v kostýmu Dartha Waderra a místo svatebního slibu si řekneme jen „Žij dlouho a blaze"?!

Ještě víc mě dostane fakt, že této osmilogii, nebo kolik to má vůbec filmů, dal hodnocení 5 hvězdiček.

Zvednu telefon a vytočím první číslo, co mám v seznamu. Po třech zvoněních hovor přijme.

„Co zas?" až když zaslechnu Mihnův tón v hlase, podívám se na čas. Je jedenáct hodin večer.

„On má rád Starwars."

„A co já s tim?"

„Já nemám rád Starwars."

„Tak vidíš, vzájemně se doplňujete." A s tím hovor vypnul.

Protočím očima a jedu v informacích o něm dál.

Jestli jsem si myslel, že zjištění o Starwars bylo špatné, to jsem ještě nepřečetl poslední informaci. Má zájem o: Ženy.

On není gay. On není homosexuál. On. Je. Hetero.

Co sis jako myslel, Newte? Že bude homosexuál a bude to láska na první pohled a za měsíc už bude svatba?

Opět vytočím Minhovo číslo.

Já: „On je hetero."

Minho: „Takže až se na tebe podívá, změní si na Facebooku orientaci. Kurva, to to nemůžeš řešit až zejtra ve škole?"

Já: „Ne? Tohle je závažná informace!"

Minho: „Tak mu napiš."

Já: „A co? ‚Seš vážně hetero? Nebo je tu šance, že seš bi?' Fakt milé."

Minho: „Já myslel něco na styl ‚Ahoj'."

Já: „To taky nepůjde."

Minho: „A proč?"

Já: „Je na to moc brzo."

Minho: „Odkdy je ‚moc brzo' na chat dvou neznámých cizinců, co spolu chodí do stejné školy?"

Já: „Odteď?"

Minho: „Newtone, debilním ‚Ahoj' nikdy nic neposereš."

Já: „Jako když jsem pozdravil tu holku ve školce a hned na to ji pozvracel?"

Minho: „Tos den předtím jedl písek na pískovišti, jak si my tvrdil."

Já: „No a?"

Minho: „Newte, jedl si dnes písek?"

Já: „Ne."

Minho: „Tak vidíš a napiš mu."

Já: „Ne."

Minho: „Proč?"

Já: „Protože."

Minho: „Tak proč mi voláš?"

Já: „Potřebuju psychickou pomoc?"

Minho: „Kámo, ty seš schopnej se složit při informaci, že má rád Starwars. Co budeš dělat, až se s tebou bude chtít vyspat? Volat mi s otázkou, jaký spodní prádlo si máš vzít na sebe? Je ti sedmnáct, dospěj!"

Potom se v reproduktorech mého iPhonu rozlehne pípání na znamení, že zavěsil. 

The Fault in My Inspiration [Newtmas AU] - českyWhere stories live. Discover now