O.44

1K 44 4
                                    

POV ZOLA

'MAMAAAAAAAAAAAAAAAA' Ik zucht en op m'n ogen. Voor de derde keer deze nacht stap ik uit bed en loop ik naar Lynn haar kamer. 'Schat asjeblieft' Ze steekt haar handen uit en klem zich stevig om mijn lichaam. 'Liefje, ga nou slapen.. mama is echt supermoe' Binnen hoor ik de klap van de voordeur, Kaj is ook eindelijk thuis. In m'n oor klinkt zachtjes gehuil, wat ze eigenlijk de hele dag door al gedaan heeft. 'Hej!' hoor ik Kaj z'n stem zachtjes fluisteren. Z'n handen voel ik om m'n middel. 'Papa.. auw' Kaj pakt Lynn uit m'n armen en neemt haar in z'n armen. 'Doet je oor zeer?' Als dokter papa z'n onderzoek doet besluit ik maar een kop thee te zetten. Slapen kan ik nu toch even niet. Het is 3 dagen na de begrafenis van Sharona, de gebroken nachten met de meiden en het verdriet breekt m'n lichaam enorm. Maar we moeten door, dat zou Sharona ook gewild hebben. De dienst tijdens de begrafenis was prachtig, echt hoe Shar was. Samuel wilde graag dat Lynn mee ging en met hem de laatste witte roos op de kist zou leggen. Toen daadwerkelijk het moment gebeurde was ik zo enorm trots op ze, op allebei. Naast me ploft iemand op de bank neer en slaat een arm om me heen. 'Slaapt ze?' Hij schud z'n hoofd 'Nope, maar wel snel hoop ik' 'Was het gezellig vanavond?' vraag ik Kaj, m'n beker thee van de tafel pakkend. Hij begint te vertellen maar wordt onderbroken door gehuil via de babyfoon. 'Pfff... Één nachtje... één nachtje doorslapen is toch niet zo moeilijk?' 'Dit is Lyméé?' Ik knik, Kaj gaat staan en komt even later terug met een klein meisje terug, liggend op z'n onderarm lekker tegen zich aan. 'Ze is net een uur geleden gevoed man, dat altijd honger gevoel komt echt bij jou vandaan' Kaj grinnikt en geeft haar aan mij. Uit de box pak ik een kussen en leg haar tegen me aan. Alsof ze dagen niet gegeten heeft geniet ze van haar voeding. 'Ik vind dat nog steeds supergek, dat ze van iets wat uit jou komt kunnen leven' Trots kijkt Kaj naar hoe Lymée uit mijn borst drinkt. 'Nog gekker, iets uit jou heeft haar gemaakt om te leven' Hij lacht 'Ja, Als je het zo bekijkt..' 'Nou was het nou gezellig?' Hij haalt z'n schouders op 'Jawel, maar Samuel is zichzelf niet' Ik schud m'n hoofd 'Hij moet aan de situatie wennen, ook wel logisch' Kaj kust m'n wang en aait met z'n duim over Lymée haar haartjes. 'Zullen we 'n poging doen om te slapen? We moeten morgen weer vroeg' Kaj neemt Lymée weer van me over en doe ik de lampen uit. Hij legt haar terug in haar wiegje en pakt m'n hand 'Ik hou van je' Hij kust me en stapt naast me in bed. 'Goodnight!'

Volgende ochtend..

