1

1.3K 84 2
                                    

· *Гледната точка на Ейми*

Събудих се и слънцето огряваше лицето ми, опитах се да се преборя със светлината и отворих очи. Станах от леглото си и разтърках очите си, след което излязох от стаята, отидох в банята и започнах да се оправям. Миех зъбите и изплаквах лицето си, когато внезапно чух някакви странни шумове, идващи от кухнята и се запътих натам.

„Какво по дяволите беше това?" запитах се. Когато отидох там видях фигура, която готвеше и носеше боксерки. Само боксерки. Наистина съжалих, че отидох в кухнята, аз дори забравих, че той живее с мен. Не можеше ли да си облече нещо?

„Ох, Господи! Облечи си нещо, човече!" Изстенах. Хари се обърна бързо, но тогава на лицето му се появи усмивка. Той обича да ми се подиграва, което ме кара да го мразя още повече. Погледът ми започна да се движи надолу по гръдния му кош, татуировките му, неговата V линия, но изведнъж спрях и тогава осъзнах, че съм го оглеждала. Погледнах бързо нагоре преди да бъда хваната, но вече беше късно.

„ Харесва ли ти това, което виждаш, Ейми?" Той попита ухилен.

„Не."

„Добре, в моето старо жилище имах рутина, винаги да нося само боксерки. И сега аз живея тук, което значи, че мога да правя каквото си искам" Хари каза и аз му се изсмях.

„Първо, ти каза твоят 'стар апартамент' -"

„Старо жилище."
„Каквото и да беше. Имам предвид, че тогава си бил сам, а сега живееш с мен. Следователно трябва да уважаваш това-„

"Уважавам го" Прекъсна ме отново, след което ми намигна. Обичайният досаден Хари.

„Престани да ме прекъсваш! И ти не можеш да правиш каквото си искаш, защото аз също живея тук. Трябва да поставим определени правила, щом ще живеем в един апартамент." Казах, седейки на един от столовете в кухнята.

„Не сега, моля те" Той простена. „Все тая, нека започнем отначало. Добро утро, бебе" каза, усмихвайки се, а аз го изгледах гневно, когато ме нарече бебе. Защо винаги успяваше да ме ядоса или подразни?

„Не. Ме. Наричай. Бебе" заявих.

„Никога... Бебе" той го каза отново и аз простенах. Изсмя се и постави пред мен чиния пълна с палачинки. Обичах палачинки, бяха ми любими. Хвърлих му объркан поглед, а той се усмихна скромно. Погледнах чинията, след което отново него и повдигнах вежди.

„Това за мен ли е?" попитах го и той кимна. Не казах нищо друго, но се борех с образуващата се на лицето ми усмивка. Опитах палачинките и погледнах Хари.

„Няма да те питам дали готвенето ми е добро, защото знам, че е перфектно. И двамата знаем" Пошегува се и ми намигна. Беше толкова сладък - Имам предвид суетен.

„Не е толкова добро" Казах, клатейки главата си. Хари се засмя и се отдалечи, като той също клатеше главата си.

Започнах да се храня и след няколко минути чух кискане. Обърнах се и видях Хари. Този път носеше дрехите си. Някакви черни шорти и бяла тениска. Наистина ли ме послуша? Странно, това определено не беше той.

„Изглежда, че лъжеш през цялото време. Имам предвид защо просто не каза, че храната ти харесва?" каза и извъртях очите си. Добре, излъгах, просто не исках той да си мисли, че му дължа нещо. Ако си е помислил дори и за секунда, че може да получи втори шанс, е трябвало да спре още тогава.

„Ейми?" Бях се отнесла. Погледнах Хари объркано.

„Да?"

„Добре ли си?" Той попита и аз кимнах. Така се появи още една лъжа.

*Гледната точка на Хари*
Ейми беше много упорита, преди беше по-различна, но го заслужих. Аз бях причината, заради мен Ейми се промени и се мразех за това. Но нея никога не бих могъл да намразя.  Знаех, че беше твърде късно, но исках тя да е щастлива и ние никога да не се караме и да сме щастливи заедно, точно както бяхме навремето.

За да я накарам да повярва, че съм се променил, трябва да й го докажа, но си признавам, че ще бъде трудно. Искаше ми се тя просто да се отвори за мен, но явно за да върна старата Ейми ще трябва да я дразня през цялото време. Ако успея да получа шанс ще й покажа, че може да ми се довери отново. Просто трябва да дам всичко от себе си да успея да събора стените, които тя е построила още преди доста време.

Готов съм на всичко за Ейми.


Тази глава е по-дълга от предната, както виждате. Изразете мнението си в коментарите и гласувайте. Колко повече - толкова по-скоро ще кача следващата. ;д
Смятам да качвам по 2-3 глави на седмица, но все пак трябва добър рейтинг, защото превеждането не е много лесна работа. ^^

RoomMates /H.S./ Bulgarian TranslationHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin