24 12 2015

846 66 9
                                    

•••

Lite stelt tyckte jag att det var, ändå. Fastän det att vi hade myst igen, så var dagen aningen pinsam. Men det hade ändå varit en bra julafton. Vi hade bytt paket, lagat ett lite halvdant julbord, och ätit en tidig middag innan vi, konstigt nog, sett på kalle ankas jul.

På tv'n spelar nu någon mysig julfilm, då det absolut inte finns ett enda dugg annat att göra för två killar i vår ålder en dag som denna. Och jag har kollat - inget är öppet, alla är upptagna.

"Du vet, jag tycker inte igår var en dålig grej." Jag blir chockad när han nämner det. Fast vad trodde jag egentligen, att han skulle låtsas som om det aldrig hänt bara för att jag är för feg för att säga något?

"Det är bara att säga till Oscar, om du- du vet" Han flinar brett mot mig tvärs över soffan där han sitter. Kanske åt mitt storögda ansiktsuttryck som nu tagit plats över vad det är han säger.

"Jag tror, asså, Philip.. Han anser oss nog vara något lite mer-" Jag biter mig nervöst i läppen, men inte ger Felix mig den reaktionen jag trott. Istället ser han lugnt på tv'n.

"Och vad anser du?" Frågan får mig att tänka efter, för säkert miljonte gången. Jag vet fan inte. Hur ska jag kunna?

"Jag gillar honom Felix." Suckar jag fram.

"Men du är inte kär i honom, eller hur?" Han ser nu lugnt på mig, men jag bryter den kontakten genom att blicka bort. Chilla då, jag vet ju fan inte.

"Oscar, vi har bott tillsammans ganska länge nu. Vi har sovit tillsammans, varit gaska så- intima tillsammans. Vad skulle du göra om jag plötsligt kom hem hit med en tjej, eller kille. Liksom om du visste om hur mycket sex jag hade med den personen." Hans fråga är lite konstigt, men det såklart - han är ju lite konstig.

"Ärligt" Jag ser tillbaka på honom. Varför vara mesig? "Jag skulle bli lack. Felix, du vet om att- asså du behöver inte tvinga mig att säga det här. Du vet att jag fucking vill ha dig för mig själv. Du kanske tror att jag är kär i dig - jag vetefan! Fine. Då är jag väl det. Du är private property" Jag andas ansträngt efter meningen. För det tog lite på krafterna. Jag bara sade. Jag vet inte ens vad. Orden liksom flöt ur mig.

"Gissa nu hur det känns när du ens nämner Philip." Muttrar han, dock inte särskilt otrevligt, utan snarare nästan lite skämtsamt.

"På riktigt?" får jag ur mig, aningen förbluffat. Fastän jag nyss erkänt en jävla massa saker, kan det fortfarande inte sätta sig i mitt huvud att han kanske känner på samma vis. Det finns liksom inte på kartan.

"Okej men vi släpper det bara" Försöker han bryta stämningen med, och avfyrar ett leende. Fastän jag ler tillbaka är ändå stämningen som orörd, vilket gör mig aningen stel och får tystnaden att följa.

"Jag har typ, eller asså jag vet faktiskt inte alls, men en liten julklapp till. På sikt." Säger jag efter ett tag i hast, då denna sak är något jag tänkt på mycket. Intresserad ser han på mig och jag harklar mig för att fortsätta.

"Asså i mitt hus.. Mitt rum ligger vägg i vägg med ett litet gästhus, asså typ som en separat del av villan som sticker ut lite, och jag tänkte att vi, eller jag i alla fall, kunde ta ned väggen emellan, så att det blir som typ den här lägenheten. Då skulle vi, om du vill då förstås, hyra ut både denna lägenhet samt resten av min villa. Det blir jävligt mycket pengar tillslut."

"Vadå, får du göra det?" Frågar han lite chockat.

"Ingen behöver ju veta så länge ingen nämner att det sker. När det är gjort är det ju gjort." Flinar jag tillbaka, och han skrattar till.

"Fan Oscar, vilken jävla ide! Men du, man kan väl inte åka fast eller nåt?"

"Den här lägenheten går väl att hyra ut lagligt, men jag vet inte detsamma om mitt hus utan att skriva på papper osv, för mina föräldrar är ju ägare. Men det lär väl fungera, jag måste bara researcha lite." Svarar jag honom, för han har ju rätt. Kan man åka fast? Böta? Ja vad som helst.

"Gör så, det låter nice tycker jag. Jag flyttar gärna ihop med dig - igen"

•••

min uppdatering suger bc jag suger och allt suger except weed bye

Absolut Addictive » FoscarWhere stories live. Discover now