Hoofdstuk 30

135 9 0
                                    

POV. Sylvie

Wow, vet! "Do you like it?" Zeker! We vlogen op Fladders rug naar het kasteel. Het zweefde op eens soort aardeblok, daaraan zaten bruggen die leidde tot andere aarde brokken, op de een liep een riviertje, op een ander stond een rare poort, en een palmboom. Op het grootste en middelste aardeblok stond het kasteel. Naar het kasteel toe zweefde ook losse aardeblokken. Het kasteel was erg groot. Ik was benieuwd hoe het er van binnen uit zou zien.

POV. Kaya
Ik liep door mn kasteel. Ik heb de sissende slangen naar het rijk van Yara gestuurd. Daar heb ik haar voor het laats gezien. Hopelijk vernietigen ze alles wat daar is. Yara nemen ze ook mee als dat lukt. Dan gooi ik haar lekker in de kerkers! Kan ze daar lekker verrotten! Terwijl Sylvie toe kijkt 😈 wat zit ik toch boordenvol goede ideeën!

POV. Lilian
Kijk. Hier is mijn kamer. Sylvie stapte naar binnen en keek haar ogen uit. "Wow...is dat?" Ik knikte. "Een wolk, gewoon een wolk?" Ja. "Zak je daar niet doorheen dan. Ik begon te grinniken. Nee hoor. Een wolk slaapt echt hemels. Als ie vanavond hier blijft slapen kom je gewoon gezellig met mij op een kamer en dan vraag ik even of ze voor jou ook een wolk willen neerzetten. Sylvie keek me ongelovig aan. "Maar......maar zak ik er niet doorheen dan?" Nee tuurlijk niet, ik zak er toch ook niet doorheen!? "Nee oké, maar ik ben een mens." Nee, je bent geen menes, papa heeft je getransformeerd in een mens, je bent een elf. "En zeemeermin" ik keek haar verbaast aan. Meen je dat serieus? Ze knikte. "Niet altijd even handig, maar alsnog is het wel lachen" zei ze grinnikend. Ik keek haar ongelovig aan. "Wat is er nou?" Maar....je bent een volbloed elf, hoe kan je dan ook zeemeermin zijn? Je kan niet volbloed elf en volbloed zeemeermin zijn. Heb je krachten als je zeemeermin bent? "Ja, maar alleen water heeft Sisiliya gezegd." Ik knikte onbegrijpelijk. Ik zal het er nog maar even met papa over hebben. "Wie, jij of ik?" Ik. "Oh oké."

Kan je eigenlijk lucht sturen? "Nope, alleen aarde en vuur sinds eergisteren." Oké spannend. Zal ik je leren lucht sturen? Ze knikte gretig. Kom maar mee naar buiten!

POV. Sylvie
Ik vloog achter Lilian aan naar buiten. Wacht! Ze draaide zich om. "Wat?" Vorige keer wilde Yara me leren vuur sturen. Sisiliya moet mij het leren. Zij moet me de basis uitleggen, en jij kan tips geven en andere trucjes aan mij leren. Ze keek me verward aan. Anders gaat Sisiliya dood. Ze trok haar wenkbrauwen op. "Oh oké" zei ze een beetje verward. "Hoe wil je zorgen dat ze hier komt? Hiermee. Ik pakte het kleine belletje uit mn jurk en rinkelde er mee. Binnen een paar seconde was Sisiliya er. "Hey meiden" hoi. "Gezellig bij Lilian aan het overnachten?" Grinnikte. Ik knikte. Ze slaapt op een wolk! Weet je hoe raar dat is? Sisiliya begon te lachen. Dat kunnen alleen lucht elfen en jij, andere zakken erdoorheen. Ik knikte begrijpend. "Maar waarvoor had je gerinkeld?"

