Bölüm 16: Üzgünüm.

131 5 0
                                    

AZKABANDAN TOPLU KAÇIŞ

Azkaban'dan gece saatlerinde en büyük kaçış yaşandı.

Avery, Jugson,Nott Sr, Travers,Rabastan Lestrange,Mulciber,Lucius Malfoy,Walden Macnair,Scabior,Phius Thicknesse,Yaxley,Augustus Rookwood,Alecto Carrow,Amycus Carrow,Antonin Dolohov ve Rodolphus Lestrange gece saatlerinde Azkaban Büyücü Hapishanesi'nden kaçtılar. Malfoy ailesinin eşyalarına el koyuldu, Malfoy Malikanesi kapatıldı, Gringotts'da altınları imha edildi ve kasaları tamamen boşaltıldı. Bu olaylardan sonra Ölüm Yiyenler'in tekrar bir ordu olmaları muhtemel olduğu söyleniyor ve Seherbaz alımları arttırılıyor.

"Lanet olsun, 18 Ölüm Yiyen Azkaban'dan kaçmış."

"Sakin ol abi, Azkaban'a Ruh Emiciler geri getirilecektir." dedi Albus.

"Bu gün yarı final Quidditch Maçımız var. Bu olaydan sonra maçlar iptal edilebilir." dedi Gryffindor Quidditch Takım Kaptanı Jones Smith.

"Malfoyların eşyalarına el koymuşlar. Sanırım uzun bir süre daha bizi rahatsız etmezler."

**************

Quidditch Maçı

"GRYFFİNDOR-SLYTHERİN ARASINDA YARI-FİNAL MÜCADELESİ! VE İŞTE TAKIMLAR;

POTTER, SMİTH, MEGAN, JASMİNE, DESTİNY,EMİLY,EMMA,

VE SLYTHERİN;

NİCOLE,MARİA,MARY,KATELYN,COURTNEY,KAYLEE,CHRİSTİNA

GRYFFİNDOR 560 PUAN İLE ŞU ANDA 1. SLYTHERİN İSE 550 PUAN İLE 2., ARDINDAN ONLARI 540 PUAN İLE RAVENCLAW TAKİP EDİYOR! BU MAÇI KAZANAN KİŞİ RAVENCLAW İLE MÜCADELE EDECEK VE QUİDDİTCH KUPASININ SAHİBİ OLACAK!

VE MAÇ BAŞLADI! QUAFFLE SMİTH'TE TUTUCU NİCOLE'YE DOĞRU YAKLAŞIYOR SMİTH SMİTH QUAFFLE'I ATTI FAKAT NİCOLE TUTUYOR! POTTER VE CHRİSTİNA DALIŞA GEÇİYOR! POTTER'IN ATEŞOKU 7'Sİ VE CHRİSTİNA'NIN ATEŞOKU 6'SI YARIŞIYOR! ŞUAN ONLARI GÖREMİYORUZ! ADETA BİR SNİTCH GİBİLER! ATEŞOKU 6 ÇOK HIZLI GİDİYOR. FAKAT DURAMADI VE CHRİSTİNA YERE ÇAKILDI! ATEŞOKU 7 1.5 SANİYE İÇİNDE DURUYOR! POTTER SNİTCH'İ YAKALADI! GRYFFİNDOR 150 PUAN KAZANIYOR VE 710 PUAN OLUYOR! SLYTHERİN TURNUVADA ELENDİ!

"MORSMORDRE!"

Gökte Bir kafatası ve Yılan belirdi. Onu gören herkes kaçmaya başladı . Alevler yükseliyordu.

Albus ve James dışında hiç bir öğrenci kalmamıştı. James ve Albus koruma büyülerinin onları korumasını istediler. Harry ve McGonagall ise koşarak geldiler.

"Avada Kedavra!"

"Crucio!"

Yeşil ışık Albus'a Kırmızı ışık James'e çarptı. Fakat büyü onlardan Ölüm Yiyenlere doğru döndü.

4 Ölüm Yiyen McGonagall'a asasını doğrulttu. Diğer Ölüm Yiyenler ve Harry,James, Albus asasını indirmişti.

"Eğer Hogwarts'ı Karanlık Lord'a teslim etmezseniz ihtiyar McGonagall ölür!" dedi ve maskesini çıkardı. Lucius Malfoy'du bu.

McGonagall asasını yere attı. Harry mürver asayı kaldırdı ve kırbaç şeklinde şaklattı. Mor bir ışık hüzmesi çıktı. Bir Ölüm Yiyen daha maskesini çıkardı.

"Benim büyümü bana karşı nasıl kullanırsın seni iğrenç Melez!"

Büyü, Harry'e Hakaret eden ve o büyünün bulucusu Antonin Dolohov'a ve McGonagall'ı kuşatan 4 Ölüm Yiyen'e çarptı. Yere serilmişlerdi.

Fakat büyü onlara çarpmadan önce 4 Ölüm Yiyen de refleks olarak Avada Kedavra yollamıştı.

4 Yeşil ışın tam göğsüne isabet etti.

Yüzündeki eminlik henüz silinmemişti, ama gözleri hayretle açıldı.

Harry çocuklarını korumayı bıraktı, oysa bıraktığının farkında değildi. James'te gelirken Harry'nin yeniden yara izi acıyordu, asasını da çıkarmıştı. McGonagall'ın düşmesi uzun sürer gibi oldu sanki. Kale direkleri ve Tribünlerle sarılı alanda, McGonagall zerafet ve asalet içinde yere düştü. Harry, McGonagall'ın düşmüş bedenine hüzünle bakarken onun yıpranmış, vaktiyle ciddi olan yüzünde korku ve hayret karışımı bir ifade gördü. Harry 4 Ölüm Yiyen'in acı çekiyor olmasına rağmen Muzaffer Çığlıkları'nı duydu. Harry'nin tahmini doğru çıkmıştı. Artık Hogwarts güvenli değildi.


"Üzgünüm."

James Sirius Potter ve Karanlığın DoğuşuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin