6

822 62 2
                                    

* Гледната точка на Ейми *
Ето ни тук - с Хари седим на обичайното ни място - в дневната. След като се преоблякох и той направи същото, седнахме тук, готови да се опознаем отново.

"Какво искаш да правим? Имаш ли нещо наум?" попитах и Хари просто ми се усмихна. Разбрах, че вмомента мисли по въпроса.

" Е какво ще кажеш да се опознаем?" Хари предложи и аз се изкикотих.

"Вече се познаваме, Хари."

"Ти каза "да започнем отначало", така че?" Замислих се и защо не? Може би идеята не е лоша.

"Защо да не си задаваме въпроси" Този път аз предложих и той кимна. "Добре, питай" Казах, развълнувана от този вид игра.

"Ъм, коя беше първата мисъл, която премина през ума ти, когато разбра, че аз ще бъда твоят съквартирант?" Хари се усмихна самодоволно на въпроса си, той просто искаше да знае какво наистина мисля за него. След като чух въпроса му, веднага осъзнах каква игра играе. И аз също исках да играя.

"Беше нещо от сорта на 'уф, защо точно той? Той е най-отвратителният човек на планетата' Това беше, което си помислих" Казах, опитвайки се да сдържа смеха си, а Хари  се намръщи. Знаеше, че се шегувам, но той искаше да играем така.

"О, наистина?" Кимнах. "Да ти кажа ли аз какво си помислих?" Поклатих глава.

"Не съм те питала" Усмихнах му самодоволно и той се изнерви, защото ако това беше игра определено искаше да я спечели. Винаги е обичал победата и е мразел загубата, но с мен се превръщаше в различен човек. "Защо толкова ти харесва да ме дразниш?"

"Не знам" Каза, клатейки главата си, докато мислеше "Наистина не знам, мисля, че просто искам да те накарам да се усмихнеш накрая и някак си, когато те дразня ти го намираш за забавно и ти харесва." Усмихна се. Това, което каза беше вярно.

"Кой ти е казал, че ми харесва?" попитах го, ухилена.

"Не е твой ред да питаш, любов" Изкикоти си и се намръщих, защото загубих този рунд. Той направи същото, което аз направих преди това.

"Тогава питай"
"Ако работех в същото кафене като  теб какво щеше да направиш?"
"Хм, определено щеше да е забавно" Казах, подсмихвайки се.

"Страх ме е!" Хари каза.  Изкикотих се, защото щях да го подлудя, ако работехме заедно.

" Добре! Мой ред е, ъм, имаш ли приятели?" Попитах го, докато си играех с кичур от косата ми. Той ми се подсмихна и продължи да ме гледа втренчено, докато си играя с косата ми. Странно е, но си спомням как преди той обичаше да си играе с косата ми и всъщност беше много сладко.

"Да,имам" Той каза, усмихвайки се. Изглеждаше горд.

"Аха, хубаво" Усмихнах му се.

" Имаш ли най-добър приятел?" Той ми се усмихна и аз кимнах. Разбира се, аз имах моят рус, сладък ирландец - Найл, когто обичах до смърт.

"Да имам, Найл. Той е моят най-добър приятел и също работи в кафето."

* Гледната точка на Хари *

Кимнах на това, което тя каза. Найл? Най-добър приятел? В този момент изпитах нещо, което не бях чувствал от доста дълго време. О... Ревност. "Все още ли пееш, Хаз?" Ейми попита с усмивка и аз й отвърнах, тя винаги е казвала колко обича гласа ми и аз пеех единствено и само пред нея, никой друг не знаеше за това.

"Да, все още пея" Беше мой ред да питам и помислих за следващия си въпрос. О, открих перфектния. "Хм, защо ми даде втори шанс?"Попитах и Ейми забеляза това, че бях сериозен. Очите ми търсеха отговора в нейните.

"Моля? Да не би да не искаш шанс?" Ейми се шегуваше, когато беше наистина нервна. Познавах я и знаех, че вмомента е така.

" Отговори, Ейми. Не се шегувам" Тя просто сви рамене.

"Не знам, Хари. Наистина, не знам." Прокарах ръка през къдриците си. След няколко минути погледнах часовника, след което отново погледнах Ейми, но тя гледаше към ръцете си и си играеше с пръстите си. Това беше нейният навик, когато беше нервна. Беше толкова сладко, това накара усмивка да се образува на лицето ми.

"Сега трябва да тръгвам, ще излизам с приятели. Ще ме няма за няколко часа, ще се видим после" говорех, усмихвайки се след краткото мълчание между нас. Тя ми кимна, също усмихвайки се. Станах и отидох в стаята си. Бях донякъде тъжен, защото ми се искаше да разбера какво мисли тя.

Какво иска?

Какво си мисли когато сме заедно?

Защо ми даде шанс? След като го получих, все още не беше достатъчно за мен.

"Добре, Ейми... Тази нощ ще е забавна"



Дано главата ви е харесала ^^

RoomMates /H.S./ Bulgarian TranslationWhere stories live. Discover now