Değişim fikri

732 331 47
                                    

Oyuna getirildiğimi anladıktan sonra ,Asrın'ın üzerine gitmemek için konuyu onunla hiç konuşmadım . Ama o beni sosyal medyaların hepsinden engellemiş , beni görmek istemediğini herkese açıkça söylemişti. Bütün olanların sorumlusu Sinem idi. Ve ben bunu ona ödetecektim . Herkesin olduğu gibi bende abaza, serseri, kavgacı ve olaya hemen damlayan arkadaşlara sahiptim. Hemen hepsini aradım veya mesaj yolladım yani bir şekilde ulaştım . Ulaştıklarıma sorunu anlattım ve onlara yapmaları gereken şeyi yapmalarını söyledim. Bu bayağı etkili olmuş olacak ki : Sinem ve arkadasında beni dövmek için gelen (eskiden benim yanımda olan) arkadaşları vardı. Tabi ben tektim. Onlarla önceden takıldığımdan rajonun nasıl işlediğini biliyordum; Bir sünepe seçilir ya korkup yarvarana kadar ya da hakarete uğrayana kadar peşini bırakmazlardı. Gerekirse şiddete bile başvururlardı. Kaldı ki beni tanımayan biri için fazla iddialıydı -benim takıldıklarımı yanına alıp beni dövmeye gelmesi(!)- .
Herneyse dışarı çıktım . Sinem kapıda beni bekliyor arkada kaldırıma oturmuş tayfa . Sinem yanıma geldi. Kollarını önünde birleştirdi bana doğru eğildi ve yüksek sesle dediki - hadi lan yiyosa üzerime gönderdiğin pisliklerin dediklerini yüzüme de . Diye.
Sakin ol dedim kendi kendime . Kalıtsal bir hastalığa sahibim , kriz durumlarında sinirden bayılıyorum ya da karşımdakine zarar veriyorum . Şuan bayılmanın sırası değildi ama krizin geleceğinin sinyallerini veriyordu vücudum . Sonra Sinem daha çok yakınıma geldi eliyle omzumu itti -hadi lan desene , korktun mu ? Kolay değilmiş değil mi ona buna mesaj attırmak .
Sakinliğin de bir sınırı var ama her kuşun eti yenmez canım. Benim sinirler o elin omzuma değmesinden sonra patladı, ne dediğini duydum ne de arkadasında ki hareketlenmeleri algıladım . Elime geçen ilk şeyle Sinemin üzerine yürümeye başladım.
-Sen kime sesini yükseltiyon , kimin üstüne yürüyon , el kol hareketi yapacak kadar ne içtin kızım sen .
Elime aldığım şeye baktım , yarıya kadar su dolu bir pet şişe . Şişeyi geçirdim kafasına . Sinem önce bir sendeledi sonra tam harekete geçecekti ki , melis -sakin olun ya - dedi.
O kıza da zaten tahammülüm yoktu .
-Kapa çeneni . Dedim.
Ben yapmadım diyordu Sinem . Neyi yapmadın demek bile istemiyordum . Ha o zaman bana vahiy mi geldi abi ne bu ya . En sonunda olan oldu ve neresinden başlarsak kârdır deyip tuttum kolunu . Ama sonra bir elde benim kolumu tuttu . Sinem'in kolunu bıraktım ve kolumu tutan kola baktım. Asrındı . İşte şimdi benim için hayal kırıklığı tam da buydu..
Asrın'ın gözlerinin içine baktım. Benden uzaktı açık kahve gözleri . Benim gözlerimde ne vardı peki ? Bunu bize yapma diyen bir çift kedi bakışı mı atıyordum yoksa ? O bayıldığım sıcak teni şuan midemi bulandırıyordu. Bir kez daha kolumdaki eline baktım . Kimseden ses çıkmadığını fark ettim. Ani bir hareketle kolumdaki elinden kurtuldum. -Sen karışma . Dedim.
Asrın çaprazımda duran Sinem'e bakıp -ona zarar vermene izin veremem. Dedi.
Yemin ediyorum ortalama yaş standartımıza göre yaşadığımız her şey sanki bir kitaptan alıntılama gibiydi. Tam yerinde yapılan klişe konuşmalar... Tabi o an onu düşünemiyorsunuz . Daha etkili ne derim , yok efendim nasıl daha fazla canını yakarım , ne desem daha inandırıcı olur falan filan . Ne derler çocuk aklı gibi bir tabir işte. Neyse sonra bende bir klişe yapayım da tam olsun demiş gibi Asrın'ın gözünün içine baktım ve ordan gittim.
***
Eve gitmek için otobüse bindim. Yolda bol bol zamanım vardı düşünmek için. Şaka maka Asrın yok artık hayatında alışsan iyi edersin , gibi düşünceler geçmeye başladı aklımdan. Onun kokusunu istediğin her an almak ... Saçlarımda gezen parmaklarının ardından kucağında daldığım uykular ... Hiç biri yoktu artık . Geleceğim onunlaydı benim. Ve bunların başıma gelmesini sağlayan , daha beyni bile gelişmemiş gerizekalıya haddini çok güzel bildirecektim . Şuan değildi zamanı ama . Hiç beklemediği bir anda hayatına girecektim . Bu belki 3 yıl belki de 5 yıl sonrası da olabilir.
Eğer canını yakan bir oyun olacaksa bu ,kesinlikle ; yetişkin aklı, acımasızlık , duygularını köreltmiş , istediğini zamansız alabilen biriyle gerçekleşir. Gör bakalım Sinem hanım , Eylem 5 yıl sonra nasıl olacak.

İhanet Kokulu Beden Where stories live. Discover now