"Goed zo, Sylvie" hoorde ik Sisiliya zeggen. Nadat ik haar had verteld dat ik lucht wilde sturen. Ik keek haar aan. Ik zag dat ze zei dat ik een orkaan moest maken. EEN ORKAAN? Sisiliya knikte alsof het niets ernstigs was. Maar....maar hoe moet ik dat doen dan? "Gewoon zoals je denkt dat het moet. Ik concentreerde me, hield een orkaan in mn hoofd en ik begon wind op te laaien en ik begon rondjes te draaien. Langzaam maar zeker ontstond er een orkaan. Ik stopte met draaien want ik werd er duizelig van. Maar de wind raasde om me oren. Ik zat zelf in de orkaan! Dit was niet de bedoeling! Ik werd gestrest. Wat moest ik doen? Hoe kon ik deze orkaan stoppen. Ik keek hulpzoekend om me heen. Sisiliya en Lilian waren nergens te bekend. Ik deed mijn handen omhoog en naar beneden, maar daardoor werd de wind alleen sterker en zwakker. Zwakker! Dat moest er gebeuren. Ik deed mijn handen omhoog en toen weer naar beneden. Maar tot mijn grote verbazing zag ik nog steeds geen hand voor ogen.

Ik dacht na. Hoe kon ik dit ding oplossen. SISILIYA! Ik wachte op antwoord, maar al snel had ik door dat ik lamg kon wachten op antwoord. Nog een keer dan maar. SISILIYA! Schreeuwde ik, maar mijn stem werd mee gesleurd door de harde wind. LILIAN! Ook geen reactie. LILIAN! Oké, Sisiliya en Lilian hoorde me allebei niet door dit kabaal er moest een manier zijn om hier weg te komen. 'Goed Sylvie, rustig blijven. Je kan je dood gaan piekeren, maar dan kom je er niet uit. Denk na. Denk logisch na.' Zei ik tegen mezelf. Ik kon niks bedenken.....

draaien was geen optie. Of juist wel! Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb! Ik begon tegen de draaiing van de orkaan in te draaien. En opeens was de orkaan van de aardbodem verdwenen. Ik zag Sisiliya naar me toe vliegen. Omg, yes, je leeft nog! Ze keek me raar aan. "Waarom zou ik dood zijn dan?" Ik...ik...ik dacht dat ik met mn orkaan alles had verwoest. Het viel me nu pas op dat er helemaal niks kapot was. Ik keek met een verbaasde blik in het rond.

Waar is Lilian? "Hier" ik schrok me rot. Jemig Lilian zei ik lachend. Ik schrok me dood. Ze begon te grinniken. "Hé zag er goed uit die orkaan hoor." Serieus? Ze knikte. "Zal ik je morgen anders leren om te tollen?" Tollen? Ze knikte. "Tollen ja." Ik keek met een vragende blik naar Sisiliya. "Meid ik heb geen idee wat het is." "Dat zul je dan morgen wel zien" zei Lilian geheimzinnig.

"Maar kom, we gaan even wat drinken. Morgen gaan we wel door met oefenen" zei Lilian. Ik knikte. Daarna wendde ze zich tot Sisiliya. "Ga jij, of blijf je hier wat drinken?" Ik ga weer, maar dankjewel voor het aanbod. Succes met Lucht sturen hè, Sylvie!" Ik knikte. Doeg. "Doei....doei Sylvie, doei Lilian." We zwaaide terug en daarna liepen we naar binnen voor wat drinken. Het was een lange, vermoeiende dag geweest, maar wel erg leuk!

~~~~~~
Omg, zo sorry dat ik zo weinig upload....ik ga echt me best doen om meer te schrijven. Maar ik zit elke dag van de week heb ik gewoon iets te doen (zonder me huiswerk erbij op te tellen) op zondag na dan, maar ik wil ook gewoon even een dag rust. Soms schrijf ik tijdens de pauze. Maar dat is natuurlijk ook niet echt lang. Ik ga echt proberen meer te uploaden!

Vote 🙏🏼
Comment 🙏🏼
Follow 🙏🏼

Ben ik normaal, of andersWhere stories live. Discover now