Luke & Scarlett

190 6 0
                                    

Er word aangebeld. Ik loop naar de deur en doe open. Het is de moeder van Scarlett. 'Kom binnen' zeg ik. 'Ziet Scarlett ons niet dan'? vraagt ze. 'Nee'. 'Mooi'. Ik doe een stap opzij zodat de moeder van Scarlett naar binnen kan. Ik doe achter haar de deur dicht en loop achter haar aan. 'Mijn man en ik hebben overlegd en we denken dat het goed is voor Scarlett als ze even weg is. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen ontmoeten'. 'Dus Scarlett mag mee'? 'Ja'. Ik kan wel dansen van blijdschap, maar ik moet mij in houden. 'Ik ben zo terug' zeg ik. Ik loop naar de keuken waar ik even een beetje los kan gaan en pak 3 kaartjes. 3 vip kaarten die we al hadden klaar liggen voor de ouders van Scarlett en haar broer. Zo kunnen ze haar zien tijdens onze tour. Ik loop met de kaarten terug naar de moeder van Scarlett. Ik geef ze aan haar. 'Dit zijn 3 kaartjes voor een concert waar jullie willen. De reis word betaald en jullie kunnen dan achter de schermen zodat jullie Scarlett dan kunnen zien' zeg ik. 'Wat leuk! Heel erg bedankt. Wanneer ga je het Scarlett vertellen'? 'Uhm, vanavond denk ik'. 'Oké, weten jullie al van wanneer tot wanneer de toer is'? 'Het is vandaag de 14e toch'? 'Ja'. 'We gaan van 24 september tot 28 januari. Precies 18 weken'. 'Ongeveer 4 maanden dus'? 'Ja. Hoe oud word Scarlett eigenlijk'? '18'. 'Oké, bedankt'. 'Ik ga terug naar huis voordat Scarlett merkt dat ik er niet ben'. 'Oké'. 'Tot ziens'. 'Doeg'. Ik plof op de bank neer als de moeder van Scarlett weg is. De jongens komen de trap af gerend. 'En'? vragen ze alle 3 tegelijkertijd. 'Ze mag mee'! 'Wanneer ga je het vertellen'? vraagt Ash. 'Vanavond'. 'Komt ze eten'? vraagt Calum. Ik haal mijn schouders op. 'Hebben we genoeg eten'? vraag ik. 'Ash knikt. 'Dan ga ik vragen of ze blijft eten'. 'Top. We eten over een half uur'. 'Oké'. Ik pak mijn telefoon en stuur een whatsappje naar Scarlett.

Kom je vanavond hier eten? Ik wil je iets vertellen.

Ja leuk! Ben benieuwd! Hoe laat eten jullie?

Over een half uur.

Oké, dan zorg ik dat ik er ben.

Top!

Ik leg mijn telefoon weg en geniet even van het moment. Voor ik weet is Scarlett er al.


P.O.V. Scarlett

Ik hoef niet meer aan te bellen dus ik loop door naar binnen. Ik ben benieuwd wat Luke mij wilde vertellen. Ik hoop wel leuk nieuws! De jongens zitten op de bank en zijn aan het gamen. Mij hebben ze nog niet opgemerkt dus stiekem maak ik een foto. Geweldig hoe ze allemaal zo verdiept zijn in hun spel! Ik heb ze al zo lang niet gezien! Luke  en Ashton zitten op de bank. Calum en Michael zitten op een stoel vlak voor de televisie. Ik blijf nog even kijken en geniet van de jongens lekker verdiept in hun spel. Na een paar minuten zo staan loop ik toch door naar Luke en plof tussen hem en Ashton in op de bank. Van schrik laten ze hun controller vallen. Ik lach me stuk. Die gezichten! 'Hé'! zegt Ashton. 'Hoi' zeg ik. 'Hoe lang ben jij er al'? vraagt Ashton. 'Een paar minuten'. 'Serieus'? vraagt Michael ter bevestiging. 'Ja, serieus. Jullie waren helemaal verdiept in jullie spel en daar genoot ik eventjes van'. 'We moesten gewoon de missie halen' zegt Calum. Ik knik. Er klinkt een gepiep. 'Wat is dat gepiep'? vraag ik. 'Shit, het eten'! Ashton staat op en rent naar de keuken. 'Dat kunnen we wel vergeten' zegt Michael lachend. We staan allemaal op en lopen naar de keuken. Het staat er helemaal blauw en op tafel staat een zwarte ovenschotel. 'Dat ga ik niet eten' zegt Calum. 'Ik ook niet' zegt Michael. Luke schud zijn hoofd. 'Ik ook niet'. 'Sorry, maar dat ik ook niet eten' zeg ik. 'Ik ook niet'! zegt Ashton. 'Bestellen we dan pizza'? vraagt Michael. Ashton knikt. 'Pizza'! roept Calum. Hij rent bijna naar de telefoon en besteld pizza. Binnen 10 minuten liggen er 5 pizza's op tafel. We gaan allemaal op de bank zitten en we beginnen aan onze pizza's. Als ik nog een kwart van mij pizza heb liggen valt er mij iets op. Er staat iets op de bodem van de pizza bodem geschreven. Toen ik nog ene halve pizza had zag ik dat ook maar dacht het vuiligheid was ofzo, maar nu kan ik bijna alles lezen wat er staat. Snel eet ik de andere kwart nog op. Je zou denken: je kan ook gewoon de stukken aan de kant schuiven, maar daar had ik geen zin in. Ze hadden erg hun best gedaan om het zo te krijgen dus ik doe alsof ik nog niks gezien heb. Na een paar minuten heb ik de hele pizza op en kan ik lezen wat er staat.

Lieve Scarlett,

We weten dat je bijna jarig bent en je verjaardagscadeau is misschien nog een beetje vroeg, maar we weten dat je er heel veel plezier van zult hebben, dat hopen we dan.

Scarlett, wil jij met ons mee op tournee?

liefs Luke, Ash, Michael en Calum

'Dit is een grapje zeker'? vraag ik verbaasd. Luke schud zijn hoofd. 'Wil je mee op tournee'? vraagt hij, 'Ja! Maar ik weet niet of het van mijn ouders mag en of ik vrij krijg van school' zeg ik. 'Allemaal al geregeld' zegt Luke. 'Wanneer is het'? 'Van 24 september tot 28 januari' zegt Ashton. 'Ik ga heel graag mee'! zeg ik. 'Maar hoe hebben jullie voor elkaar gekregen'? vraag ik. 'Gewoon een beetje slijmen bij de pizzeria' zegt Calum. 'Maar jullie wisten toch niet dat we pizza zouden gaan eten'?  Ze schudden hun hoofd. 'Ik had expres het eten er te lang in gedaan' zegt Ashton. 'Ik heb er nu al zin in'! 'Wij ook' zegt Luke. Ik ga lekker tegen hem aan zitten en Michael zet een comedy film op. De avond vliegt voorbij en voor ik het weet, moet ik weer naar huis.

My life ft. 5sosWhere stories live. Discover now