7

869 59 1
                                    

*Гледната точка на Хари*

Разговарях със Зейн и тогава той ме попита за Ейми. Усмихнах се, сещайки се за нея и за смеха й. Всичко свързано с нея ме караше да се усмихвам. "Е, как е твоята чудесна съквартирантка?" Зейн се пошегува. Извъртях очи и той се подсмихна.

Зейн е един от най-добрите ми приятели, а останалите са Лиам и Луи. Казвам им всичко и те знаят за мен и Ейми. Зейн искаше да се срещнем днес и ето ни, седяхме в едно кафене,не беше  като това, в което Ейми работи, но беше хубаво, че съм с приятел.

"Тя е добре" Казах, опитвайки се да не се ухиля, но тойя забеляза и повдигна вежди, а аз се изкисках. "Е, тя се държи по-добре с мен вмомента. И тя каза, че ми прощава"

" Това е много хубаво. Много много хубаво, Хаз!" Кимнах, усмихвайки се. "Надявам се да не повториш това, което направи преди-" Прекъснах го.

"Какво?! Не! Никога! Не се тревожи!" Казах бързо и той се усмихна.

"Поздравления в такъв случай!"
"Мерси, но мислиш ли, че ще можем отново да се съберем?" Зейн се подсмихна на въпроса ми и отпи последната глътка от напитката си. Аз вече бях изпил своята, затова напуснахме кафенето.

"Хари, ти беше този, който сложи край." Той беше прав, истина е. Мислех си, че ще е добре за нея, ако се разделим, не бях достатъчно добър за нея. Аз бях лош човек, но тя промени, когато започнахме да срещаме, точно както в книгите, които  четем и във филмите, които гледаме доброто момиче променя лошото момче. Когато тя стана част от живота ми и я опознах, осъзнах, че не я заслужавам.

О, вмомента все още мисля същото, но съм егоист. Исках я отново. Исках отново да бъде част от живота ми. 

"Да, но след като скъсахме... Аз-" Спрях и погледнах настрани.

"Ти какво, Хари?" Зейн попита, но не исках да отговоря, затова просто скръстих ръце. Никой не би ме разбрал.

"Добре, както искаш" Той спря да върви и аз направих същото. "Все тая, ще има парти в петък, в апартамента на Луи. Ще дойдеш ли?" усмихнах се самодоволно и кимнах.

"Разбира се" Тогава се сетих. "Може ли да взема Ейми със себе си?"

"Да. Плюс това, искаме да се запознаем с нея." Зейн каза като под "ние" имаше предвид него и момчетата.

"Добре, но без флиртуване и игрички, Малик!" Предупредих го и той се засмя.

"Добре, добре. Ще се видим в петък." Кимнах отново и се разделихме в различни посоки. Докато вървях към апартамента не спирах да мисля за мен и Ейми. Никога не сме били приятели, дори когато я срещнах за първи път знаех, че сме повече от това. И не можех да бъда неин приятел, ако чувствах нещо повече. Но ако приятелството ни може да ми върне доверието й, съм съгласен на това и ще опитам.

Стигнах до апартамента, отворих вратата, влязох вътре и отидох във всекидневната, за да открия Ейми, която седеше там и четеше книга. "Хей, Ейми," Казах, тя ме погледна и се усмихна.

"Хей , Хари." Отидох до дивана и седнах до нея.

" Какво правиш?"Тя ме изгледа, все едно съм пълен идиот и продължи да чете.

" Не знам... Чета?" Подсмихнах се на това, което каза. Продължих да я наблюдавам, как четеше  и си играеше с косата си, но тя все още ме игнорираше и ми доскуча. Взех книгата й и я хвърлих на другия диван.

"Ей!" Ейми извика, ухилена.

"О, значи вмомента съществувам?" Попитах, усмихвайки се и тя се изкикоти. "Все тая, в петък ще има парти, запомни това" Казах и станах.

"Защо?" Тя попита объркана и също се изправи.
" Защото идваш с мен" Казах и започнах да вървя, но тя хвана китката ми.

" Почакай, какво парти?"

"Приятелят ми, Луи, го организира." Усмихнах й се.

" И какво те кара да мислиш, че ще дойда с теб?" Ейми попита самодоволно.

" Защото сме приятели и трябва да се забавляваме заедно, Ейми." Тя остана объркана. Не знаех защо, но не ме интересуваше дали й харесва или не, тя щеше да дойде с мен.

" И имаш ли някакви планове за довечера?" Тя поклати глава. "Страхотно! Става ли да излезем?" Ейми повдигна вежди.

" Просто на разходка, не е среща, наистина." Засмях се на реакцията й и тя кимна, усмихвайки се. Това беше хубаво, можехме да се разходим и да поговорим. Искам да разбера, какво наистина тя е чувствала и все още чувства около мен.


Дано ви е харесалата главата ^^
График: Ще има всяка неделя :))

RoomMates /H.S./ Bulgarian TranslationWhere stories live. Discover now