[37]

1.6K 120 3
                                    

Felix perspektiv:

Jacky, 13:42

Jag slutar mitt pass om typ 20 minuter, vart är du atm?

Felix, 13:43:

Har precis käkat lunch i backen med din morsa och lillebror.

Jacky, 13:44:

Jag kommer dit när jag är klar så kan vi spendera eftermiddagen tillsammans <3

Eller visst är ni på det samma gamla vanliga stället?

Felix, 13:47:

Yes vi är där, ses snart :)

Väntar utanför, kommer dö av svett inne

Jag satt ensam på en av de kalla bänkarna i solen i fullt påklädd skidmundering och väntade på att Jacky skulle bli klar med sitt arbetspass. Hon jobbade som skidinstruktör för småbarn några dagar den här veckan för att tjäna ihop pengar till en framtida utlandssemester. Vem hon skulle åka på den här semestern med hade jag försökt få svar på men varje gång jag hade frågat så hade hon mest sagt att inget var bestämt än. Hon ville i alla fall tjäna ihop pengarna för att kunna åka iväg och lämna Sverige ett tag när hon kände för det.

På den kalla bänken behövde jag inte sitta så värst länge utan efter några minuter såg jag en tjej komma med ett släptåg med ett gäng ungar. Jag kopplade det här genast till att det var Jacky så jag ställde mig upp, borstade av mina täckbyxor och gick mot stället där jag hade parkerat mina skidor medan jag hade ätit mat. Lite konstigt kändes det när jag satt och åt tillsammans med Jackys mamma utan Jacky men vad skulle jag göra? Jag ville inte direkt äta ensam så det var mitt enda val - om jag nu inte ville sitta ensam och känna mig som en riktig utböling.

Skidorna lade jag ner mot snön och klickade fast mina pjäxor i bindningarna innan jag skejtade iväg mot Jacky som hade samlat gruppen med barn en bit bort. Några föräldrar till dessa barn syntes till då även de kom skejtandes från backen för att hämta dem. Jag slöt upp vid Jackys sida medan hon pratade med barnen och berömde dem över hur duktiga de hade varit på lektionen och hur mycket hon såg framemot att ha dem i morgon igen.

"Har du haft det kul idag, fröken?" frågade jag när alla barn hade stuckit iväg med sina föräldrar. Jacky log försiktigt och släppte ur sig en lång djup suck precis som att det hade varit en intensiv dag.

"Det har varit hur kul som helst men dessa barn, herre jävlar vad man måste hålla koll på dem. De är helt orädda och vill helst sticka iväg på egenhand. Måste hålla koll på dem hela tiden. Så fort som man tittar bort så är någon på väg ner i puckelpisten eller på väg mot en svart backe", suckade hon.

"Men jag klagar inte, jag älskar ungarna och de gör mig så glad", fortsatte hon kort senare. Jag ville först svara "och jag älskar dig" men ännu en gång höll jag det inom mig. Det var inte värt att förstöra det vi precis hade byggt upp genom att säga något sådant.

"Du är nog en superbra lärare", sa jag och log stolt. Jacky gjorde mig stolt. Det spelade nästan ingen roll vad det handlade om - hon fick mig ändå att bli stolt.

"Tack Felix!" Hon tittade på mig med sina glittrande ögon och såg lycklig ut. Såhär lycklig som hon var nu hade jag inte sett henne på ett bra tag.

"Nu tycker jag dock att vi ska sluta fantisera, vi kan snacka mer i liften upp", sa hon.

"Sisten till liften", skrattade jag till och skyndade mig bort mot liften som skulle ta oss vidare upp på berget där vi skulle fortsätta vår eftermiddag.


Show me love - f.sWhere stories live. Discover now