Despre Huntress

252 18 3
                                    

Helena Rosa Bertinelli este printre cele mai cunoscute identitati ale lui Huntress, alaturi de Helena Wayne. A fost pentru un timp si o alta versiune a lui Batgirl si o membra de lunga durata a Pasarilor de Prada (Birds of Pray). In noile versiuni scrise de DC Comics, Helena Bertinelli este de fapt agent secret pentru organizatia de spionaj Spyral, numele ei fiind folosit de Huntress ca o acoperire.

Helena Bertinelli a fost introdusa in Universul DC prin intermediul propriiei sale serii de benzi desenate "Huntress" din 1989 de Joey Cavalieri si desenata de Joe Staton.

Exista mai multe versiuni ale povestii Helenei, dar eu v-o voi prezenta pe preferata mea. 

Helena Rosa Bertinelli s-a nascut in sanul unei familii foarte influente. Tatal ei era foarte cunoscut in lumea mafiota din Gotham, ceea ce insemna ca avea si foarte multi dusmani. La 6 ani Helena a fost rapita de un rival al tatalui sau doar pentru ca acesta sa il poata tortura mental pe tatal ei, acest lucru traumatizand-o. Parintii ei, Guido si Carmela Bertinelli au trimis-o la o scoala cu internat si au angajat un bodyguard care sa o apere si care a antrenat-o in toate formele de lupta. La varsta de 19 aniu intreaga sa familie a fost asasinata ea si-a inceput cruciada impotriva Mafiei. S-a intors in Gotham ca Huntress cu un singur scop: Razbunarea.

Helena a devenit membra a Ligii Dreptatii si a dezvoltat o relatie sentimentala cu Vic Sage (The Question). Acesta a ajutat-o sa il captureze pe asasinul parintilor sai, dar a oprit-o cand ea a vrut sa il ucida. Din cauza comportamentului ei iesit de sub control este data afara din Liga si isi continua lupta contra Mafiei pe cont propriu. Huntress are o relatie complicata cu Black Canary. Ele sunt mai tot timpul pe punctul de a se lua la bataie. Helena o ajuta pe Dinnah sa o opreasca pe Roulette care controla mintea lui Wonder Woman, Vixen si Hawk Girl pentru a lupta in arena ei spre deliciul bogatasilor din intreaga lume. Black Canary se ofera sa vorbeasca cu membrii Ligii pentru a o primi pe Helena inapoi, dar aceasta refuza spunand ca ii e mai bine pe cont propriu.


Huntress a aparut in mai multe episoade din "Batman: The Brave and the Bold", dar preferatul meu este "The mask of Matches Malone". Cantam cantecul "Birds of Pray" prin casa si le puneam pe surorile mele mai mici sa ma asculte cantand in timp ce ele aveau o privire gen: "Ce mai are si nebuna asta?"

A aparut si in serialul "Arrow", personajul fiind interpretat de Jessica de Gouw.

Este o atleta excelenta, este foarte buna la lupta corp ca corp si este o priceputa arcasa.

BATMAN -Replici-Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum