5.Scena de actiune II

135 6 0
                                    

*perspectiva Beccai*

M-am uitat la ceas. Era zece jumate, poate putin prea devreme ca sa plec, dar nu conta.
Mi-am tras pe mine blugii negri cu croiala de pantaloni de calarie, un maieu cu un pheonix in flacari si jacheta de piele cu aparatoare, incaltandu-ma rapid si cu ghetele. Rapid, mi-am aplicat putin machiaj negru in jurul ochilor si ruj rosu aprins. Am iesit din casa insfacandu-mi manusile, casca si cheile de la motor.
Mi-am scos iubita din curte si de pe strada impingand-o, ca sa nu ma opreasca matusa mea care era in vizita si impotriva motocicletelor, apoi la colt am incalecat-o si am lasat motorul sa se incalzeasca cat mi-am pus manusile si casca. Am pornit intr-o goana nebuna pe strazile aproape goale ale orasului, pana pe terenul oarecum ascuns de copaci din afara lui. Pista de curse ilegale de masini si motociclete. Aflata langa la fel de legalul parc de cascadorii.
Am oprit spectaculos langa un grup de vreo sapte oameni si mi-am dat jos casca, scuturandu-mi teatral parul.
-Frumos, ma aproba Ryan, tipul care detinea terenul si organizatorul principal al curselor, in timp ce ranjea si ma aplauda lenes.
Am primit cateva priviri aprobatoare si de la ceilalti si am ranjit multumita, aruncandu-mi un picior peste saua motocicletei.
-Care-i treaba in seara asta?
-Jem si Josh joaca unul impotriva altuia azi.
-Si premiul?
-Roscata de acolo care ii place pe amandoi si nu stie pe cine sa aleaga, a ras el, aratand cu barbia in directia unei tipe sexy, imbracata cu pantaloni scurti de piele si un maieu cu decolteu in v cu dungi verticale albe si negre. Fuma razand o tigara din care iesea un fum albastrui in timp ce vorbea cu un tip care se dadea in mod evident la ea.
-Oh, asta o sa fie foarte interesant, am zis eu, privind in jur la oamenii care incepeau sa se stranga in grupuri micute in jurul nostru.
-E unsprezece jumate, anunta cineva.
Jem si Josh isi stransera mainile si se batura pe spate, apoi fiecare se indrepta catre masina lui. Amandoua erau spectaculoase, colorate cu spray in niste culori ametitoare si apoi date cu lac. Totul fusese facut in atelierul lui Ryan, cu ajutorul unor artisti plictisiti.
Masinile fura aduse la start si lustruite rapid inca o data. Luminile de pe marginea pistei se aprinsera. O blonda voluptoasa, cu nimic altceva pe ea decat o jacheta de piele scurta pe jumatate desfacuta si blugi visinii cu talie joasa veni cu pasi lenti pana in fata liniei de start, intre cele doua masini, zambind lenes la auzul bocanitului ritmic al tocurilor ei lucioase. Motoarele torceau, tensiunea crestea. Blonda ridica steagul in carouri albe si negre si se pregati sa dea startul, cand un pusti incepu sa strige.
-Curcani! Curcani! Scoateti placutele si fugiti cat va tin motoarele!
Steagul cazu pe jos. Masinile pornira, cei doi fiind prea concentrati la premiu. Cineva s-a aruncat ca sa le smulga placutele, dar doar cea a luai Josh a fost scoasa si ascunsa repede. Toti isi desurubau metodic numerele de inmatriculare si le ascundeau in haine, apoi plecau cu farurile stinse, intr-un haos speriat de neimaginat. Luminile pistei au fost stinse. Cineva alerga pe langa motorul meu, asa ca am incetinit si lasat silueta sa urce in spatele meu. Un parfum usor floral plutea in jurul meu, si am zarit o suvita rosie.
-Tu esti tipa care trebuia sa fie premiul? Am intrebat, atenta la drum. Trebuia sa intru in padure.
-Da, se auzi in urechea mea.
Avea o voce placuta, iar soldurile ei lipite de ale mele, ca sa nu mai spun de pieptul ei destul de suplu lipit de spatele meu, ma distrageau.
-Fa-mi o favoare, nu te mai lipi asa de mine.
-Te incomodeaza? Intreba ea, punand doi-trei centimetri intre noi.
-Uhm, ma distrage, am spus eu.
Am simtit-o cum se incrunta usor, desi nu o vedeam. Am intrat in padure si am oprit la cativa metri de liziera, in spatele unor copaci.
-Esti bi? Ma intreba tipa, cand am coborat din sa si mi-am dat jos casca.
-Da, am raspuns, prinzandu-mi casca de o bara.
-Eu sunt Amy, se prezenta ea, trecandu-si un picior peste sa, dar fara sa se dea jos, asa incat era mai inalta ca mine si se uita fix in ochii mei.
Am privit-o in ochi si am picat in capcana ei, poate intinsa in nestiire, atunci cand prin ochii ei caprui adanci am zarit o chemare usoara. M-a tras aproape punandu-si picioarele in jurul soldurilor mele si m-a sarutat. Era un sarut bun, si avea gust de scortisoara. Am vazut prin pleoapele inchise luminile intermitete ale masinii de politie.
-Ah, fuck, am spus, retragandu-ma speriata. Stai asa.
Am prins rapid placutele inapoi si m-am lipit iar de Amy, sarutand-o apasat, desi ea nu stia exact ce fac, pana cand lumina unei lanterne me-a intrat in ochi.
-Hei! Voi de colo! Ce credeti ca faceti?
M-am intors parand speriata.
-Oh, domnule politist! Eu si iubita mea ne oprim adesea aici in timpul plimbarii de seara, am spus, ferindu-mi ochii de lumina.
-Dar dumneata nu esti fata?
-Asa si? Am ripostat, parand putin nervoasa si lipind-o protector pe Amy de mine.
-Nimic, nimic, raspunse politistul parand incurcat. Stiti ceva de curse in aceasta zona?
-Curse? Ce fel de curse? Am intrebat, parand dezorientata.
-Nimic, lasati, au spus politistii, apoi au plecat despagubiti. I-am zarit insa pe locurile din spate pe Josh si Jem. La naiba.
-Ce-a fost asta? Intreba Amy, nesigura.
-Greu de explicat, am spus, tinand-o inca in brate. Ofta incet cu fata in parul meu.
-Ma duci acasa?
-Sigur, unde stai?
Imi spuse o adresa.
-Stai la cateva strazi de mine, am spus multumita. Haide, am continuat, dandu-i drumul si urcand in saua motocicletei.
Tot drumul a stat lipita de mine. Am lasat-o in fata casei si am dus-o de mana pana in fata usii.
-Mi-a facut placere de cunostinta, Amy, am spus, privind-o in ochi, in timp ce ma sprijineam cu cotul de tocul usii ei.
-Si mie, toarse ea, lasand un gol pentru numele meu.
-Rebecca, am soptit, apoi am depus o sarutare langa urechea ei. Ne vedem poimaine noapte, daca vrei, i-am soptit, apoi a intors pe calcaie, i-am zambit si am pornit spre casa, cu zgomotul cald al motorului insotindu-ma. La coltul strazii mele am oprit motorul.
"Ryan, cati ani are Amy?"
"17, de ce? Ce ati facut, Becca?"
"Nimic, am dus-o acasa. E toata lumea bine?"
"Nu stiu de Jem si Josh, restul au scapat."
"Pe ei i-au prins"
"Oh"
Dupa acel mesaj, nu am mai raspuns, continuand sa imi imping motorul spre casa.
Aveam 19 ani, si tocmai ma indragostisem de o tipa de 17.

Scene (& idei de povesti)Where stories live. Discover now