Ik gaap en bind de lus van de laatste slinger vast. Vandaag is m'n grote kleine meid jarig en vieren we haar 3e verjaardag! Ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij gaat. Ik stap van het krukje en loop naar de keuken om de warmgebakken broodjes uit de oven te pakken. 'Goeiemorgen lieverd' Z'n schorre stem maakt vlinders in me los en lachend draai ik me om. 'Nog lekker geslapen?' maak ik als sarcastische opmerking. Lynn heeft ons eigenlijk de hele nacht wakker gehouden, zelf viel ze rond 6 uur in slaap en is nu nog niet wakker. Kaj legt Lymée in de box en stroopt z'n t-shirt over z'n hoofd. 'Die had je ook nog wel even mogen uithouden hoor' Uit z'n tas pakt ie lachend een pakketje en loopt ermee naar me toe 'Omdat je al 3 jaar de mooiste, liefste moeder bent' Ik bloos en geef hem een kus. Het papier scheur ik eraf en haal een prachtig armbandje tevoorschijn. Aan de binnenkant zie ik de meiden hun naam gegraveerd. 'Wat is ie mooi! En superlief!' Ik geef hem een knuffel en 'n kus. 'Tijd voor taart' 'Ontbijt bedoel je' 'Ohja, haha!' 'Ik ga d'r even wakker maken' Kaj knikt en ik loop naar Lynn haar slaapkamer. Haar ogen nog gesloten aai ik zachtjes wat haar achter haar oor 'Wakker worden..' Haar oogjes openen en binnen no-time loopt ze aan mijn hand de woonkamer binnen. Een glimlach van hier tot tokio als ze alle slingers aan het plafon ziet hangen. 'Er is er één jarig hoera, hoera dat kun je wel zien dat is zij!' Kaj begint te zingen en mevrouw klapt vrolijk in haar handen mee! 'Gefeliciteerd met je verjaardag schatje!' Ze geeft Kaj een kus maar vind die cadeautjes op de vloer een stuk belangrijker. Stuk voor stuk maar het liefst tegelijk worden ze opengemaakt en is ze maar al te blij met haar nieuwe aanwinsten. Heerlijk ontbijten we en maken we ons klaar. Natuurlijk mag vandaag de prinsessenjurk niet ontbreken. Na s'middags ook nog snel een slaapje te hebben gedaan hoort ze de eerste deurbel. De jongens staan voor de deur, zelfs Samuel heeft kracht gevonden om eventjes langs te komen. 'Gefeliciteerd met je verjaardag lieve schat!' Ze geeft Samuel een kus en pakt z'n cadeautje over. 'Wat zeg je dan?' 'Dankwel' Samuel lacht en kust haar voorhoofd opnieuw. Hij geeft me daarna een knuffel met de felicitaties 'Lief dat je bent gekomen' Hij knikt en gaat op de bank zitten. 'Gefeliciteerd met je prinsesje!' Ik knik en geef Noa een dikke knuffel, stevig houd me vast. 'Ze is erbij.. ' Ik knik en kus haar wang. De familie is compleet en Lynn geniet van alle aandacht. Lymée ligt lekker bij Samuel in de armen, fijn om te zien dat hij even geniet.

Iedereen is bijna weg tegen het einde van de middag, Lynn slaapt bij Kaj op schoot en Lymée slaapt in de box. 'Blijf je eten Sam?' Hij kijkt me aan 'Als ik jullie niet tot last ben' Ik knipper met m'n ogen 'Tuurlijk niet gek, dat ben je nooit!' 'Ik haal wel wat te eten, ben zo terug' Kaj geeft me een kus en verdwijnt. 'Wil je me misschien helpen de meiden in bed te droppen?' Hij knikt en pakt Lynn van de bank. Ze doet haar ogen open en lacht 'Ingen, ome am en ik' 'Gaan we een liedje zingen?' Ze knikt en lacht. 'Ik doe Lymée wel even, tot so' Samuel roept iets terug maar is door Lynn haar gezang niet te verstaan. Zo moe val ik nadat ik Lymée in haar wiegje heb gelegd op de bank, Samuel is nog bij Lynn. Eventjes ga ik om het hoekje kijken en zie dat hij bij haar in bed gekropen is, in diepe slaap. Giecheld maak ik een foto. Tijd, waar blijf je? 


Ik laat je niet los..  ft. Kaj van der VoortWhere stories live. Discover now